Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

5 λάθη που κάνεις στο γυμναστήριο και δε βλέπεις το αποτέλεσμα που θες!


5 λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο γυμναστήριο που δεν τις βοηθάνε να αποκτήσουν το κορμί “λαμπάδα”.
Αν ανήκεις στις γυναίκες εκείνες που πάνε μανιωδώς στο γυμναστήριο, πρώτον μπράβο σου, και δεύτερον πρέπει να βεβαιωθείς ότι τα κάνεις όλα σωστά για να μην πάει χαμένος και ο κόπος σου.
Αν νομίζεις ότι το μόνο λάθος που μπορείς να κάνεις είναι οι λάθος αναπνοές, λυπάμαι έχασες.
Δες την παρακάτω λίστα και θα δεις ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να μην είχες σκεφτεί, αλλά τελικά δεν έκανες και πολύ σωστά.

1. Χρησιμοποιείς τον διάδρομο περισσότερο απ’ όσο πρέπει
Το να λιώνεις στο τρέξιμο δε σε βοηθάει να χτίσεις μύες ή/και να διατηρήσεις τη φόρμα σου. Αν τον χρησιμοποιείς μονο σαν αερόβια άσκηση (και όχι για να χτίσεις αντοχή), τότε 20 με 30 λεπτά αρκούν. Φρόντισε μόνο κατά τη διάρκεια αυτών να τρέχεις τόσο ώστε στο τέλος να έχεις ανεβάσει θερμοκρασία, να έχεις ιδρώσει και να αναπνέεις πολύ, αλλά να μπορείς να μιλήσεις.

2. Εξασκείσαι με τα λάθος βάρη
Είναι δύσκολο για τις γυναίκες να “φουσκώσουν” επειδή δεν έχουν πολλή φυσική τεστοστερόνη στο σώμα τους. Αν αυτό που θέλουμε είναι τόνωση και σύσφιγξη, πρέπει να θυμάσαι ότι γι’ αυτό το σκοπό χρειάζεσαι βαράκια λίγων κιλών, αλλά πολλές επαναλήψεις (12-16 σε κάθε άσκηση) στις ασκήσεις. Έτσι οι μύες κουράζονται τόσο ώστε να αλλάξουν σχήμα, αλλά όχι να χτίσουν μυ. Αντίθετα αν θες να γίνεις πιο μυώδης, χρειάζεσαι πιο βαριά βαράκια και λιγότερες επαναλήψεις (6-8 σε κάθε άσκηση).

3. Κάνεις πολύ γρήγορα τις επαναλήψεις
Κάθε φορά που χρησιμοποιείς έναν μυ σου, ο εγκέφαλος στέλνει το σήμα στον εγκέφαλό σου ώστε να επιτρέψει την κίνηση. Αν λοιπόν κάνεις την κίνηση πριν προλάβει να σταλεί η εντολή, ο μυς δε θα είναι έτοιμος για την πίεση που θα του ασκηθεί και θα κουραστείς πολύ γρηγορότερα.

4. Δεν έχεις πρόγραμμα
Αν προσέξεις στο γυμναστήριο θα δεις πολλούς ανθρώπους να περιφέρονται άσκοπα ή να μένουν μόνο στον διάδρομο. Αν δεν έχεις το δικό σου πρόγραμμα το πιθανότερο είναι ότι απλά θα χάνεις το χρόνο σου και δε θα πετύχεις και ποτέ τον στόχο σου, παρόλο που μπορεί να πηγαίνεις 2-3 φορές στο γυμναστήριο.

5. Δεν κάνεις προθέρμανση ή αποθεραπεία

Η προθέρμανση δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από έξι λεπτά, αλλά είναι απαραίτητη ώστε να προετοιμαστεί ο εγκέφαλός σου για το τι θα ακολουθήσει. Έτσι παράγονται επιπλέον ορμόνες στους μύες και τις αρθρώσεις σου που βοηθούν να προλάβεις τυχόν τραυματισμούς. Η αποθεραπεία στο τέλος της άσκησης, βοηθάει ώστε να επανέλθουν η θερμοκρασία και οι καρδιακοί σου παλμοί στο φυσιολογικό, αλλά και να αποβληθεί το γαλακτικό οξύ που έχει παραχθεί, από το σώμα σου.

Πηγή: athensmagazine.gr

Πηγή
http://piraeusview.gr/2016/10/5-lathi-pou-kanis-sto-gimnastirio-ke-de-vlepis-to-apotelesma-pou-thes/