Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Το πιο όμορφο αξεσουάρ πάνω σου, είναι το χαμόγελό σου...

Γράφει ο Σπύρος Γιασεμίδης

7 η ώρα το πρωί. Ο ψηφιακός κόκορας της σύγχρονης εποχής σε τινάζει από το κρεβάτι με αλλεπάλληλα ‘μπιπ μπιπ μπιπ’. Πρώτη σου σκέψη τι θα φορέσεις.
Λάθος σκέψη, κι αυτό γιατί την έκανες σε ενδυματολογικό πλαίσιο αντί σε εκείνο του προσώπου, συγκεκριμένα του κάτω μέρους αυτού.

Ακόμα το ψάχνεις;

Μιλάω για το χαμόγελο, εκείνο το τόσο απαραίτητο, ζωτικής σημασίας αξεσουάρ, το οποίο όμως πολλοί αγνοούν όταν ξεκινούν τη μέρα τους, αφήνοντας το καλά κλειδωμένο σ’ ένα από τα εσωτερικά τους συρτάρια.

Κρίμα, γιατί ένα καλοφορεμένο χαμόγελο ζεσταίνει πιο πολύ κι από δερμάτινο παλτό με γούνινη επένδυση. Ζεσταίνει τον κάτοχο του, μα κι όλους όσους βρεθούν στον δρόμο του και το αντικρύσουν, κι ας μη φοράνε εκείνοι το δικό τους.

Ένα αυθεντικό, πηγαίο χαμόγελο έχει τεράστια εμβέλεια θετικότητας, έτσι τείνει να επηρεάζει αυτούς που βρίσκονται στην ακτίνα του, είτε εξ αποστάσεως, είτε εξ επαφής. Ο χαρακτήρας της μέρας μας καθορίζεται από τα γέλια ή τα δάκρυα που θα βιώσουμε μέσα σε αυτήν, είτε εσωτερικευμένα, είτε εξωτερικευμένα. Όταν επιλέγουμε να διανύουμε τη μέρα μας χαμογελώντας, η τελευταία ανταποδίδει τα χαμόγελα μας και μας κλείνει το μάτι, υποσχόμενη να μας δείξει τον καλύτερο της εαυτό.
Το χαμόγελο που φοράμε είναι μαγνήτης για όλα τα όμορφα και τα ωραία μέσα στη μέρα, έτσι ξεκινάμε και κλείνουμε τη μέρα μας με αυτό, προσκαλώντας παράλληλα τη θετικότητα στη ψυχή μας. Γεμίζει, έτσι, η ψυχή. Χορταίνει. Η θετικότητα διώχνει το μαράζι και ευφραίνει την καρδιά. Ο ίδιος ο κόσμος, και οι άνθρωποι μέσα του, φαντάζουν πιο όμορφοι μέσα από τον φακό της θετικότητας , όμορφοι ψυχή τε και σώματι.

Αν μάθεις να βλέπεις τη ζωή μέσα από τον συγκεκριμένο φακό, να ‘σαι σίγουρος πως ο ήλιος θα φαίνεται πιο λαμπερός και ο ουρανός πιο μπλε, και πιο μεγάλος, αφού δεν θα υπάρχουν πλέον σύννεφα να τον κρύβουν. Χαμόγελο και θετικότητα αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία τα οποία, όσο πιο πολύ αλληλεπιδρούν, τόσο πιο πολλή ευφορία προσφέρουν στους φορείς τους. Βλέπεις, λοιπόν, πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις τη μέρα σου με την ανατολή του ήλιου; Το χαμόγελο, σε αντίθεση με τα ρούχα, είναι ανέξοδο, δεν τσαλακώνει, δεν φθείρεται, φοριέται εύκολα, συνδυάζεται με τα πάντα, και πάει σε όλους!

Κανένα άλλο αξεσουάρ στον κόσμο δεν σε ομορφαίνει πιο πολύ, κανένα δεν σου δίνει τόσα πολλά απαιτώντας τόσα λίγα σε αντάλλαγμα. Και τίποτα δεν σου φέρνει τον ήλιο πιο κοντά, σε απόσταση σχεδόν αναπνοής, από ένα διάπλατο, από καρδιάς χαμόγελο. Κι αν στην πορεία δεις πως κάποιοι απορούν με το μόνιμα-φορεμένο σου χαμόγελο, εσύ απλά άσε τους να απορούν. Αυτός που αδυνατεί να αποκωδικοποιήσει ένα χαμόγελο, που δεν μπορεί να δει τις ηλιαχτίδες που κρύβονται πίσω από αυτό, θα δυσκολευτεί πολύ να φορέσει το δικό του με άνεση και ευκολία. Γιατί, μπορεί ένα χαμόγελο να φοριέται εύκολα, μα από την άλλη απαιτεί και συμβατότητα ψυχής για να δουλέψει στο εκατό τοις εκατό του και να απελευθερώσει τη θετικότητα που κρύβει στη διάταση του.
Να το φοράς και να το νιώθεις – αυτό θέλει το χαμόγελο. Όλα τ’ άλλα ακολουθούν. Το μετεωρολογικό δελτίο της κάθε σου μέρας είναι στο χέρι σου – εσύ απλά διαλέγεις μεταξύ απόλυτης ηλιοφάνειας ή κατακλυσμικής βροχής.

Μπιπ μπιπ μπιπ. 7 η ώρα. Τι θα φορέσεις σήμερα;

Πηγή
http://www.loveletters.gr