Τρίτη 22 Μαΐου 2018

7 Ασκήσεις για σφιχτά μπράτσα!

Όσο μεγαλώνουμε το σώμα μας χαλαρώνει, για αυτό και καλό είναι να γυμναζόμαστε συστηματικά. Από τα πιο εκνευριστικά σημεία που χαλαρώνουν είναι τα μπράτσα. Εκεί που είχες ένα σφιχτό και σφριγηλό μπράτσο, ξαφνικά πας να κουνήσεις το χέρι για να χαιρετήσεις και νιώθεις όλο εκείνο το σημείο να πηγαίνει βόλτα. Πως μπορεί να διορθωθεί αυτό χωρίς να χρειάζεται να “σκοτωθείς” στη γυμναστική;

Εύκολα με μόλις 7 ασκήσεις για σφιχτά μπράτσα. Σίγουρα στο σπίτι θα υπάρχουν βαράκια και kettlebell (αυτό με το χερούλι το βάρος). Και αν δεν υπάρχουν, μην σκας μπορείς να γεμίσεις μπουκάλια μεγάλα και μικρά με νερό και να τα χρησιμοποιήσεις. Πάμε να δούμε τις ασκήσεις, λοιπόν, για σφιχτά μπράτσα που μπορείς να κάνεις από το σπίτι οποιαδήποτε στιγμή.
Πως να αποκτήσεις σφιχτά μπράτσα


Γύμνασε το δικέφαλο



Γυμνασμένος δικέφαλος σημαίνει και αισθητά πιο σφιχτό μπράτσο. Η άσκηση είναι πολύ απλή. Πάρε δυο βαράκια- εγώ χρησιμοποιώ των 2 κιλών έκαστο-, τέντωσε τα χέρια σου προς τα κάτω και ξεκίνα σε αργό ρυθμό να σηκώνεις τα βάρη προς τα πάνω ως το ύψος της κλείδας. Έπειτα κατέβασε και ξανά πάλι από την αρχή. Θα δεις ότι όσο περνάει ο καιρός, θα αυξάνεις και τα κιλά στα βάρη.



Σήκωσε τα βάρη από κάτω προς τα πάνω



Πάμε τώρα να για να γυμνάσουμε δικέφαλο, τρικέφαλο και πλάτη. Φέρε τα χέρια σου ίσια και μπροστά στα πόδια σου- όπως στην εικόνα. Σήκωσε τα βαράκια προς τα πάνω με τους αγκώνες να κοιτάνε προς τα έξω. Φέρε τα βάρη ως το ύψος της κλείδας. Κάνε όσες επαναλήψεις μπορείς, μέχρι να νιώσεις τα μπράτσα σου να καίνε. Μπορείς να κάνεις αυτήν την άσκηση και με kettlebell αν θέλεις.

Push-ups



Όπως λέει το άσμα, να κάνουμε push-ups και τρελή γυμναστική. Από τις πιο έντονες ασκήσεις για τα μπράτσα μιας και απαιτεί να στηρίξουν και να σηκώσουν το κορμί σου. Μπορείς να ξεκινήσεις με τα λεγόμενα γυναίκεια push-ups- με τα γόνατα δηλαδή να ακουμπάνε στο πάτωμα. Καθώς βλέπεις εξέλιξη κάνε κανονικά push-ups και τέλος για να ανεβάσεις και άλλο τον βαθμό δυσκολίας κάνε push-ups με τους αγκώνες κλειστούς και κοντά στο σώμα.

Πηγή
http://www.ediva.gr/askiseis-gia-sfichta-mpratsa/