Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε δυο αυγά καθημερινά

Τα αυγά είναι μια τροφή που για καιρό ο κόσμος φοβόταν, λόγω του ότι κυριαρχούσε η πεποίθηση πως είναι γεμάτα χοληστερίνη και άλλες ουσίες που βλάπτουν τον οργανισμό.

Νέες μελέτες όμως αποδεικνύουν ότι είναι πλούσια σε βιταμίνες και στοιχεία που οφελούν απίστευτα τη λειτουργία του, καθώς επίσης και ότι δεν είναι κακό να καταναλώνονται καθημερινά.

Μάλιστα, πρόσφατες έρευνες αποκάλυψαν τις θετικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα, όταν κάποιος τρώει κάθε μέρα από δύο αυγά.

Διαβάστε παρακάτω τι θα σας συμβεί, αν εντάξετε αυτήν τη ρουτίνα στη ζωή σας.

1. Ο εγκέφαλος σας προστατεύεται από τη χολίνη:

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η χολίνη είναι το πιο σημαντικό δομικό υλικό του εγκεφάλου, ενώ τρώγοντας καθημερινά δύο αυγά, λαμβάνετε αρκετή ποσότητα της. Η ανεπάρκεια της από την άλλη, οδηγεί σε μείωση της μνήμης.

2. Η λουτεΐνη βελτιώνει την όραση σας:

Η ουσία αυτή είναι υπεύθυνη για την καθαρή και καλή όραση, ενώ η έλλειψη της μπορεί να φέρει καταστροφικές συνέπειες για τους ιστούς των ματιών και να χειροτερέψει ανεπανόρθωτα την όραση τους.

3. Η βιταμίνη D που έχουν τα αυγά συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου:

Η ποσότητα της βιταμίνης D που υπάρχει σε ένα αυγό κότας, είναι ίση με εκείνη που έχει ένα κομμάτι ψαριού. Επιπλέον, οι επιστήμονες βρήκαν τρόπο να αυξήσουν την ποσότητα αυτής της βιταμίνης στα αυγά, μέσα από ειδική διατροφή για τα κοτόπουλα. Η εν λόγω ουσία συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό και παράλληλα δυναμώνει τα οστά και τα δόντια.

4. Το σύμπλεγμα βιταμινών B που διαθέτουν τα αυγά προστατεύουν το δέρμα, τα μαλλιά και το συκώτι:

Η βιοτίνη, η βιταμίνη 12 και οι εύπεπτες πρωτεΐνες, ενισχύουν την τρίχα και το δέρμα, ενώ τα φωσφολιπίδια που έχουν τα αυγά βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών από το συκώτι.

5. Μειώνεται ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων:

Παρά την επικρατούσα γνώμη ότι τα αυγά προκαλούν χοληστερίνη, νέες μελέτες δείχνουν ότι η χοληστερόλη τους εξισορροπείται από τα φωσφατίδια που επίσης έχουν, γεγονός που δεν τα κάνει επιβλαβή για την υγεία. Επιπλέον, η καθημερινή τους κατανάλωση αναστέλλει την παραγωγή χοληστερόλης στον οργανισμό και μαζί με τα ωμέγα-3 που περιέχουν, μειώνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα, με αποτέλεσμα να μειώνεται παράλληλα και ο κίνδυνος εμφάνισης προβλημάτων με την καρδιά.

Πηγή