Τρίτη 15 Μαΐου 2018

ΤΕΣΤ: Αυτό Που Βλέπετε Με Μια Πρώτη Ματιά Αποκαλύπτει Τι Κρύβετε Από Τη Σχέση Σας


Όλοι προσπαθούμε να αποφύγουμε κάτι.
Οι ρομαντικές σχέσεις είναι γεμάτες προκλήσεις και συμβιβασμούς. Από το να μάθετε να δέχεστε τις μικρές ιδιορρυθμίες του συντρόφου σας έως το να διαχειρίζεστε όλα τα πράγματα για τα οποία συμφωνείτε ή διαφωνείτε, υπάρχουν πολλά που συμβάλλουν στην οικοδόμηση μιας σχέσης και δεν είναι μόνο ήλιος, ουράνια τόξα και καρδούλες.
Σίγουρα, το να ερωτεύεστε και να επιλέγετε να αφοσιωθείτε σε έναν μόνο άνθρωπο είναι συναρπαστικό και ρομαντικό και ξεχωριστό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι πάντα εύκολο.

Όταν εσείς και ο σύντροφός σας βρίσκεστε σε ένα σημείο σύγκρουσης, οι δυο σας πρέπει να είστε έτοιμοι να το λύσετε μαζί, ακόμα και όταν αυτό φαίνεται απίστευτα δύσκολο.

Και συχνά, όταν τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα, είναι επειδή αυτό για το οποίο πραγματικά αγωνιζόμαστε δεν έχει τίποτα να κάνει με το άλλο πρόσωπο, μα με όλα όσα συμβαίνουν βαθιά μέσα μας και προσπαθούμε να αγνοήσουμε.

Είναι κάτι τραυματικό είτε από την παιδική μας ηλικία είτε από προηγούμενες σχέσεις, υπάρχει πάντα κάτι που προσπαθούμε να αποφύγουμε όταν πρόκειται σε ζητήματα αγάπης.

Ακόμη και όταν γνωρίζουμε ότι η αποφυγή της αντιπαράθεσης δεν είναι υγιής, όταν η μόνη άλλη επιλογή φαίνεται να είναι η σύγκρουση, μπορεί κατανοητά να φαίνεται σαν το ασφαλέστερο στοίχημα.

Αλλά δεν είναι. Και αν θέλετε να πετύχει η σχέση σας, πρέπει να ξέρετε τι κρύβετε πιο συχνά μέσα στην καρδιά σας.

Μπορείτε να συνεχίσετε να διαπληκτίζεστε με τον σύντροφό σας μέχρι να καταλάβετε τι ακριβώς πάει στραβά, ή μπορείτε να ακολουθήσετε μια άλλη διαδρομή, όπως αυτό το γρήγορο, απλό κουίζ.

Απλά κοιτάξτε την παραπάνω εικόνα και σημειώστε το πρώτο πράγμα που βλέπετε.

1. Το πρόσωπο του άνδρα

Εάν κοιτάξατε την εικόνα αυτή και πρωτοείδατε το πρόσωπο ενός άνδρα, είστε ο τύπος του ανθρώπου του οποίου η προσήλωση και ο ενθουσιασμός τον κάνει ευχάριστο και επιθυμητό στους γύρω του. Ενθουσιάζεστε όταν ζείτε τη στιγμή, το τώρα.

Δεν σας αρέσει να μιλάτε για αρνητικές εμπειρίες από το παρελθόν σας, ή και αυτές των άλλων. Για εσάς, η ζωή προορίζεται να τη βιώνετε στο έπακρο, και μόλις μια μέρα τελειώσει, ό, τι συνέβη, μένει μακριά για πάντα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αισθάνεστε πραγματικά ελεύθεροι, κατά τη γνώμη σας.

Αυτό που αποκρύπτετε από τις σχέσεις σας, είναι ο φόβος σας μη θεωρηθείτε ότι έχετε συναισθηματικά φορτία.

Είναι φυσιολογικό να βρίσκεστε σε μια νέα σχέση με πληγές από προηγούμενες ρομαντικές εμπειρίες σας. Κανείς δεν βγαίνει αλώβητος. Σκέφτεστε ότι η συσσώρευση αυτών των συναισθημάτων σάς κάνει να φαίνεστε πιο «κανονικοί», αλλά ουσιαστικά δημιουργεί απόσταση ανάμεσα σε σας και τον σύντροφό σας – που θα μπορούσε να καταστρέψει την ευκαιρία σας σε μια μακροχρόνια σχέση. Οπότε, αφήστε το παρελθόν στην άκρη.

2. Το νεαρό αγόρι

Αν κοιτάξατε την εικόνα αυτή και πρωτοείδατε το νεαρό αγόρι, έχετε μια ενθουσιώδη και νοσταλγική καρδιά. Τίποτα δεν σας κάνει πιο ευτυχισμένους από το να περιβάλλεστε από τους ανθρώπους και τα πράγματα που αγαπάτε. Δεν σας αρέσει να είστε το επίκεντρο της προσοχής με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν απολαμβάνετε την αίσθηση όταν βρίσκεστε σε ένα πλήθος γνωστών και αγαπημένων προσώπων.

Αυτό που κρύβετε από τις σχέσεις είναι ο φόβος σας να μεγαλώσετε.

Μπορεί να είστε ενήλικας, αλλά ποτέ δεν αισθανθήκατε πραγματικά σαν ένας. Πληρώνετε τους λογαριασμούς σας και πηγαίνετε στη δουλειά, αλλά κάνετε αυτά τα πράγματα για να πιστεύουν όλοι ότι έχετε μεγαλώσει.

Μπορεί να νομίζετε ότι αυτό θα πρέπει να είναι αρεστό στους άλλους, αλλά πολύ συχνά σας κάνει να νιώθετε εντελώς ανήμποροι. Και η αλήθεια είναι ότι δεν είστε, είστε απλά φοβισμένοι ότι εάν το πρόσωπο που αγαπάτε δεν αισθάνεται απαραίτητο σε σας, δεν θα έχετε τίποτα άλλο να του προσφέρετε. Σημειώστε ότι αυτό δεν θα μπορούσε να είναι λιγότερο αληθές.

3. Ο πίνακας ζωγραφικής

Εάν εξετάσατε αυτή την εικόνα και είδατε πρώτα τον πίνακα ζωγραφικής, είστε το είδος του ατόμου που είναι πιο ευτυχισμένο όταν ονειροπολεί. Σίγουρα, αγαπάτε τον σύντροφό σας και έχετε βαθιά συναισθήματα για τους φίλους σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πάντοτε ότι αναζητάτε την ευκαιρία να περάσετε χρόνο μαζί τους.

Είστε ευτυχέστεροι στέλνοντας απλώς e-mail ή γραπτά μηνύματα – δεν βλέπετε τι περισσότερο μπορεί να κερδίσετε από την προσωπική επαφή μέχρι ενός σημείου.

Αυτό που κρύβετε από τις σχέσεις είναι η έντονη ανάγκη σας για χρόνο με τον εαυτό σας.

Ενώ το να είστε μόνοι σας, σας κάνει πιο ευτυχισμένους, ξεκούραστους και επαναφορτισμένους, αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο είστε περήφανοι. Στην πραγματικότητα, σας έχουν πει συχνά στο παρελθόν ότι ο τρόπος αυτός είναι λάθος και / ή εγωιστικός.

Δεν πρέπει να αισθάνεστε καθόλου ντροπή για το ότι χρειάζεστε τον δικό σας χρόνο και χώρο, αλλά σίγουρα θα πρέπει να είστε ανοιχτοί με τον σύντροφό σας γι’αυτό. Εάν δεν μπορείτε να ζητήσετε αυτό που χρειάζεστε, δεν μπορείτε να είστε θυμωμένοι όταν δεν το έχετε.

4. Οι δύο καλύβες

Αν εξετάσατε αυτή την εικόνα και είδατε πρώτα τις καλύβες, είστε άτομο που πιθανώς κατηγορήθηκε μία ή δύο φορές (ή τρεις φορές, ίσως τέσσερις) ότι είναι «πολύ ευαίσθητο». Δεν είστε: έχετε έντονα συναισθήματα και όταν κάτι σας αγγίζει, εκφράζεστε ανοιχτά.

Αυτό είναι μέρος του να είσαι άνθρωπος και δεν υπάρχει τίποτα περίεργο ή λάθος με αυτό. Τούτου λεχθέντος, όταν αισθάνεστε τα πράγματα τόσο έντονα, η ζωή μπορεί να γίνει πολύ εξαντλητική για σας.

Αυτό που κρύβετε από τις σχέσεις σας είναι η άμεση σύγκρουση.


Δεν σας αρέσει να σας επικρίνουν. Ξέρουμε, σε ποιόν μπορεί να αρέσει; Αλλά για σας, ακόμη και η εποικοδομητική κριτική μπορεί να σας φανεί σαν μια σκληρή επίθεση που έχει σχεδιαστεί για να σας καταβάλλει. Δεν μπορείτε να συγκρατηθείτε, παρά ξεσπάτε με θυμό όταν αισθάνεστε στριμωγμένοι, και ξέρετε κάτι, εάν είστε πραγματικά στριμωγμένοι, σας επιτρέπεται να θυμώσετε γι’αυτό!

Απλά να είστε προσεκτικοί όταν αντιδράτε, μήπως έχετε παρερμηνεύσει τις προθέσεις κάποιου. Ο θυμός είναι ένα έγκυρο συναίσθημα, όταν έχετε έναν έγκυρο λόγο να τον αισθανθείτε.

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Truelife.gr

Πηγή
http://www.truelife.gr/test-ayto-poy-vlepete-me-mia-proti-matia-apokalyptei-ti-kryvete-apo-ti-schesi-sas/