Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Άραγε τελειώνουν οι καρμικές σχέσεις;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΕΛΙΑ ΦΑΤΟΥΡΟΥ

Τι είναι αυτό που κάνει μία σχέση καρμική; Πρέπει να πιστεύεις στο κάρμα ή έρχονται και σε βρίσκουν ακόμα και αν είσαι μία κυνική ψυχή που βλέπει τα πράγματα σαν χειρουργός, σαν πολιτικός μηχανικός, σαν λογιστής; Κάρμα σημαίνει αποδέχομαι τη μοίρα μου ή επεμβαίνω ακόμα κι αν δεν βγάζει κάπου;


Ας ξεκινήσουμε από το τι μπορεί να οριστεί ως καρμική σχέση. Στην πραγματικότητα δεν μπορεί να οριστεί γιατί κάθε άνθρωπος βλέπει τα πράγματα από διαφορετικό angle και δεν μπορούμε να ταυτιστούμε όλου μεταξύ μας. Υπάρχει όμως ένας κοινός παρονομαστής. Η ένταση της σχέσης. Ή η σημασία της στη ζωή σου. Το πόσο σε έχει αγγίξει, σε έχει επηρεάσει και σε ποιο βάθος έχει φτάσει μέσα σου. 

Όλα αυτά μπορεί να φτάσουν σε κάποιον μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ενώ άλλοι μπορεί να χρειάζονται χρόνια μέχρι να φτάσουν στο σημείο να αντιληφθούν πόσο τους έχει αλλάξει τη ζωή μία σχέση. Μπορεί να είναι ερωτική, μπορεί να είναι φιλική. Αλλά σήμερα μιλάμε για τον έρωτα. Για αυτόν τον έρωτα που δεν είναι τυφλός ή χαοτικός, αλλά αυτός που σε πάει ένα βήμα παραπέρα και σου επιτρέπει να δεις τον άλλον έτσι ακριβώς όπως είναι.

Υπό αυτό το πρίσμα, δεν γίνεται να τελειώσει μία τέτοια σχέση ακόμα και όταν πρακτικά τελειώνει. Δεν έχει ποτέ να κάνει με το σεξ, ακόμα και όταν αυτό λειτουργεί. Όταν μιλάμε για κάρμα, μιλάμε για ένα εσωτερικό ταξίδι που κάνει διαδρομές, περνάει από διάφορα στάδια, επανέρχεται στην εκκίνηση και συνεχίζει. 

Αν βασιστούμε στη θεωρία των προηγούμενων και επόμενων ζωών, έχει απόλυτη λογική γιατί συναντάμε έναν άνθρωπο ξανά και ξανά σε διαφορετικές μορφές. Η ίδια θεωρία λέει ότι τον συναντάμε μέχρι να πάρουμε ένα μάθημα, να το εμπεδώσουμε και να απελευθερωθούμε. Ή μπορεί να τον συναντάμε γιατί κουβαλάει πολλές δικές μας πλευρές, μας καταλαβαίνει και μας αναγνωρίζει από την αρχή και νιώθουμε ο εαυτός μας όταν είμαστε μαζί του. Και ο πιο κυνικός άνθρωπος να είσαι, αναγνωρίζεις αυτό το συναίσθημα όταν το εντοπίσεις ακόμα και όταν το αρνείσαι.

Καρμικές δεν είναι οι καταστροφικές σχέσεις, γιατί δεν σε προάγουν. Απλώς είναι οι σχέσεις που έχουμε ανάγκη μέχρι να ανακαλύψουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και τα όριά του. Όταν όμως η αγάπη κάνει κύκλους και κυκλοφορεί μέσα και έξω μας, τότε μπορεί να μιλάμε για κάτι πιο πολύπλοκο από το πάθος και τον έρωτα. 
Την καρμική σχέση την νιώθεις να έχει παλμό μέσα σου ακόμα και αν έχεις να δεις τον παραλήπτη του συναισθήματος 20 χρόνια. Γιατί είναι μία σχέση που βιώνεται περισσότερο πνευματικά και λιγότερο στην πράξη. 
Θα μου πεις, γιατί να την ζήσω αν δεν την έχω; 
Γιατί, ούτως ή άλλως, ο έρωτας και η αγάπη βιώνονται μοναχικά, ακόμα και όταν είσαι στο ίδιο δωμάτιο με το άλλο πρόσωπο.

Πηγή
https://www.vita.gr/2018/11/23/psixologia/arage-teleionoun-oi-karmikes-sxeseis/