Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Άθλος είναι, να βρίσκεις τη δύναμη να σηκώνεσαι κάθε μέρα!

Γράφει ο Λουκάς Αναγνωστόπουλος

Πολλές φορές σκέφτομαι ότι η κατάρα του ανθρώπινου είδους είναι κυνηγάει σκιές. Αφιερώνεις την ύπαρξη σου να ψάξεις να βρεις το νόημα της ζωής και στην περίπτωση που είσαι τυχερός και βγάλεις κάποια άκρη αφιερώνεις τον υπόλοιπο χρόνο σου κόντρα σε ανθρώπους και δεδομένα προσπαθώντας να ζήσεις με τον τρόπο που εσύ διάλεξες.

Παγιδευμένος στις συμπληγάδες των «πρέπει» και των «θέλω σου» παλεύοντας με τις μανιασμένες φουρτούνες των καιρών μας προσπαθείς να μην τσακιστείς και ταυτόχρονα να βρεις τον δρόμο για το λιμάνι σου. Ζόρικη η κατάσταση και για τους δικούς σου μικρούς καθημερινούς άθλους δεν θα βρεις αφηγητή να τους εξυμνήσει.

Τι είναι άθλος ; Άθλος είναι να βρίσκεις το κουράγιο να σηκώνεσαι κάθε μέρα και να ψάχνεις για δουλειά ενώ το στομάχι σου σε τραβάει από την πείνα και το μυαλό και η ψυχή να πονάει από την απόρριψη και την έλλειψη ελπίδας. Άθλος είναι να συνεχίσεις να πιστεύεις τους ανθρώπους όταν η πλάτη σου είναι γεμάτη πισώπλατες μαχαιριές. Τιτάνιος άθλος να παλεύεις για την ζωή σου με χάπια, ενέσεις και κρύες αίθουσες νοσοκομείων και εξεταστηρίων.
Θέλει ψυχή και υπομονή να παλεύεις με την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού και να μην απομονωθείς εξαιτίας τους στο ιδιωτικό σου καταφύγιο με παρέα τους τέσσερις τοίχους. Χρειάζεται γερή ψυχή να μοιάζεις άτρωτος ήρωας στα μάτια των παιδιών σου, όταν το μόνο που θες είναι να κουλουριαστείς στην άκρη του κρεβατιού σου.

Όταν γράφω τα σέβη μου στο τέλος κάθε κειμένου δεν το κάνω για να καθιερώσω χαιρετισμό, ούτε γιατί βρήκα μια τυποποιημένη έκφραση που με βολεύει. Έχετε τα σέβη μου γιατί άνθρωποι με αδυναμίες, πάθη, ιδανικά, αισθήματα, γήινοι, εύθραυστοι και ταυτόχρονα άτρωτοι παλεύετε για το δικαίωμα να ζήσετε. 

Γιατί πέφτετε στην φωτιά και ας γίνει το είναι σας στάχτη διασκορπισμένη στα πέρατα του κόσμου. Γιατί την επόμενη μέρα αναγεννιέστε από αυτή την στάχτη και συνεχίζετε την μάχη σας με ουλές σε σώμα και ψυχή.

Συμβουλές δεν έχω να σας δώσω και εξάλλου τα έχω σκατώσει περισσότερες φορές απ’ όσες θέλω να θυμάμαι. Συνεχίστε απλά να διεκδικείτε το αναφαίρετο δικαίωμα να ζήσετε ακόμα και όταν όλοι και όλα είναι εναντίον σας. 
Μείνετε όρθιοι και όρθιες με το κεφάλι ψηλά και ψάξτε για την ομορφιά. Μόνο αυτή θα μας σώσει.

Τα σέβη μου.

Πηγή
http://www.loveletters.gr/%CE%AC%CE%B8%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B7-%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CE%B7/