Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Αρκεί ένα χαμόγελο….


Χαμογελάμε με ένα φίλο που κάνει ανόητες γκριμάτσες, έναν ευγενικό άγνωστο ή ένα αστείο ανέκδοτο. Μερικοί λένε: «Χαμογελάτε, κάνει τους άλλους να ανησυχούν»… γιατί το χαμόγελο δείχνει ευτυχία και έχει δεκάδες «υπέρ» για τον εγκέφαλο μας και όχι μόνο!

Παρά τις δυσκολίες της ζωής, το χαμόγελο μπορεί να αλλάξει την υγεία, τη διάθεση και γενικά όλη τη ζωή μας, όπως αναφέρουν και οι παρακάτω λόγοι… Γιατί λοιπόν να μην χαμογελάμε πιο συχνά;
Με ένα απλό χαμόγελο…

– Γινόμαστε πιο ελκυστικοί για τους άλλους: Όσοι χαμογελούν, γίνονται αμέσως πιο ελκυστικοί για το αντίθετο φύλο! Σταματούν να δείχνουν απόμακροι και έρχονται πιο κοντά στους άλλους.

– Γινόμαστε ευτυχισμένοι, ακόμα και εάν δεν είμαστε: Ένα απλό χαμόγελο στέλνει μήνυμα στον εγκέφαλο μας ότι είμαστε χαρούμενοι! Και όμως οι κινήσεις του σώματος αλλάζουν το ρυθμό της καρδιάς και τη διάθεση μας.

– Χαμηλώνουμε τα επίπεδα άγχους μας: Όταν είμαστε αγχωμένοι, το πρόσωπο μας συνοφρυώνεται. Όμως, όταν χαμογελάμε, το πρόσωπο ανοίγει, λάμπει και το άγχος απομακρύνεται από πάνω μας.

– «Κερδίζουμε» αυτόματα 5 χρόνια ζωής: Το χαμόγελο είναι ένα φυσικό λίφτινγκ! Χαμογελώντας, μοιάζουμε νεώτεροι, αφού δείχνουμε ευτυχισμένοι. Το άγχος αναδεικνύει τις ρυτίδες και τις γραμμές του προσώπου μας… με αποτέλεσμα να μας μεγαλώνει.

– Αποκτάμε καλύτερη υγεία: Το χαμόγελο απελευθερώνει τις ενδορφίνες και τη σεροτονίνη στον οργανισμό μας, οι οποίες μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα με φυσικό τρόπο. Παράλληλα, βοηθά τη ροή του αίματος, μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και το στρες και βελτιώνει τον ύπνο.

– Βλέπουμε τη ζωή με θετική ματιά: Το χαμόγελο μας βοηθά να ανεβάσουμε τη διάθεση μας μέσα σε 60 δευτερόλεπτα. Σαν να ένα μαγικό μυστικό, μας οδηγεί στο να δούμε τη ζωή με πιο θετική ματιά.

– Μεταδίδουμε το χαμόγελο σε άλλους: Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό! Εάν χαμογελάσουμε εμείς, αυτόματα θα γελάσει και ο απέναντι μας!

– Φωτίζουμε την ημέρα των φίλων μας: Ένα χαμόγελο μπορεί να φωτίσει την ημέρα του γείτονα, του φίλου ή του συναδέλφου. Άλλωστε, ποιος θέλει να βρίσκεται μαζί με δυσαρεστημένους ανθρώπους; Κανείς.

Γιατί πρέπει να χαμογελάμε, παρά τις δυσκολίες…- Οδηγούμαστε στο γέλιο μέσα σε μερικά λεπτά: Και όμως, ένα χαμόγελο μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο υστερικό γέλιο. Για αυτό χαμογελάστε… γιατί θα σας φτιάξει η ημέρα!

– Ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα: Χαμογελώντας, αλλάζει η χημεία στο σώμα μας. Το χαμόγελο μειώνει τον καρδιακό ρυθμό, κρατά σταθερή την αναπνοή και χαλαρώνει το σώμα, με αποτέλεσμα να αποκτάμε ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα.

– Ζούμε για περισσότερα χρόνια: Το χαμόγελο διατηρεί τη θετική στάση ζωής, η οποία έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει το προσδόκιμο ζωής. Οπότε, χαμογελάτε άφοβα…

– Ζητάμε «συγνώμη» με μεγαλύτερη επιτυχία: Εάν έχουμε τσακωθεί με κάποιον, ένα χαμόγελο θεωρείται μια καλή χειρονομία, αφού έτσι δείχνουμε ότι ζητάμε συγνώμη.

– Δείχνουμε την αυτοπεποίθηση μας: Η αυτοπεποίθηση φαίνεται στο πρόσωπο μας, όταν χαμογελάμε. Αποδεικνύουμε τη σιγουριά και την καλοσύνη μας!

– Κερδίζουμε πιο εύκολα μια δουλειά: Δεν φτάνουν τα όμορφα ρούχα για να κερδίσετε μια δουλειά… αλλά και το χαμόγελο! Μόνο έτσι θα φανείτε συμπαθητικοί, σταθεροί και γεμάτοι αυτοπεποίθηση.

www.flowmagazine.gr

Πηγή
http://enallaktikidrasi.com/2013/06/arkei-ena-xamogelo/