Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Αγάπα τους ανθρώπους που χαίρονται πραγματικά με την ευτυχία σου

Γράφει η ψυχολόγος Άρτεμις Βαμβουνάκη.

Κοίταξε γύρω σου. Αμέτρητοι άνθρωποι πλάι σου. Φίλοι, συγγενείς κολλητοί, γνωστοί και άγνωστοι σε περιτριγυρίζουν καθημερινά. Έχεις αναρωτηθεί πραγματικά ποιοί νοιάζονται αληθινά για σένα; Ποιοι χαίρονται με τη δική σου προσωπική ευτυχία;

Σκέψου ότι υπάρχουν γύρω σου πλάσματα που διψούν να πάρουν χαρά από τη δυστυχία σου και αντίθετα όμορφες ψυχές που θέλουν να σε βλέπουν ευτυχισμένο. 
Αγάπα εκείνους τους ανθρώπους που χαίρονται πραγματικά με την ευτυχία σου.
Αγάπα ολόψυχα τους τελευταίους, εκείνους τους αυθεντικούς που σήμερα σπανίζουν. 

Στη δυστυχία σου εμφανίζονται αμέτρητοι άνθρωποι που δείχνουν ότι σε νοιάζονται και σου συμπαραστέκονται. Κάποιοι από αυτούς χαίρονται όμως με τη λύπη σου ,για να ποτίσουν τη δική τους δυστυχισμένη και ανιαρή ζωή. Στη χαρά σου , στο γέλιο και στις επιτυχίες θα κριθούν, θα πέσουν οι μάσκες της υποκρισίας τους.

Αγάπα εκείνους που θα τρέξουν στη χαρά σου, θα κόψουν δρόμους για να σου ευχηθούν, θα σε αγκαλιάσουν και θα σου ξετυλίξουν τη ψυχή τους. Εκείνους που θα στρώσουν με ροδοπέταλα το δρόμο που εσύ θα διαβείς , θα ανυψώσουν με τα ίδια τους τα χέρια το βάθρο σου, για να υψωθείς. Τους λιγοστούς ανθρώπους που θα σε καμαρώνουν ενώ εσύ θα ανεμίζεις στο συννεφάκι της ευτυχίας σου. Θα λάμπουν μαζί με σένα και θα δακρύζουν από συγκίνηση για τη χαρά σου .Σαν να τη βίωναν οι ίδιοι.

Αγάπα τους, γιατί σε αυτούς θα διακρίνεις μια ζεστή φλόγα στα μάτια τους. Μια σπίθα χαράς που θα καίει ολοκληρωτικά για σένα, ένα πλατύ χαμόγελο που θα φωτίζει το πρόσωπό τους. Η ζεστή τους αγκαλιά , τα όμορφά τους λόγια και το γλυκό τους προσωπείο είναι μοναδικά. Πετούν μαζί σου και ακούν τους χτύπους τις καρδιά σου. Γελούν μαζί με σένα και ανυπομονούν να ανταμώσουν τη ευτυχία σου. Αγάπα τους λοιπόν ,χωρίς μέτρο γιατί το αξίζουν ολοκληρωτικά.

Πηγή
https://www.anapnoes.gr/agapa-tous-anthropous-pou-cheronte-pragmatika-me-tin-eftychia-sou/