Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

To ωραίο σώμα δεν θέλει… μαρούλια και τρέξιμο!


Αν θέλετε να χάσετε λίπος και να βρείτε τη φόρμα σας, ίσως να σκέφτεστε ότι πρέπει να λιώνετε κάθε μέρα στη γυμναστική και στη συνέχεια πηγαίνετε στο σπίτι για να φάτε μαρούλι με μπρόκολο.
Αλλά αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια, σύμφωνα με μια personal trainer και ειδική του fitness:
Η Camilla Akerberg υποστηρίζει ότι η συχνή καρδιοαγγειακή προπόνηση και η διατροφή με φυλλώδη χορταρικά δεν θα σας δώσει την επιθυμητή σωματική διάπλαση, αλλά θα σας κάνει να μοιάζετε «σκελετωμένοι με λίπος».
«Για να χάσετε βάρος και να τονώσετε του μύες σας, δεν χρειάζεται να κάνετε έντονη καρδιαγγειακή προπόνηση πέντε φορές την εβδομάδα, ώστε να δείτε αποτελέσματα», δήλωσε. «Εάν δεν έχετε ήδη ένα καλό όγκο μυών, αυτή η τακτική μπορεί να σας κάνει να μοιάζετε σκελετωμένοι με λίπος και όχι με την επιθυμητή τόνωση και fit εμφάνιση”.
Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν για να φαινόμαστε και να είμαστε πιο γυμνασμένοι;
Η Akerberg συνιστά την ενσωμάτωση της προπόνησης με βάρη στο πρόγραμμα προπόνησής σας, για να χτίσετε άπαχη μυϊκή μάζα και επίσης να κάψετε το στρώμα λίπους που καλύπτει τους μύες σας.
Συμβουλεύει να χρησιμοποιείτε μεγάλα βάρη και οκτώ έως δώδεκα επαναλήψεις σε κάθε σετ μιας άσκησης, ώστε οι μύες σας να δουλέψουν αρκετά αποκομίζοντας έτσι τα οφέλη της υπερτροφίας (της αύξησης του μεγέθους των μυών λόγω της διεύρυνσης των κυττάρων).
Όταν το σώμα σας έχει περισσότερη μυϊκή μάζα, ο βασικός μεταβολικός σας ρυθμός θα αυξηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι θα καίτε περισσότερες θερμίδες όλη την ημέρα.
Επιπλέον, μπορεί να εκπλαγείτε βλέποντας τον εαυτό σας ιδρωμένο και λαχανιασμένο όταν κάνετε ασκήσεις με βάρη – έτσι βελτιώνετε και την καρδιαγγειακή σας ικανότητα χωρίς καν να προσπαθήσετε.

Αν έχετε πολύ λίπος να χάσετε, η Akerberg λέει ότι ο συνδυασμός της άσκησης με βάρη και της καρδιαγγειακής είναι ο καλύτερος τρόπος δράσης και συνιστά τη HIIT (διαλλειματική άσκηση υψηλής έντασης).

Φυσικά, μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη εάν θέλετε να δείτε αποτελέσματα – αλλά αυτό δεν σημαίνει απλώς την κατανάλωση… μαρουλιού. Πρέπει να σιγουρευτείτε ότι καταναλώνετε άπαχες πρωτεΐνες, υγιή λίπη, υδατάνθρακες, λαχανικά με φυτικές ίνες και φρέσκα φρούτα.

Επίσης, συμβουλεύει να μην είστε υπερβολικά αυστηροί με τη διατροφή σας, καθώς αυτό πιθανότατα θα σας κάνει τελικά να τα παρατήσετε. Εάν προσπαθείτε να κάψετε λίπος, θα πρέπει να προσέχετε τις θερμίδες που λαμβάνετε, αλλά να μην φτάνετε σε υπερβολές:

Επικεντρωθείτε στην κατανάλωση μη επεξεργασμένων τροφίμων και προσπαθήστε να μειώσετε το αλκοόλ, αλλά επιτρέψτε στον εαυτό σας να κάνει και καμιά παρασπονδία πότε-πότε.
Πηγή
iatrikanews

Πηγή
http://www.ekriti.gr/gynaika-fitness/oraio-soma-den-thelei-maroylia-kai-treximo#sthash.Ic9ZHW72.dpbs