Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

10 λόγοι που δεν μπορείς να αντισταθείς σε ένα δυνατό μυαλό

«Τα δυνατά μυαλά συζητούν ιδέες, τα μέτρια γεγονότα και τα αδύναμα άλλους ανθρώπους» κατά τον Σωκράτη. Και ποιος είναι αυτός που θα τον αμφισβητήσει; Είναι γεγονός πως ένα δυνατό μυαλό είναι περισσότερο ελκυστικό από μια ωραία και περιποιημένη εμφάνιση. Τι είναι, όμως, εκείνο που μας κάνει να μην μπορούμε να του αντισταθούμε; Ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που μας έλκουν σε αυτούς τους ανθρώπους;

Αν και η λίστα θα μπορούσε να ‘ναι ατελείωτη, παρακάτω θα βρεις τους πιο δυνατούς λόγους!


1. Ακούνε περισσότερο από όσο μιλάνε!

Άκρως απαραίτητο κι απολύτως σημαντικό χαρακτηριστικό τους. Πώς να αντισταθείς σε έναν άνθρωπο που με ευλαβική προσοχή και προσήλωση θα ακούσει αυτά που λες κι έπειτα θα πράξει; Ένα δυνατό μυαλό δεν αρέσκεται στο να διακόπτει με σκοπό να επιβεβαιωθεί. Περιμένει καρτερικά τη δική του σειρά, ζυγίζοντας πρώτα όλα όσα έχει ακούσει.

2. Η αβεβαιότητα είναι γι’ αυτούς ευκαιρία!


Κατά γενική ομολογία δρούμε όταν κι αν δημιουργηθεί μια ευκαιρία. Εκείνοι, πάλι, ποτέ δεν περιμένουν την ιδανική στιγμή! Οι ίδιοι δημιουργούν τις ευκαιρίες. Θα εκλάβουν μια ιδέα και θα δημιουργήσουν ως δια μαγείας όλες εκείνες τις προϋποθέσεις προκειμένου να υλοποιηθεί. Εκεί που εσύ βλέπεις αβεβαιότητα κι αδιέξοδα, εκείνοι βλέπουν μια νέα πρόκληση.

3. Δεν είναι control freaks, έχουν απλά control tricks!

Ενώ λανθασμένα κι άδικα τα δυνατά μυαλά χαρακτηρίζονται συχνά-πυκνά απ’ τον όρο αυτό, στην πραγματικότητα καθόλου δεν τους χαρακτηρίζει. Κατέχουν, όμως, μια ιδιότητα στην οποία σίγουρα δεν μπορείς να αντισταθείς. Κοντρολάρουν με απίστευτη άνεση τα δικά τους συναισθήματα ανάλογα με το τι τους δείχνεις και προσαρμόζοντας τον εαυτό τους στις περιστάσεις. Έτσι αποφεύγουν εντάσεις με χαρακτηριστική ευκολία. Είναι βλέπεις drama-free!

4. Είναι επιεικώς ξεροκέφαλα όντα!

Μέγα ατού αυτού που θέλει να ξεχωρίζει, βέβαια μέσα σε λογικά πλαίσια. Παραδέξου το, σε γοητεύει το άτομο που δε θα τα παρατήσει με ευκολία σε οποιοδήποτε εμπόδιο συναντήσει. Που θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα και θα στύψει το νου του για να λύσει αυτά στα οποία οι περισσότεροι θα κολλούσαμε κι ίσως και να παραιτούμασταν.

5. Είναι χαμαιλέοντες!

Πόσο αξιοζήλευτο το να προσαρμόζεσαι και να ελίσσεσαι ανάλογα με τις καταστάσεις. Και, πίστεψέ με, στη δική τους περίπτωση συμβαίνει συχνά, θαρρείς πως το τραβάνε το ζόρισμα λόγω σωστού και καλού εξοπλισμού. Θα μου πεις όλοι αναγκαζόμαστε και μαθαίνουμε. Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις όμως!

6. Η αύρα τους προηγείται των ίδιων!

Ένα δυνατό μυαλό έχει και τον ανάλογο αέρα. Μπαίνουν σε ένα χώρο κι αυτόματα γυρίζουν κεφάλια χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και κόπο. Μας μεταδίδουν μια περίεργη αίσθηση κι αλλάζει η διάθεσή μας προς το καλύτερο. Μας παρασύρουν κλέβοντας λιγάκι απ’ τη δική τους αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Δυστυχώς, εδώ δεν κολλάει το ρητό «βλέπε να μαθαίνεις», αφού αυτό είναι κάτι με το οποίο γεννιέσαι!

7. Χρησιμοποιούν τη δύναμή τους με φειδώ!

Δυνατό μυαλό σημαίνει αντοχές, συναισθηματικές και ψυχικές. Σημαίνει συνάμα κι ικανότητα στο να εξοικονομεί τα παραπάνω χωρίς άσκοπες σπατάλες. Θα σκεφτεί, αλλά δε θα το παρακάνει. Θα εξετάσει συνθήκες, αλλά δε θα το κουράσει το θέμα. Θα προσπαθήσει, αλλά δε θα καταχραστεί την αδυναμία των άλλων μπροστά στη δική του υπεροχή! Δε θα ζορίσει τίποτα, αφού ξέρει πότε να αποχωρεί.

8. Θαυμάζουν τόσο την εικόνα αλλά και το κάδρο της!


Πώς να αντισταθείς στην ικανότητα του να βλέπεις πιο πέρα απ’ τα προφανή; Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε διορατικότητα, μα σε εκείνη την ξεχωριστή ικανότητα του να μη χάνεις την ουσία. Εξετάζουν και παρατηρούν τα πάντα δίνοντας σε όλα την ίδια αξία!

9. Αγαπούν τη μοναξιά τους!

Απολαμβάνουν στον ίδιο βαθμό την παρέα όσο και τις στιγμές μοναξιάς τους. Επιδιώκουν αρκετές τέτοιες μέσα στην καθημερινότητά τους, μιας κι είναι το καύσιμο για να προχωρήσουν. Τα βρίσκουν με τον εαυτό τους κι έτσι τα βρίσκουν και με όλους τους άλλους!

10. Δε φοβούνται τη δέσμευση!

Άτομα χωρίς ανασφάλειες, που δε θα φοβηθούν να δεσμευτούν σε συναισθηματικό, επαγγελματικό ή φιλικό επίπεδο. Δε νιώθουν ότι υποτάσσονται σε νόρμες κι ανόητους κανόνες , γι’ αυτό κι είναι δοτικοί χωρίς φυσικά να περιμένουν ανταλλάγματα. Κι όταν ακόμη δε λάβουν κάτι από όλο αυτό δεν απογοητεύονται, γιατί πολύ απλά δεν είχαν ανούσιες προσδοκίες.


Τα δυνατά μυαλά δεν είναι μύθος. Νιώθουν, απογοητεύονται, τρώνε τα μούτρα τους, μα τα κάνουν όλα με μια ακατανόητη δύναμη, πείσμα κι αυτοπεποίθηση που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν τελικά οι σούπερ ήρωες δεν έχουν υπερδυνάμεις αλλά απλώς δυνατό μυαλό!


Συντάκτης: Μαίρη Σάμου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Πηγή
https://www.pillowfights.gr/voutia-sta-vathia/10-logoi-poy-den-mporeis-na-antistatheis-se-ena-dynato-myalo/