Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Η στιγμή είναι ιερή!

Γράφει η Κατερίνα Μιχελάκη

Κυλάει ο χρόνος σαν νερό. Μέρες έρχονται και φεύγουν, μα χρειάζονται μερικά δευτερόλεπτα ιδιαίτερα για να σου χαρίσουν τη μαγεία της στιγμής. Αυτή την στιγμή την ξεχωριστή, λουσμένη με το μανδύα της υπέρτατης ευτυχίας.


Άκουσα κάποιον πρόσφατα να θέτει ένα ερώτημα: Σε μια σχέση ζούμε για την στιγμή ή για την διάρκεια; Εγώ αναρωτιέμαι, τι σημαίνει διάρκεια; Το σεργιάνι του χρόνου ποτέ δεν σταματά.
Εμείς επιλέγουμε πως θα ζήσουμε, τον αποδεχόμαστε γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, να πάμε κόντρα στον κυρίαρχο χρόνο.

Οι στιγμές δίνουν αξία στην διάρκεια μιας σχέσης και την κάνουν ιδιαίτερη και μοναδική. Γιατί δίχως να χτίσετε εκείνα τα μικρά και πολύτιμα “δικά σας”, αν δεν χαράξετε μονοπάτια απάτητα κι αν δεν σας κοπεί η ανάσα από έρωτα και ένταση, τι νόημα έχει η διάρκεια; Σαν νεκρή περίοδος θα μοιάζει. Μα δεν ρωτάνε οι στιγμούλες, αν τάχα μου τις θέλεις να μείνουν λίγο παραπάνω. 

 Έρχονται, σε λούζουν με χρυσόσκονη, σου χαρίζουν κάτι από όνειρο και σβήνουν. Φεύγουν και αναπαύονται αιώνια στα σύννεφα και μόνο η μνήμη μπορεί να τις αγγίξει. Εκείνη η πλανεύτρα, που φέρνει παρέα την φίλη της τη νοσταλγία, γιατί μισεί την μοναχικότητα της, και η νοσταλγία πάντα κρατεί ένα κρυφό δάκρυ στον κόρφο της κι ας μην το αφήνει να φανεί, να στάξει.

Μπορεί λοιπόν μια σχέση να έχει διάρκεια, μα είναι οι στιγμές που την κάνουν δυνατή. Γιατί είναι κάτι μαγικά δευτερόλεπτα, που σου δίνουν ανάσες για πολλές ζωές. Σε κάνουν αθάνατο. Εκείνα τα μικρά και απλά, που μπορείς να τα ακουμπήσεις μόνο φευγαλέα, που σαν πυροτεχνήματα ξεσπούν μέσα στο σκοτάδι και ύστερα χάνονται .

Να ζεις το “μαζί” μιας σχέσης, να εύχεσαι να κρατήσει για πάντα, αλλά να κυνηγάς με πάθος τις στιγμές, εκείνες τις ιδιαίτερες που δεν ανήκουν στη ρουτίνα. Να τις βιώνεις με όλο σου το είναι, να τις τιμάς. Να είναι πολύτιμες και περήφανες , αυτές θα μείνουν στην φαρέτρα της ψυχής σου. Εκείνες θα δομήσουν τις αναμνήσεις που παρέα τους θα προχωρείς.

Η στιγμή είναι ιερή!
Η στιγμή είναι δική σου!
Τη στιγμή δεν την κατακτάς ποτέ, μόνο την ζεις. 

Την ζεις με όλη σου την ψυχή!
Στις στιγμές χτίζεται το μαζί, στις στιγμές σας!



Πηγή
http://www.loveletters.gr