Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Ένα αυγό τη μέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα


Άννα Δάλλα

Νέα έρευνα δείχνει ότι αν τρώμε ένα αυγό την ημέρα μειώνουμε κατά 12% τον κίνδυνο να πάθουμε εγκεφαλικό.

Τα εγκεφαλικά είναι η 5η αιτία θανάτου στις Η.Π.Α. αλλά τα ευχάριστα νέα είναι ότι μία τελευταία έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο American College of Nutrition, μας λέει ότι μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο να πάθουμε εγκεφαλικό κατά 12% αν τρώμε ένα αυγό την ημέρα!

Πρόκειται για μία μετά – ανάλυση ερυνών από το 1982 ως το 2015 που μελέτησε τη σχέση της κατανάλωσης των αυγών με την καρδιακή νόσο και τα εγκεφαλικά. Από αυτήν φάνηκε ότι τα αυγά δεν σχετίζονται – ούτε θετικά ούτε αρνητικά - με την καρδιακή νόσο αλλά μειώνουν αρκετά τον κίνδυνο εγκεφαλικού.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η συσχέτιση δεν είναι ξεκάθαρη αλλά ότι σίγουρα παίζει ρόλο το γεγονός ότι έχουν αντιοξειδωτικά που μειώνουν το οξειδωτικό στρες και τον δείκτη φλεγμονής.

Τα αυγά μας δίνουν επίσης βιταμίνη Α, D και Ε. Αυτή η έρευνα μας δείχνει για άλλη μία φορά ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε τη χοληστερίνη που παίρνουμε από την τροφή σε σχέση με τις καρδιαγγειακές νόσους και ότι τα αυγά είναι μία καλή επιλογή για να πάρουμε καθημερινά την καλή ποιότητα πρωτεΐνης που χρειαζόμαστε.


Πηγή
http://www.vita.gr/news/article/35551/ena-aygo-th-mera-ton-giatro-ton-kanei-pera/