Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Ξεβολέψου από το «θα» μπας και ζήσεις..

Γράφει η Παρασκευή Χατζή

Όσο πιο πολύ σκεφτόμαστε εναγωνίως το μέλλον, τόσο μας ξεφεύγει το παρόν. Χάνουμε την ουσία των πραγμάτων, για κάτι που κανένας μας δεν είναι σε θέση να ξέρει τι μπορεί να φέρει. Κι αφού δεν ξέρουμε, γιατί ανησυχούμε; Άδικος κόπος.

Έχουμε τόσα να αντιμετωπίσουμε όλοι στην καθημερινότητα μας και φορτώνουμε τον εαυτό μας και με το άγχος της επόμενης μέρας. Δεν είναι καθόλου εποικοδομητικό να ξεχνάς τον στόχο σου και να χάνεσαι σε μονοπάτια που οδηγούν σε αδιέξοδο. 

Επιπλέον, το άγχος σε μεγάλες δόσεις καταπονεί τον εαυτό μας με έκδηλα τα σημάδια πάνω μας. Στεναχώρια, ανησυχία, λύπη, φόβος είναι μερικά από αυτά. Ξέχνα την τακτική τον πάλαι ποτέ πολιτικών, που σε κάθε πρότασή τους προσθέτουν και ένα θα, έτσι για το θεαθήναι, για να πουν πως κάτι έκαναν και πάρε την ζωή στα χέρια σου.

Ξεκίνα να ζεις την κάθε στιγμή. Κάποιος είχε πει κάποτε χαριτολογώντας, όποιος κι αν είναι ο στόχος σου, έχε τα μάτια σου στο λουκουμά και όχι στην τρύπα. Θέλοντας να τονίσει με αυτό, πως ο καθένας εστιάζει στις γενικότητες και ξεχνάει να εκτιμήσει τα πιο απλά. Αυτά που κάνουν την ζωή να αξίζει. 

Οι περισσότεροι σήμερα τυφλώνονται από τα υλικά αγαθά, εξάλλου και η κοινωνία μας αυτό το μοντέλο καλλιεργεί. Ξεκινάς να πας βόλτα στη θάλασσα και αντί να θαυμάσεις τα χρώματά της, μένεις άφωνος από την πολυτέλεια στα σκάφη που είναι αραγμένα στην προβλήτα. Και μετά πέφτεις σε ένα φαύλο κύκλο με πολλά θα.

Στο χέρι σου είναι να σπάσεις αυτές τις επαναλήψεις, να γίνεις ευτυχισμένος με όσα κατάφερες να αποκτήσεις και όχι με εκείνα που σου ξέφυγαν. Να είσαι ευγνώμων για αυτά τα λίγα. 

Γιατί, ποιος σου είπε πως εκείνοι που έχουν τα πολλά, είναι στα αλήθεια ευτυχισμένοι;

Πηγή
http://www.loveletters.gr/%CE%9E%CE%B5%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CF%88%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B6%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/