Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Το μυστικό για την τέλεια επιδερμίδα είναι κυριολεκτικά στο χέρι σου


Υπάρχει δύσκολη περίοδος και για την επιδερμίδα σου. Είναι θαμπή και κουρασμένη, ίσως και γεμάτη σμήγμα και εσύ είσαι σίγουρη ότι έχεις κάνει τα πάντα για να την επαναφέρεις αλλά μάταια. Μπορεί να έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά πολλές φορές το μυστικό για την τέλεια επιδερμίδα δεν κρύβεται μέσα σε μπουκαλάκια και βαζάκια αλλά είναι στο χέρι σου και μόνο.

Φυσικά, δεν ακυρώνει κανείς την ρουτίνα περιποίησής σου. Οι κρέμες και οι οροί σου, τα καθαριστικά και οι λοσιόν μόνο καλό μπορούν να κάνουν στην επιδερμίδα σου, αν τα έχεις επιλέξει σωστά. Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο αυτό πάντα. Υπάρχει πάντα κάτι παραπάνω που μπορείς να κάνεις και δεν είναι άλλο από ένα μασάζ προσώπου.

Ουσιαστικά θα κάνεις καλό στην επιδερμίδα σου αλλά θα βοηθήσεις και τις αισθήσεις σου να χαλαρώσουν, ειδικά αν το κάνεις το βράδυ πριν κοιμηθείς. Τα βήματα είναι απλά και σίγουρα μπορείς να συνδυάσεις τα προϊόντα που ήδη χρησιμοποιείς καθημερινά.

Βήμα 1ο
Καθάρισε πολύ καλά την επιδερμίδα σου με το καθαριστικό σου ή ένα toner για να φύγουν οι ρύποι και να ανοίξουν οι πόροι.

Βήμα 2ο
Διάλεξε το προϊόν που θα χρησιμοποιήσεις για το μασάζ. Συνήθως, το ένα serum είναι ιδανικό λόγω της σύστασής του για μασάζ αλλά και μία λεπτόρευστη κρέμα δεν θα κάνει διαφορά.

Βήμα 3ο
Αφού απλώσεις το προϊόν στην επιδερμίδα σου, ξεκίνα να κάνεις κυκλικές κινήσεις από το μέτωπο, έπειτα στα φρύδια, συνέχισε προς τα έξω, φτάσε στα ζυγωματικά και κατέληξε στο πηγούνι. Η διαδικασία πρέπει να είναι ήρεμη και αργή, έτσι ώστε να βοηθήσει στη σωστή κυκλοφορία του αίματος, χωρίς να σου προκαλέσει έντονες γκριμάτσες.

Βάλε το face massage στη ρουτίνα σου για λίγες μέρες και θα δεις τη διαφορά. Αν μπορείς να βάλεις και μία gel mask στα μάτια σου ή δύο pads εμποτισμένα με μαύρο τσάι θα έχει μία ολοκληρωμένη θεραπεία κατ’ οίκον.

Πηγή
http://limeandlife.com/content/beauty-lab/face/mystiko-gia-tin-teleia-epidermida-einai-kyriolektika-sto-heri-soy