Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Τεστ: Η κούπα που θα διαλέξεις δείχνει σημαντικά στοιχεία για την προσωπικότητά σου

Είστε στο σπίτι σας και επιλέγετε να φτιάξετε καφέ ή τσάι, ανάλογα με την προτίμησή σας. Ανοίγετε την ντουλάπα σας για να πάρετε την κούπα. Βλέπετε όλες τις παραπάνω κούπες. Ποια διαλέγετε;

Αυτό είναι ένα διασκεδαστικό τεστ προσωπικότητας. Όπως κάνουμε πάντα στην Εναλλακτική Δράση, τα αποτελέσματα περιέχουν και συμβουλές ή παραινέσεις προς κάποιες κατυθύνσεις. Όπως όλα τα τεστ αυτού του είδους, ετσι κι αυτό δεν έχει καμία επιστημονική βάση. Παρόλα αυτά ίσως εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

Εάν δεν μπορείτε να αποφασίσετε μεταξύ δύο επιλογών κάντε το τεστ ξανά για να συγκρίνετε τα αποτελέσματα και να δείτε πιο είναι πιο κοντά σε εσάς.



Ποια κούπα διαλέξατε;


Αποτέλεσμα 1: Ιδιόμορφος, φιλικός και δεκτικός
Είστε ιδιόμορφος, φιλικός και δεκτικός;. Ψάχνετε το καλό στους άλλους ανθρώπους και ό,τι σας κάνει να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας. Είστε αναζητητής της διασκέδασης, αγαπάτε τα ζώα, τις καλές ταινίες και ένα ζουμερό κουτσομπολιό. Τείνετε να περνάτε το χρόνο σας με καλούς φίλους και με την οικογένειά σας, παρά σε ρομαντικές αναζητήσεις. Τα έντονα αθλήματα δεν είναι το φόρτε σας. Είστε υπεύθυνοι και δημιουργικοί αλλά δεν επιθυμείτε να αναλαμβάνετε πολλές ευθύνες. Η ζωή όμως, κάποια στιγμή θα σας φέρει αντιμέτωπους με την ανάληψη μιας πολύ μεγάλης ευθύνης η οποία θα σας κουράσει αλλά θα σας δώσει πολύ σημαντικά μαθήματα για τον εαυτό σας.

Αποτέλεσμα 2: Ποιοτικός, κλασσικός και λεπτομερής

Αγαπάτε την ποιότητα, είστε λεπτομερείς και έχετε μια κλασσική προσέγγιση στα περισσότερα πράγματα. Είστε ένα ευαίσθητο άτομο που αντιπαθεί την αναστάτωση της ρουτίνας του. Παρόλο που μπορεί να έχετε αυτοπεποίθηση για την εμφάνισή σας η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι παρούσα στη ζωή σας. Είστε ευφυείς, πιθανότατα παλιές ψυχές και αγαπάτε τον έλεγχο. Πολλές φορές όμως αφήνετε τη δική σας ζωή στον έλεγχο άλλων ανθρώπων. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί διότι έχετε την τάση να εμπιστεύεστε τους λάθος ανθρώπους. Αγαπάτε τις καλές συζητήσεις που σας εμπνέουν. Το άγχος, η νευρικότητα και οι εθισμοί μπορούν κάποιες φορές να κάνουν της ζωή σας δύσκολη. Η αγάπη σας για την περιπέτεια και τις κοινωνικές συγκεντρώσεις είναι ισχυρά χαρακτηριστικά σας. Ο σκοπός σας είναι να συγκεντρωθείτε και να πάρετε πίσω τον έλεγχο της ζωής σας σε κάθε επίπεδο. Είστε υπεύθυνοι για τη ζωή σας και έχετε την ικανότητα να είστε ανεξάρτητοι και να μην επιτρέπετε σε κανέναν άλλον να αποφασίζει για εσάς

Αποτέλεσμα 3: αυτός που βοηθάει όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό του
Σας αρέσει να βοηθάτε. Όταν είστε έξω από το σπίτι σας είστε εξαιρετικά εξωστρεφής, σας αρέσει να οργανώνετε πράγματα, να κάνετε σχέδια για το μέλλον σας και να οργανώνετε και τους άλλους γύρω σας. Όταν όμως μπαίνετε στο σπίτι σας, η κατάσταση αλλάζει. Η προσωπική σας ζωή είναι σαν του ζογκλέρ και σας κάνει να χάνετε τον έλεγχο και να είστε νευρικοί. Θέλετε να είστε ήρεμοι, με γαλήνιο μυαλό αλλά μόλις προσπαθείτε να ηρεμήσετε, το μυαλό σας κάνει χιλιάδες σκέψεις και δεν σας αφήνει ήσυχους. Χρειάζεται να επικεντρωθείτε περισσότερο στον εαυτό σας και να βρείτε μια καλή ισορροπία. Χρειάζεται να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο σε εσάς. Έχετε την τάση να είστε τυπικός και επίσημος στην εργασία σας αλλά και η δική σας προσωπική ζωή χρειάζεται κάποιον να την κουμαντάρει, εσάς. Σκοπός σας είναι να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο στον εαυτό σας παρά στην εργασία σας. Ξεκινήστε κάποιο χόμπι, περάστε περισσότερο χρόνο διασκεδάζοντας και φροντίστε περισσότερο τον εαυτό σας.

Αποτέλεσμα 4: Βιαστικός

Πάντα βιαστικοί. Ποτέ δεν έχετε αρκετό χρόνο. Σωστά; Η μέρα δεν έχει αρκετές ώρες για να κάνετε όσα θέλετε. Δε σας αρέσει να είστε μόνοι σας με τις σκέψεις σας, γι αυτό και παραμένετε διαρκώς απασχολημένοι. Είστε πειθαρχημένοι, όμως χρειάζεται να πάρετε χρόνο για σκεφτείτε τι θα κάνετε με τη ζωή σας. Περάστε περισσότερο χρόνο με ανθρώπους που σας εμπνέουν και σας κάνουν να νιώθετε καλά. Χρειάζεται να συγκεντρώσετε την ενέργειά σας και να την εστιάσετε σε μια ενασχόληση που πραγματικά βελτιώνει τη ζωή σας. Μέχρι να το κάνετε αυτό, δοκιμάστε να γράφετε τις σκέψεις σας. Έχει έρθει η ώρα να δείτε τον κόσμο γύρω σας σαν ένα πραγματικό θαύμα. Ρίξτε λίγο τους ρυθμούς σας και αρχίστε να παρατηρείτε. Στόχος σε αυτή την περίοδο της ζωή σας είναι να αφιερώσετε λίγες μέρες στον εαυτό σας χωρίς να ασχολείστε με τίποτα άλλο. Μην κάνετε απολύτως τίποτα. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να κάνει ένα διάλειμμα και να παρατηρήσει εκ νέου τη ζωή του. Εάν το κάνετε θα λάβετε σημαντικά μηνύματα για τον εαυτό σας.

Αποτέλεσμα 5: Συμπονετικός και Ευγενικός


Είστε συμπονετικοί και ευγενικοί. Χρειάζεστε όμως περισσότερη διασκέδαση. Νιώθετε μπερδεμένοι όσο αφορά τους στόχους σας και το μέλλον σας, αλλά γνωρίζετε ότι να υπηρετείτε τους άλλους είναι σημαντικό. Πρέπει να βρείτε τι είναι αυτό που σας κάνει ευτυχισμένους. Οι άνθρωποι και τα ζώα είναι σημαντικά για εσάς, ειδικά τα ζώα. Ενστικτωδώς ακολουθείτε τον ρυθμό τους εσωτερικού σας τυμπανιστή. Αγαπάτε τις καλές στιγμές της ζωής αλλά χρειάζεται εργαστείτε περισσότερο έτσι ούτως ώστε να αγαπήσετε τον εαυτό σας. Πρέπει κι εσείς να νιώσετε σημαντικοί και να γίνεστε κατανοητοί. Χρειάζεται να αναγνωριστεί η ευγενική ψυχή σας καθώς και η θέση σας στον κόσμο μας. Ο στόχος σας για αυτή την περίοδο είναι να δώσετε στον εαυτό σας μία ή περισσότερες μέρες τρελής διασκέδασης. Αφήστε τις ανησυχίες στην άκρη για μια ολόκληρη μέρα και δώστε στον εαυτό σας το δώρο της ειρήνης, της χαράς και του ενθουσιασμού.

Αποτέλεσμα 6: Εργατικός και Κυκλοθυμικός
Είστε εργατικοί και κυκλοθυμικοί. Αισθάνεστε καλά όταν είστε στο παρασκήνιο και συγκρατείτε τα συναισθήματά σας. Δεν πιστεύετε ότι μπορείτε να κάνετε κάποια διαφορά σε αυτόν τον κόσμο και τελικά δεν την κάνετε. Μέσα σας όμως υπάρχει μια δυνατή επιθυμία να είστε κάτι περισσότερο από αυτό. Έχετε μια απλότητα αλλά ταυτόχρονα και μια θλίψη την οποία αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι γύρω σας. Αισθάνεστε ότι το νόημα της ζωής έρχεται από τις πιο σκοτεινές στιγμές της ζωής σας οι οποίες σας έχουν καθορίσει. Η κατάθλιψη όμως και η μελαγχολία δεν προσθέτουν βάθος στην ουσία της ζωής σας. Απεναντίας, την αφαιρούν. Πάρτε τις άχρωμες ζωγραφιές σας και ρίξτε τους χρώματα. Αυτή είναι η ζωή σας. Κάντε την όσο πιο έγχρωμη γίνεται. Ο σκοπός της ζωής σας είναι να αναπτύξετε ή να εφεύρετε κάτι που θα φέρει χαρά στη ζωή σας και στη ζωή των άλλων.

Αποτέλεσμα 7: ο "Τα έχω όλα υπό έλεγχο"
Είστε ανήσυχοι, σας αρέσει το χρονοδιάγραμμα και το γνωστό. Θέλετε να έχετε διακαώς τον έλεγχο των καταστάσεων Οι έντονες και βαθιές σχέσεις σας τρομάζουν. Αυτό συμβαίνει γιατί σας θυμίζουν υπερβολικά τον εαυτό σας. Μην ακολουθείτε το μονοπάτι της κοινωνίας ή αυτό που σας υποδεικνύουν οι κοντινοί σας. Αναπτύξτε δικά σας όνειρα και ενδιαφέροντα. Βρείτε τι σας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους. Μέσα σας έχετε μεγάλη πολλή συμπόνια για τους άλλους και είστε πολύ ευαίσθητος, ανεξάρτητα αν δεν το δείχνετε. Έχετε κάποια ισχυρή πίστη η οποία καθοδηγεί τη ζωή σας. Δεν σας αρέσει να αναλαμβάνετε ηγετικές πρωτοβουλίες. Απολαμβάνετε τη ρουτίνα της καθημερινότητάς σας. Ό,τι και να αποφασίσετε, το κάνετε κατόπιν προσεκτικής σκέψης. Μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν έχετε βρει ακόμα τον αυθεντικό σας εαυτό. Για να τον βρείτε θα πρέπει να γίνετε πιο ανεξάρτητοι και να ανακαλύψετε ποιοι πραγματικά είστε. Ο σκοπός σας είναι να βρείτε και να ενταχτείτε σε ομάδες που είναι πέρα από τον έλεγχό σας. Δοκιμάστε το. Θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τι είναι αυτό που πραγματικά αγαπάτε στη ζωή σας.

Αποτέλεσμα 8: Μυστηριώδης και Εμπνευσμένος

Είστε μυστηριώδεις, νευρικοί και γεμάτοι καινοτόμες ιδέες. Έχετε μια αυθεντική δημιουργική φλόγα που σας βοηθάει να υλοποιείτε τις ιδέες που οραματίζεστε. Είστε στοχαστές, δεσμευμένοι στα ιδανικά σας και ελαφρώς εσωστρεφείς. Νιώθετε οικεία όταν σχεδιάζετε μπροστά στον υπολογιστή σας, όταν γράφετε, όταν παίζετε μουσική ή όταν ζωγραφίζετε. Έχετε ισχυρή νοημοσύνη. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και να εργαστείτε πάνω στις εμπνευσμένες ιδέες σας. Μην αναβάλλετε πια. Η αναβλητικότητα είναι το σημείο καμπής σας. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να φτιάξετε μια λίστα με τα 5 πιο σημαντικά πράγματα στα οποία εργάζεστε. Εργαστείτε αποκλειστικά για αυτά και αφήστε τα υπόλοιπα για αργότερα. Είναι η ώρα να ολοκληρώσετε έναν σπουδαίο εγχείρημα.

Αποτέλεσμα 9: ο "θέλω όλοι να με αγαπούν"
Σας αρέσει πολύ να είστε αγαπητοί και συμπαθητικοί στους άλλους. Μια καλή μέρα για εσάς είναι μια μακρά και βαθιά συζήτηση με νόημα, ένα καλό βιβλίο, μια καλή μουσική και η εκμάθηση καινούργιων πραγμάτων. Σας αρέσει να μαθαίνετε γιατί αισθάνεστε ότι η γνώση σας κάνει πιο δυνατούς. Επιθυμείτε το όνομά σας να μείνει στην ιστορία ως ένας άνθρωπος που κατάφερε να κάνει σπουδαία πράγματα. Ο εγωισμός σας όμως αποτελεί πολλές φορές εμπόδιο στο σκοπό σας. Το να βάζετε τον εαυτό σας πρώτο είναι σωστό και καλό. Πρέπει να προσέξετε όμως να μην κάποιες φορές εις βάρος των άλλων. Χρειάζεται να φύγετε λίγο από τον ονειρικό σας κόσμο και να αξιολογήσετε τη ζωή σας με μια σαφή και γειωμένη προοπτική. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ξοδέψετε περισσότερο χρόνο στη φύση, να δωρίσετε το χρόνο σας και τα χέρια σας σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση ή σε έναν σκοπό. Στόχος σας είναι να κάνετε μια καλή πράξη ανώνυμα. Χρειάζεται να κάνετε κάτι που προέρχεται από την καρδιά σας. Κανένας άλλος δεν χρειάζεται να ξέρει.

Αποτέλεσμα 10: Λογικός και Πρακτικός
Με απλά λόγια σας αρέσουν οι πράξεις και όχι τα λόγια. Δεν χάνετε χρόνο και είστε αρκετά ανοιχτόμυαλοι. Είστε πρόθυμοι να εξετάσετε νέες ιδέες, νέους τρόπους σκέψης και νέες ευκαιρίες. Είστε αρκετά λογικοί και γραμμικοί. Παρόλα αυτά μπορείτε να γίνετε εξαιρετικά δημιουργικοί σε ό,τι αναλαμβάνετε να αποπερατώσετε. Θα μπορούσε να είστε ένας σπουδαίος συγγραφέας ή ακόμα και ένας σεφ. Όμως η ιδέα να πετάξετε χρώματα σε έναν λευκό καμβά σας τρομάζει. Το άγνωστο αποτέλεσμα του συνδυασμού των χρωμάτων σας κάνει να αισθάνεστε άβολα. Χρειάζεται να υπενθυμίζετε τακτικά στον εαυτό σας να αφήνεται στη ροή, στη διαίσθηση και στη δημιουργικότητά σας. Περάστε περισσότερο χρόνο με τον εαυτό σας. Εάν χρειάζεστε μια πραγματική πηγή έμπνευσης, βγείτε σε ένα όμορφο δάσος ή στη φύση. Η φύση είναι η πηγή της δημιουργικότητας. Θα σας δείξει τον τρόπο. Αγοράστε έναν λευκό καμβά (ή απλά πάρτε μια λευκή κόλα χαρτί) και ρίξτε χρώματα χωρίς να ακολουθείτε συγκεκριμένες γραμμές ή κανόνες. Αφεθείτε στην ελευθερία της δημιουργικότητας

Αποτέλεσμα 11: Συγκρατημένος

Έχετε χιούμορ, είστε δημιουργικοί και σας αρέσει να διασκεδάζετε. Παρόλα αυτά δεν ακολουθείτε τα πάντα. ‘Έχετε την τάση να ξεκινάτε μεγάλα έργα αλλά μετά βαριέστε, αποθαρρύνεστε και τα παρατάτε. Είστε επικριτικοί σε πολλά θέματα, τηρώντας συμπαγείς απόψεις για τους ανθρώπους και για το πώς θα έπρεπε να είναι τα πράγματα. Αυτή η στάση προέρχεται πιθανότατα από μια εσωτερική ανασφάλεια που σας κάνει να αισθάνεστε ότι δεν είστε αρκετά καλοί ή δεν μπορείτε να συμβαδίζετε με τη ζωή. Δεν ξεκινάτε κάτι χωρίς να έχετε κατεύθυνση. Χρειάζεται να είστε πιο ανοιχτόμυαλοι γιατί ένα ανοικτό μυαλό θα σας δώσει τη δύναμη και τις ευκαιρίες για να μετατοπίσετε τη ζωή σας σε νέες θαυμαστές κατευθύνσεις. Ποιος νοιάζεται για όλους τους άλλους; Όταν αφεθείτε στη ροή της ζωής θα διαπιστώσετε ότι η ζωή δεν θα είναι πια τόσο σκληρή μαζί σας. Εάν θέλετε να είστε ηγέτης και όχι ακόλουθος, τότε αρχίστε να σκέφτεστε για τον εαυτό σας. Αυξήστε την αυτοπεποίθησή σας όντας ο εαυτός σας κάθε μέρα. Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους φίλους, την οικογένεια ή τα περιοδικά.. Γράψτε 10 πράγματα τα οποία πιστεύετε ότι είναι μοναδικά επάνω σας. Ακόμα κι αν δεν σας αρέσουν όλα τα πράγματα που θα γράψετε στη λίστα, είναι σημαντικά γιατί είναι δικά σας και είναι αυτά που σας κάνουν μοναδικούς.

Αποτέλεσμα 12: Διασκεδστικός και Παιχνιδιάρης
Είστε διασκεδαστικοί και παιχνιδιάρηδες άνθρωποι που βλέπετε τη ζωή με ροζ γυαλιά. Έχετε εξαιρετικές δονήσεις αισιοδοξίας και χαράς. Σας αρέσουν οι κοινωνικές συγκεντρώσεις και σας αρέσει να κάνετε τους ανθρώπους να γελούν και να αισθάνονται καλά. Χαίρεστε όταν χαίρονται οι άνθρωποι γύρω σας. Θυμηθείτε όμως ότι η ζωή σας είναι ΔΙΚΗ ΣΑΣ ζωή. Μπορεί να βοηθάτε άλλους ανθρώπους να πετυχαίνουν τους σκοπούς τους αλλά τι γίνεται με εσάς; Είναι ώρα να εργαστείτε με τον εαυτό σας. Κάποιες φορές μπορείς να αισθάνεστε καταθλιπτικά όταν παραμένετε μόνοι για αρκετό καιρό γιατί σας αρέσει να ανταλλάσετε ενέργεια και δονήσεις με άλλους ανθρώπους. Οι άλλοι παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξή και στην έμπνευσή σας. Αφήστε λοιπόν το παιδί μέσα σας να συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να ζει στο τώρα και να απολαμβάνει τη ζωή.

Αποτέλεσμα 13: Μελαγχολικός

Ενδιαφέρεστε βαθιά για τους άλλους ανθρώπους και τα παγκόσμια προβλήματα, ωστόσο δεν γνωρίζετε πώς να δώσετε την απαραίτητη βοήθεια μέσα στους τοίχους του σπιτιού σας. Ο κόσμος σας συνεπαίρνει. Σας αρέσει να παραμένετε μέσα στη ζώνη ασφαλείας σας και στο γνωστό. Πιθανόν βλέπετε πίσω τα νεανικά σας χρόνια και εύχεστε τα πράγματα να γίνουν όπως ήταν τότε… «Οι παλιές καλές μέρες». Τι κάνει όμως τις σημερινές μέρες να μην είναι καλές; Οι αλλαγές είναι μέρος της ζωής και πρέπει να μάθετε να προσαρμόζεστε στις καταστάσεις, κρατώντας μια θετική οπτική για τα πάντα. Παρόλο που φαίνεται πολλές φορές ότι κάποιοι άλλοι είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματά σας, στην πραγματικότητα κάθε ένας από εμάς είναι δημιουργός της ζωής του. Μπορεί να κατακλύζεστε συχνά από θλίψη ή μελαγχολία αλλά είναι απαραίτητο να ξεφύγετε από την επιρροή αυτών των συναισθημάτων και να αισθανθείτε ευγνωμοσύνη για αυτά που έχετε τώρα στη ζωή σας. Ακόμα κι αν δεν έχετε σχεδόν τίποτα, έχετε πιθανόν πολλά περισσότερα από κάποιους άλλους. Ανοίξτε τα μάτια στην ομορφιά που υπάρχει γύρω σας και θα δείτε τη ζωή σας να αλλάζει.

Αποτέλεσμα 14: ο άνθρωπος που αλλάζει
Αγαπάτε να κάθεστε στον ήλιο και να απολαμβάνετε ένα δροσερό ποτό μετά από μια σκληρή μέρα εργασίας. Δεν έχετε ιδιαίτερες φιλοδοξίες γιατί πιστεύετε ότι δεν έχει κανένα νόημα. Απολαμβάνετε μια ποιοτική ζωή, ωστόσο έχετε την αίσθηση ότι το αύριο είναι απρόβλεπτο. Νιώθετε ότι έχετε κολλήσει και θέλετε να πάρετε περισσότερα από τη ζωή. Αγαπάτε την οικογένεια και τους φίλους σας γιατί τα απλά πράγματα είναι πολύ σημαντικά για εσάς. Υπάρχει μια φωνή μέσα σας που θέλει να κάνει τη διαφορά στον κόσμο και πολλές φορές σας κατακλύζει. Αρχίστε με μικρά πράγματα. Βγείτε από τη ζώνη ασφαλείας σας και αποκτήστε νέες εμπειρίες. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να δώσετε ένα σπουδαίο δώρο σε κάποιον χωρίς να πληρωθείτε γι αυτό. Πείτε του απλά «Κάνε κι εσύ ένα δώρο σε κάποιον άλλον»


Αποτέλεσμα 15: ο άνθρωπος της χαράς

Είστε άνθρωποι γεμάτοι ενέργεια που αγαπάτε να βλέπετε τον κόσμο με τον δικό σας μοναδικό τρόπο. Σας αρέσει να είστε το επίκεντρο της προσοχής και το καταφέρνετε πάντα μέσα από το χιούμορ σας. Θέλετε όλοι να περνούν θαυμάσια όταν βρίσκονται μαζί σας. Δεν θέλετε ποτέ να χάνετε τις περιπέτειες ενώ πολύ πιθανό να είστε ο τελευταίος που φεύγει από τα πάρτι. Είστε ένα θετικό άτομο που του αρέσει να δίνει αλλά δυσκολεύεται να παίρνει από τους άλλους. Έχετε μια βαθιά συναισθηματική πλευρά την οποία σπάνια αποκαλύπτετε. Επιτρέψτε και σε αυτήν την πλευρά να αποκαλυφθεί. Αυτή δεν αποτελεί την αδύναμη πλευρά σας. Απεναντίας, είναι το σημείο της δύναμής σας. Όταν αισθάνεστε συγκίνηση, αφεθείτε να κλάψετε κι ας σας βλέπουν και άλλα μάτια. Θα θεραπεύσετε και τον εαυτό σας και τους άλλους.

Πηγή
https://enallaktikidrasi.com