Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Πώς να συμπεριλάβετε τη βιταμίνη C στη skincare ρουτίνα σας

Εκτός από τη διατροφή, η βιταμίνη C είναι σημαντικό να βρίσκεται και στη ρουτίνα περιποίησής σας. Μάθετε γιατί από τον γιατρό Ιάκωβο Γκόγκουα, MD.


Γιατί χρειάζεστε βιταμίνη C στη skincare ρουτίνα σας;
Η βιταμίνη C, μεταξύ άλλων, έχει την ικανότητα να μειώνει τις δυσχρωμίες, να «φωτίζει» τη θαμπή όψη και να προστατεύει την επιδερμίδα από την περιβαλλοντική ρύπανση και τις ελεύθερες ρίζες που οδηγούν σε πρόωρη γήρανση και όχι μόνο. Δεδομένης, λοιπόν, της καλής φήμης της πλέον υπάρχει πληθώρα προϊόντων στα οποία είναι ενσωματωμένη. Εκτός, βέβαια, από τις διαφορετικές εφαρμογές υπάρχουν και ποικιλίες στη σύσταση. Αν, για παράδειγμα, έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, προτιμήστε κάποιο προϊόν που να περιέχει βιταμίνη C στο 10%. Εναλλακτικά, μπορείτε να κινηθείτε σε ένα ευρύτερο φάσμα του 15-20%.

Πώς μπορείτε να ενσωματώσετε τη βιταμίνη C στην περιποίησή σας

Κάθε skincare ρουτίνα μπορεί να ωφεληθεί από τη χρήση της βιταμίνης C και όλοι μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν. Παρακάτω θα μάθετε τους τρόπους που μπορείτε να την ενσωματώσετε στην περιποίησή σας.

1 Στο καθαριστικό προσώπου
Επιλέγοντας ένα καθαριστικό προσώπου με βιταμίνη C, καταρχάς, γλιτώνετε ένα παραπάνω βήμα περιποίησης, αφού όλες χρησιμοποιείτε κάποιο καθαριστικό στη ρουτίνα σας. Επιπλέον, ένα τέτοιο προϊόν θα χαρίσει αμέσως φρεσκάδα και αναζωογόνηση στην επιδερμίδα και θα την κάνει ακόμα πιο λαμπερή και λιγότερο θαμπή.

2 Στο σέρουμ
Τα σέρουμ περιέχουν μικρά μόρια τα οποία μπορούν να εισχωρήσουν στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας και, άρα, να έχουν ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Γι’αυτό το λόγο κιόλας όταν μιλάμε για βιταμίνη C, ένα σέρουμ είναι η δημοφιλέστερη επιλογή. Απαραίτητα σε συνδυασμό με αντηλιακό προσώπου.

3 Στη μάσκα
Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα η οποία δεν μπορεί να ανεχτεί τη συχνή εφαρμογή της βιταμίνης C, στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε μάσκες με το εν λόγω συστατικό. Εφαρμόζοντάς μια τέτοια μάσκα δύο φορές την εβδομάδα, η επιδερμίδα σας θα πάρει το απαραίτητο boost. Στο εμπόριο κυκλοφορεί ποικιλία μασκών – από σωληνάριο μέχρι sheetmasks.

4 Στην ενυδατική κρέμα
Ένα ενυδατικό προϊόν με βιταμίνη Cείναι μια τέλεια επιλογή, αφού η φόρμουλα του θα παραμείνει στο πρόσωπό σας και θα ενισχύσει τη σύσταση της επιδερμίδας σας με αντιοξειδωτικά στοιχεία. Πρόκειται για μια καλή επιλογή αν είστε κάτοικος πόλης ή νιώθετε πως το δέρμα σας είναι ιδιαίτερα θαμπό.

Το μυστικό

Όποιο προϊόν και αν διαλέξετε θα είναι αποτελεσματικό καθώς οι έρευνες έχουν δείξει ότι μόλις 0,6% βιταμίνης C μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες και τη γήρανση.

Πηγή
http://omorfamystika.gr