Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Πίστεψε στα θαύματα...

Γράφει ο Γιώργος Καραγεώργος

Την έχασες την πίστη σου ρε άνθρωπε!
Έπαψες να πιστεύεις στους ανθρώπους, να πιστεύεις σε εσένα, να πιστεύεις στην ζωή. Έπαψες εδώ και καιρό να κάνεις όνειρα, να σχεδιάζεις το αύριο και τώρα πια νιώθεις ότι ξεμάτωσε και άδειασε η ψυχή σου.

Ξέρω!
Θα μου πεις ότι κουράστηκες να χάνεις το βήμα σου, να σκοντάφτεις από τις αλλεπάλληλες τρικλοποδιές που σου βάλανε όλοι εκείνοι, που σου συστήθηκαν σαν φίλοι. Κουράστηκες να δίνεις και να μην στο έχει αναγνωρίσει κανένας, να είσαι ένας δεδομένος και μια πλάτη για να ανέβουνε όλοι πάνω της. Να κρύβεις τις πληγές σου, να κλαις κρυφά τα βράδια, να κοιμάσαι αγκαλιά με μαξιλάρια και να ξυπνάς παγωμένος, να κουβαλάς φορτία αφόρητα. Να περιμένεις ανταπόδοση, να καρτεράς λίγη βοήθεια και τελικά, αυτή η βοήθεια να μην έρχεται από πουθενά.

Ξέρω σου λέω!
Αντίκρισες με τα ίδια σου τα μάτια να σου γκρεμίζουν τις ελπίδες σου. Άκουσες με τα ίδια σου τα αυτιά να κοροϊδεύουν τους αγώνες σου. Μύρισες μοναχός σου τα αποκαΐδια όλων των θέλω σου.
Ακούμπησες με τα ίδια σου τα χέρια τα σκοτωμένα σου όνειρα. Γεύτηκες όλες τις πίκρες που σε πότισαν. Και τελικά, κι οι πέντε αισθήσεις σου καημένε μου, προδόθηκαν! Το ξέρω ότι λύγισες και έχεις τα δίκια σου!

Μα θα σου πω κάτι απόψε!

Δεν είναι όλα μαύρα φίλε μου, λάθος κάνεις. Για την ακρίβεια, δεν είναι καθόλου μαύρα, εσύ τα βλέπεις έτσι. Μάζεψε όλο το κουράγιο σου και σήκω όρθιος. Πήγαινε γρήγορα και ρίξε λίγο νερό στα μούτρα σου. Τράβα τις κουρτίνες σου να μπει μέσα φως. Άνοιξε το παράθυρο για να γεμίσει οξυγόνο ο χώρος σου. Βγες έξω τώρα με φορεμένο το πιο καλό χαμόγελό σου. Πάρε μια μεγάλη και βαθιά αναπνοή και πίστεψε σε εσένα, πίστεψε στην ζωή, πίστεψε στα θαύματα!

Γιατί εκεί έξω φίλε μου γίνονται θαύματα κάθε μέρα. Εκεί έξω κάνει ζωή, κάνει χαρά, κάνει αγάπη και έρωτα. 
Πίστεψε στα θαύματα, γιατί εκεί έξω έχει ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν να τα πραγματοποιήσεις. Και αν δεν σε βοηθήσει κανένας, πες πως καθόλου δεν πειράζει, βρες την δύναμη που κρύβεις μέσα σου και κάνε τα μόνος σου. 
Κάνε θαύματα άνθρωπε, γιατί μπορείς και γιατί γίνονται. Φτιάξε θαύματα, για να ομορφύνει ο τόπος και για να τους δείξεις ποιος στα αλήθεια είσαι. Δημιούργησε θαύματα, γιατί την έχεις την δύναμη και γιατί για αυτό είσαι πλασμένος. 
Γιατί ακόμη και αν δεν το πιστεύεις σήμερα, θα δεις και μόνος σου ότι ο κόσμος ολάκερος είναι γεμάτος με θαύματα.

Θαύμα είναι η αγάπη που αντέχει κι ο έρωτας που συνεχίζει να φλέγεται σε πείσμα των καιρών.
Θαύμα είναι η αγκαλιά, που πάντα βρίσκει τον τρόπο για να γιατρέψει τις πληγές. Είναι το πως δυο χείλη ενώνονται και το πως δυο άνθρωποι γίνονται ένα. 
Είναι το πρώτο φως της μέρας και το πως το σκοτάδι νικιέται. 
Είναι όλα τα πραγματοποιημένα όνειρα, αλλά πιο πολύ, είναι τα όνειρα που παλεύουν για την πραγματοποίηση τους. 
Θαύμα, είναι η γέννηση, είναι το χαμόγελο και η αθωότητα ενός παιδιού. 
Είναι η κάθε νέα αρχή και η κάθε νέα προσπάθεια. 
Είναι η πίστη και το δόσιμο, η λαχτάρα και η ελπίδα της ψυχής. 
Θαύμα είναι η εμμονή και η επιμονή για το μαζί και για το εδώ. 
Μα πάνω από όλα, θαύμα είναι η πιο μικρή σου νίκη όταν όλοι ποντάρανε τα ρέστα τους στην ήττα σου.

Όλα είναι θαύματα γύρω σου και μέσα σου άνθρωπε, αρκεί να πιστέψεις σε εσένα!


Πηγή
http://www.loveletters.gr/%CE%98%CE%B1%CF%8D%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CF%80%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B9-%CE%BF-%CE%AD%CF%81%CF%89/