Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Θες να "ξεφουσκώσει" η κοιλιά σου σε 2 εβδομάδες; "Κόψε" 11 πράγματα από τη διατροφή σου

Το φούσκωμα στην κοιλιά εμφανίζεται ακόμα και σε άτομα που δεν έχουν πρόβλημα με τα κιλά τους και γυμνάζονται συστηματικά και συχνά δεν λέει να φύγει.
Φυσικά το μυστικό για να πεις αντίο στο πρήξιμο της κοιλιάς είναι η κατάλληλη διατροφή.
Πέρα από τις παχυντικές τροφές, υπάρχουν και άλλα πράγματα που ίσως δεν φαντάζεστε πως δημιουργούν φούσκωμα στη κοιλιά. Στη λίστα που ακολουθεί θα δείτε ποιες τροφές και ροφήματα θα πρέπει να αποφεύγετε για να δείτε την κοιλιά σας να... πέφτει μετά από 15 μέρες και μερικά από αυτά που είναι στη λίστα είναι πιθανό να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διατροφή σας, τον τελευταίο καιρό και ειδικά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.

1. Ψωμί
Οι κόκκοι της σίκαλης και του σιταριού παράγουν ένα είδος ινών που ονομάζονται φρουκτάνες και οι οποίες δεν απορροφώνται εύκολα οδηγώντας σε πρήξιμο του στομάχου. Σύμφωνα με πολλούς γαστρεντερολόγους, το βασικό αίτιο του πάχους που δημιουργούν τα ψωμιά οφείλεται στις φρουκτάνες και λιγότερο στη γλουτένη.

2. Γαλακτοκομικά
Η λακτόζη είναι ένα φυσικό σάκχαρο που βρίσκεται στο γάλα και στο τυρί και όσα άτομα έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, δεν διαθέτουν τα απαραίτητα ένζυμα για να διασπάσουν αυτό το φυσικό σάκχαρο που περιέχουν τα γαλακτοκομικά.

3. Αλκοόλ
Ακριβώς όπως όλες οι τροφές ή τα ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, το αλκοόλ προκαλεί κατακράτηση υγρών στο σώμα οδηγώντας σε πρήξιμο και φούσκωμα. Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί επίσης να προκαλέσει δυσκοιλιότητα, ένα σύμπτωμα που πολλαπλασιάζει τα φουσκώματα στην κοιλιακή χώρα.

4. Ανθρακούχα ποτά
Ανεξάρτητα από το αν είναι κόλα, σόδα ή αφρώδες νερό, οποιοδήποτε είδος ανθρακούχου ροφήματος μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα ακριβώς εξαιτίας των φυσαλίδων, που αυξάνουν την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα στο στομάχι.

5. Σταυροειδή λαχανικά
Μπρόκολο, κουνουπίδι, λαχανάκια Βρυξελλών και λαχανίδα, αποτελούν μια κατηγορία λαχανικών με πολύ υψηλά επίπεδα θρεπτικών συστατικών όπως το φυλλικό οξύ, η βιταμίνη C και οι ίνες. Αλλά περιέχουν επίσης ραφινόζη, έναν τύπο υδατάνθρακα που το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να διασπάσει μιας και γιατί δεν διαθέτει κάποιο συγκεκριμένο ένζυμο για να το πετύχει. Έτσι, η ραφινόζη «ζυμώνεται» από βακτήρια, μια κύρια αιτία αερίων και φουσκώματος στην κοιλιά.

6. Αλάτι
Η φυσική αντίδραση του σώματός σου στην κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλατιού είναι η κατακράτηση υγρών στο σώμα οδηγώντας σε πρηξίματα παντού. Τα συσκευασμένα και μεταποιημένα τρόφιμα, όπως κονσέρβες, αλλαντικά και προ-παρασκευασμένες σάλτσες, περιέχουν συνήθως μεγάλες ποσότητες νατρίου.

7. Καρπούζι
Η άφθονη φυσική φρουκτόζη που περιέχει, πολλές φορές απορροφάται με δυσκολία από τον ανθρώπινο οργανισμό, με συνέπεια το έντονο πρήξιμο στην κοιλιά.

8. Κρεμμύδι
Τα κρεμμύδια περιέχουν υδατάνθρακες και ίνες και συγκεκριμένα, το ίδιο είδος ινών που βρίσκεται στο ψωμί -φρουκτάνες-, δυσκολεύοντας το σώμα να το αφομοιώσει και να αποθηκεύει περισσότερα υγρά στο έντερο.

9. Τσίχλες χωρίς ζάχαρη
Η ξυλιτόλη και η σορβιτόλη κάνουν το λεπτό έντερο να χρειάζεται ώρες για να τις πέψεις (μέσω του σάλιου που κατεβαίνει στο στομάχι), σε αντίθεση με άλλα τεχνητά γλυκαντικά, όπως σακχαρίνη, ακεσουλφάμη, ασπαρτάμη, νεοτάμη και σουκραλόζη. Όμως, σε κάθε περίπτωση οι οδηγίες του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων αναφέρουν ότι η ένωση των τεχνητών γλυκαντικών και των βακτηρίων του εντέρου στην πεπτική οδό προκαλεί την απελευθέρωση αερίων, οδηγώντας σε φούσκωμα, κράμπες και διάρροιες. Επιπλέον, το μάσημα μιας τσίχλας σε οδηγεί να καταπίνεις πολύ αέρα (χωρίς τροφή) προκαλώντας τουμπάνιασμα στα τοιχώματα του στομάχου.

10. Μήλο
Περιέχει τρία πράγματα που συμβάλλουν σε πολλά αέρια και έντονο φούσκωμα: ίνες, φρουκτόζη και σορβιτόλη. Οι μεν ίνες κάνουν καλό στην ισορροπία του σακχάρου στο αίμα, όμως τα άλλα δυο συστατικά είναι φυσικά σάκχαρα στα οποία πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν δυσανεξία με κύριο σύμπτωμα τη δυσκοιλιότητα και τον μετεωρισμό του εντέρου.

11. Καφές
Αν και διουρητικός, ο καφές είναι επίσης όξινος γι’ αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πρησμένο και ευερέθιστο στομάχι. Με μια έξτρα δυσανεξία στη λακτόζη, η προσθήκη γάλακτος στον καφέ σου θα κάνει τα πράγματα χειρότερα.


Πηγή
https://mag.sigmalive.com/

Πηγή
http://www.ekriti.gr/gynaika-fitness/thes-na-xefoyskosei-i-koilia-soy-se-2-evdomades-kopse-11-pragmata-apo-ti-diatrofi#sthash.FRK3Shvd.9KoqjKrw.dpbs