Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

11 Τρόποι για να αποφύγεις τα περιττά κιλά στις γιορτές!

Το να αποφύγεις τα περιττά κιλά στις γιορτές δεν ακούγεται εφικτό. Σύμφωνα όμως με την επιστήμη υπάρχουν στρατηγικές που θα σε κρατήσουν στα ίδια κιλά παρά τα ατέλειωτα οικογενειακά δείπνα και τα ατέλειωτα ποτά! Για πολλές από εμάς τα παραπάνω κιλά είναι ήδη ένα πρόβλημα που δεν θέλουμε να ενισχύσουμε κατά την διάρκεια των γιορτών.

Η γιορτινή περίοδος που έρχεται είναι μία περίοδος χαράς που πρέπει να απολαύσεις και να έρθεις κοντά με τους αγαπημένους σου. Όχι όμως εις βάρος της υγείας και της ευεξίας σου. Παρακάτω θα δεις τρόπους για να μην παχύνεις κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Πως θα αποφύγεις να πάρεις κιλά στις γιορτές!
Φάε κανονικά τα γεύματα της ημέρας
Αν παραλείψεις το πρωινό ή το μεσημεριανό σου γιατί έχεις δείπνο και έξοδο για διασκέδαση, πιθανότατα ακολουθείς λάθος τακτική. Οι θερμίδες που πιστεύεις ότι γλυτώνεις παραλείποντας γεύματα κατά την διάρκεια της μέρας, πιθανότατα θα σε οδηγήσουν να φας περισσότερο το βράδυ. Αν θες να ισορροπήσεις τα γεύματα σου φάε ένα μικρότερο πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη και μία σαλάτα το μεσημέρι.

Επέλεξε την πρωτεΐνη
Από τα γεύματα που υπάρχουν διαθέσιμα σε ένα μπουφέ ή ένα τραπέζι κατανάλωσε περισσότερο την πρωτεΐνη. Μαζί με αρκετή σαλάτα μπορείς να αποφύγεις τους υδατάνθρακες ιδιαίτερα το βράδυ και να χορτάσεις παράλληλα!

Φάε πιο αργά
Παλιό και έγκυρο κόλπο των γυναικών είναι να τρώνε αργά και να μασάνε αρκετά το φαγητό. Με αυτό τον τρόπο δεν θα καταναλώσεις μεγάλες ποσότητες φαγητού αφού θα έχεις το αίσθημα της πληρότητας μέσα σε 20 λεπτά. Αυτό μπορείς να το εφαρμόσεις και με τα λαχταριστά μελομακάρονα ή άλλα γλυκά. Είναι προτιμότερο για την σιλουέτα σου να φας ένα γλυκό παρά περισσότερα μέσα στη μέρα.

Πάρε πολλές φυτικές ίνες
Ένας τρόπος να μην πάρεις περιττά κιλά στις γιορτές είναι με την βοήθεια των φυτικών ινών. Προτίμησε τα προϊόντα ολικής άλεσης αλλά και φρούτα για σνακ, και λαχανικά για το μεσημεριανό σου γεύμα. Οι φυτικές ίνες αποδεδειγμένα βοηθούν στο αδυνάτισμα και σίγουρα θα ισορροπήσουν τον αριθμό των θερμίδων που λαμβάνεις μέσα στις γιορτές.

Μαγείρεψε με καλά λιπαρά
Τα καλά λιπαρά προέρχονται από τροφές όπως το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, το αβοκάντο ακόμα και το βούτυρο. Τα λιπαρά αυτά είναι απαραίτητα για την ενέργεια μας και την απορρόφηση βιταμινών όπως A, D, E και K. Μάλιστα μας κάνουν να χορταίνουμε πιο γρήγορα και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για να μην πάρεις περιττά κιλά στις γιορτές.

Αντικατέστησε την ζάχαρη
Όπως και να έχει τα Χριστούγεννα θα φας αρκετά γλυκά που είναι γεμάτα με ζάχαρη! Όμως σε κάποιες περιπτώσεις μπορείς να την αποφύγεις εντελώς! Αντικατέστησε τη ζάχαρη στον καφέ σου με στέβια ή φρουκτόζη! Το ίδιο μπορείς να κάνεις με τα γλυκά που θα φτιάξεις η ίδια και έτσι θα μειώσεις πολύ τις θερμίδες. Πρέπει να τονίσουμε στο σημείο αυτό πως η ζάχαρη ευθύνεται για ασθένειες όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία ενώ προκαλεί και καρδιαγγειακά προβλήματα.

Απόφυγε το ψωμί
Το ψωμί και όλα τα προϊόντα με λευκό αλεύρι ανεβάζουν τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δίνουν πολλές θερμίδες. και μας κάνουν σύντομα να πεινάμε. Αν αποφύγεις το ψωμί τις μέρες των γιορτών θα μειώσεις κατά πολύ τους σύνθετους υδατάνθρακες και τις θερμίδες.

Πιες κρασί
Αν δεν είσαι η οδηγός της παρέας και μπορείς να πιεις στις εξόδους που θα κάνεις, προτίμησε το κρασί από τα υπόλοιπα ποτά. Τα κοκτέιλ έχουν πάρα πολλές θερμίδες και συχνά προσθήκη ζάχαρης ενώ τα πιο βαριά ποτά δεν κάνουν καλό στον γυναικείο οργανισμό. Το κρασί από την άλλη ενώ έχει κάποιες θερμίδες είναι μία υγιεινή επιλογή.

Πιες πολύ νερό
Η καλή ενυδάτωση ειδικά μετά από ξενύχτι, κατανάλωση αλκοόλ και αλμυρών γευμάτων είναι απαραίτητη! Το νερό θα σε βοηθήσει να νιώθεις καλά και να καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες.

Περιόρισε το στρες
Το στρες είναι ο πιο κακός σύμβουλος στην ζωή αλλά και στην διατροφή! Όταν έχουμε άγχος τείνουμε να τρώμε περισσότερο και ειδικότερα αμυλούχες τροφές. Φέτος στις γιορτές φρόντισε να περάσεις καλά και να χαλαρώσεις. Μην παραλείψεις την ξεκούραση που είναι η νούμερο ένα αιτία για την αύξηση της κορτιζόλης!

Κάνε γυμναστική
Το ότι είναι Χριστούγεννα δεν σημαίνει πως πρέπει απλά να σταματήσεις τα πάντα! Ίσα ίσα μία ελαφριά άσκηση όπως το περπάτημα έστω και για μισή ώρα κάθε μέρα θα σε βοηθήσει να μην πάρεις περιττά κιλά στις γιορτές!

Πηγή
https://www.ediva.gr