Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Να κόψω αφέλειες ή όχι; Όσα πρέπει να ξέρεις πριν πάρεις την απόφαση!

Από Την Ιρίνα Γεωργίου

Οι αφέλειες είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends στα μαλλιά και οι περισσότερες έχουμε τουλάχιστον σκεφτεί να το δοκιμάσουμε! Από την άλλη, τόσους μήνες έκανα για να μακρύνει η φράντζα και να πετύχω το τέλειο lob (long bob) το καλοκαίρι, να πάω να βάλω ξανά ψαλίδι; Κι αν δεν μου πάνε; Κι αν δεν πετύχουν; Εσένα που σκέφτεσαι ακριβώς τα ίδια σε νιώθω, φίλη μου! Γι' αυτό έκανα μια μικρή έρευνα και σου παρουσιάζω όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν κλείσεις ραντεβού στο κομμωτήριο!

Οι αφέλειες θέλουν δουλειά!




Εάν θέλεις τα μαλλιά σου να δείχνουν πάντα περιποιημένα και στη θέση τους, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη να αφιερώσεις χρόνο. Με άλλα λόγια, οι αφέλειες δεν είναι από τα κουρέματα που... λούζεσαι και φεύγεις! Πρέπει να τις ισιώνεις κάθε μέρα, να πηγαίνεις συχνά στο κομμωτήριο για να διατηρούνται στο ιδανικό μήκος και, βέβαια, να βρεις μια λύση για το πώς θα κάνεις γυμναστική, να διαβάζεις και να κοιμάσαι χωρίς να σε ενοχλούν ή να γίνονται χάλια.

Μακραίνουν πιο γρήγορα από ό,τι νομίζεις




Πριν βγεις από το κομμωτήριο με τις τέλειες αφέλειές σου, μην παραλείψεις να κλείσεις το επόμενο ραντεβού μετά από μερικές εβδομάδες. Ή να είσαι προετοιμασμένη να απολαύσεις το κούρεμά σου για μερικές μέρες και μετά να πιάνεις τα μαλλιά συνέχεια με τσιμπιδάκια για να μην μπαίνουν στα μάτια σου. Σε γενικές γραμμές -ανάλογα βέβαια με το πόσο γρήγορα μακραίνουν γενικά τα μαλλιά σου- κάθε 2-3 εβδομάδες χρειάζονται συντήρηση.

Σε καμία περίπτωση μην τις κόψεις μόνη σου!




Μπορεί να μπεις στον πειρασμό -πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να κάνεις ένα χρατς με το ψαλίδι, ε;- όμως σε θερμοπαρακαλώ ΜΗΝ το κάνεις! Όπως θα διαπιστώσεις εάν το τολμήσεις, οι αφέλειες απαιτούν ιδιαίτερη τεχνική για να γίνουν σωστά κι ο κομμωτής σου μπορεί να αφιερώσει ώρες για κάτι που σου φάνηκε τόσο απλό (δεν είναι)! Σε κάθε περίπτωση, εμπιστεύσου μόνο έναν επαγγελματία!

Μπορώ να κάνω αφέλειες σε σγουρά μαλλιά;




Ασφαλώς και μπορείς. Όμως θα χρειάζεσαι ακόμα περισσότερο χρόνο και ειδικά προϊόντα για να κάνεις το χτένισμά σου να δείχνει περιποιημένο.

Οι αφέλειες λαδώνουν πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα μαλλιά σου



Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να λούζεις μόνο αυτές κάθε μέρα στο νιπτήρα.

Είναι τέλειες και με αλογοουρά



Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να παίξεις με τα μαλλιά και την εμφάνισή σου αν κόψεις αφέλειες; Ταιριάζουν όχι μόνο με τα υπόλοιπα μαλλιά ελεύθερα αλλά και πιασμένα αλογοουρά ή σε έναν επιμελώς ατημέλητο κότσο!

Σε κάνουν να δείχνεις πιο σέξι -αλλά και πιο μικρή




Οι αφέλειες μαλακώνουν την εικόνα του προσώπου και κρύβουν τυχόν ρυτίδες έκφρασης που έχουν δημιουργηθεί ήδη στο μέτωπό σου. Εάν όμως επιλέξει πολύ πυκνές αφέλειες και διαθέτεις baby face, μην εντυπωσιαστείς εάν σου ζητήσουν ταυτότητα για να σε αφήσουν να μπεις στο club!

Πόσα είδη υπάρχουν;

Ουουου... πολλά! Να μερικά:

Ίσιες και πυκνές: Ταιριάζουν με μακριά ή και με ημίμακρα μαλλιά και κολακεύουν όλα τα πρόσωπα, ακόμα και τα στρογγυλά.


Στο πλάι: Ταιριάζουν ιδιαίτερα με πρόσωπα τετράγωνα ή σε σχήμα καρδιάς.



Με φιλαρίσματα: Είναι ιδανικές για σπαστά μαλλιά και κορίτσια που θέλουν να δείχνουν ανάμελα!



Και μην ξεχνάς: Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, μπορείς πάντα να τις στερεώσεις στο πλάι με ένα κομψό τσιμπιδάκι μέχρι να μακρύνουν!!!



Πηγή
http://y-olo.gr/post/3793/na-kopsw-afeleies-oxi-osa-prepei-na-ksereis-prin-pareis-thn-apofash