Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Να αφήνεσαι στις ατόφιες ψυχές που πίστεψαν σε σένα

Γράφει η ψυχολόγος Άρτεμις Βαμβουνάκη.

Να αφήνεσαι απλόχερα δίχως τσιγκουνιές , όχι όμως στο πλήθος μα σε εκείνους τους διαλεχτούς ,σε εκείνες τις καθαρές και ατόφιες ψυχές που πίστεψαν σε σένα, σε εκείνες που σε θαύμασαν για το λίγο που εσύ τους έδωσες και για το πολύ που μέσα σου διαθέτεις.

Να δίνεσαι σε αυτές που σου πρόσφεραν χωρίς αντάλλαγμα πολύτιμες συμβουλές , που έμειναν πλάι σου στα δύσκολα και στα ευχάριστα. Σε εκείνες που πίστεψαν ότι πραγματικά αξίζεις και εκτίμησαν τις δυνατότητές σου.

Οι ατόφιες ψυχές που ξετύλιξαν την καρδιά τους μόνο για σένα και σε αγάπησαν ολοκληρωτικά ,ανιδιοτελή , δίχως εγωισμούς και συμφέροντα και βρίσκονται εκεί κοντά σου. Εκείνες οι λιγοστές και γνήσιες ψυχές που ξέθαψαν ότι σε πλήγωσε και το πέταξαν από μέσα σου, το αντάλλαξαν με ένα χαμόγελο και μια ζεστή αγκαλιά. Σε απελευθέρωσαν από τα δεσμά σου, τις στενοχώριες και τις πίκρες της ζωή σου. Σου έδειξαν πώς είναι να γελάς και να ελπίζεις.

Να αφήνεσαι στις λιγοστές ψυχές που πίστεψαν σε σένα , σε ανέβασαν στα ουράνια με μια τους λέξη που στάζει μέλι και ύστερα βρέθηκαν κοντά σου χωρίς καν να τους το ζητήσεις. Δε παρακάλεσες για συμπόνοια ή κατανόηση μα ήταν εκεί σαν να γνώριζαν πως τους είχες ανάγκη, σαν να έχουν κάποιες μαγικές ιδιότητες.

 Έτσι το διαισθάνθηκαν και έτσι έπραξαν.Ίσως γιατί κοίταξαν με τα μάτια της ψυχής σου και άνοιξαν διάπλατα να διαπεράσει το φως της δικής τους ατόφιας ψυχής.

Διαλεκτές ψυχές ζωσμένες με μασίφ χρυσάφι που μοσχοβολούν όλη την ομορφιά του κόσμου. Γνήσια ατόφια πλάσματα που εμφανίστηκαν για να προσφέρουν στο συνάνθρωπό τους. Να αφήνεσαι ολοκληρωτικά σε εκείνους γιατί το αξίζουν, γιατί κάθε τους πράξη είναι και μια επιβεβαίωση της ύπαρξής τους.
Πηγή

https://www.anapnoes.gr/na-afinese-stis-atofies-psyches-pou-pistepsan-se-sena/