Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Μόνο η ψυχή μας μένει αναλλοίωτη μεγαλώνοντας...

Γράφει η Γωγώ Αδαμοπούλου

Μεγαλώνοντας, είμαστε μετρημένοι, συγκρατημένοι και λογικοί. Στο πέρασμα του χρόνου βλέπουμε τον εαυτό μας μέρα με την μέρα να αλλάζει, να μεγαλώνει, να φθείρεται εξωτερικά. Μόνο η ψυχή μας μένει αναλλοίωτη. Δεν μπορεί να την αγγίξει ο χρόνος, παρά μόνο τα συναισθήματα. Χαρά, λύπη, ενθουσιασμός, αγάπη, λαχτάρα, αγωνία, φόβος, έρωτας.

Ποιος είπε ότι μεγαλώνοντας δεν γίνεται να ερωτεύεσαι; Ο κύκλος του έρωτα και της αγάπης δεν κλείνει, ούτε δεσμεύεται από χρονικά περιθώρια. Κανείς μας δεν ξέρει πότε θα γνωρίσει τον έρωτα της ζωής του, που και πως, αν θα είναι παιδί, νέος, ή ηλικιωμένος. Το σίγουρο είναι πάντως ότι τα συναισθήματα είναι όμορφα και δυνατά σε όλες τις ηλικίες. Το μόνο διαφοροποιεί τον έρωτα είναι η δική σου αντιμετώπιση.


Λένε ότι οι έρωτες που ζεις στα σαράντα είναι πιο δυνατοί και από τους εφηβικούς. Όχι γιατί τους επιζητάς, αλλά γιατί τους ζεις χωρίς καταστροφικές τάσεις. Ξέρεις καλύτερα τον εαυτό σου, τι θέλεις να δώσεις και τι αξίζεις να πάρεις από τον άλλο. Η καρδιά σου η ίδια είναι, δεν μεγάλωσε. Είναι ένα κομμάτι του εσωτερικού σου κόσμου, που θα κουβαλάς πάντα μαζί σου.

Μην την αγνοείς λοιπόν, γιατί δεν μπορείς να βάλεις ηλικία στον έρωτα. Είναι όσα νιώθεις. Ο έρωτας δεν γερνά. Δεν κλείνει ο κύκλος του έρωτα και της αγάπης, ούτε δεσμεύεται από χρονικά περιθώρια. Όταν ερωτευτείς το κατάλληλο άτομο, ακόμα και σε ακατάλληλο χρόνο
δεν σκέφτεσαι με δεδομένο την ηλικία σου, αλλά με το τι σε προστάζει η καρδιά σου και ξεκινάς να ζεις την ωραιότερη περιπέτεια της ζωής σου. Γιατί ο έρωτας δεν έχει ηλικία…


Πηγή
http://www.loveletters.gr