Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Ό,τι ξεκινάει με ανία γίνεται αγγαρεία


Καταλαβαίνω ότι ο χρόνος ως single μπορεί να είναι πολύ δημιουργικός, αλλά σε πολλές περιπτώσεις γίνεται κι αρκετά βαρετός. Προσπαθείς να ξεφύγεις λίγο απ’ τη ζωή του μοναχικού και ψάχνεις για συντροφιά σε νέα πρόσωπα επιζητώντας διαρκώς να βρεις ενδιαφέρον σε νέες εμπειρίες.

Κάπως έτσι, όμως, στην προσπάθειά σου να σκοτώσεις την ώρα σου φλερτάροντας αβέρτα, σκορπάς φρούδες ελπίδες σε κάποιον που μπορεί να ζητάει κάτι παραπάνω από αυτό. Δε μας πολυπαίρνει να σκεφτόμαστε τόσο εγωιστικά απ’ τη στιγμή που δεν είμαστε μόνοι μας σε όλο αυτό.
Οι ξεκάθαρες αρχές αποκλείουν τις μπλεγμένες μέσες και τα άσχημα τέλη. Γι’ αυτό ας αφήσουμε τα παιχνίδια στην άκρη για αρχή.
Σίγουρα, μόλις γνωρίσεις κάποιον φαίνεται απ’ τα μάτια κιόλας τι είναι πρόθυμος να σου δώσει και τι θες εσύ να πάρεις. Γιατί έτσι είναι όλες οι ανθρώπινες σχέσεις, κάθε επαφή στηρίζεται στο «δούναι και λαβείν». Αν δεν αναγνωρίζεις, λοιπόν, στο βλέμμα του άλλου τη φλόγα που αναζητάς εσύ για να υπάρξει μια έλξη αμοιβαία, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να την ψάξεις αλλού.

Μην μπεις καν στη διαδικασία να βγεις με έναν άνθρωπο αν δεν καίγεσαι να τον δεις, αν δε μετράς τις ώρες μέχρι να έρθει η στιγμή που θα συναντηθείτε, αν δε σκέφτεσαι συνεχώς το ραντεβού σας. Απογοήτευση και σκέτη βαρεμάρα θα σου προσφέρει η όλη η κατάσταση και δε θα κερδίσεις κάτι παρά μόνο θα χάσεις χρόνο∙ κι εκείνος είναι πολύτιμος για να τον σπαταλάς σε ανθρώπους που δε σε ενδιαφέρουν.
Λογικές οι αμφιβολίες μήπως αδικήσεις μια γνωριμία χωρίς να της δώσεις δεύτερη ευκαιρία. Σίγουρα, υπάρχει κι η πιθανότητα αυτή, μια αρχικά χλιαρή γνωριμία να σε κερδίσει αν της δώσεις χρόνο να την ανακαλύψεις∙ σενάριο, ωστόσο, εξαιρετικά σπάνιο. Κατά βάση η πρώτη εικόνα είναι κι η πιο σωστή. Πάντα υπάρχουν περιθώρια λάθους και παρεξηγήσεων, αλλά η χημεία δύο ανθρώπων δεν κρύβεται.

Σ’ αυτό να ποντάρεις, στη χημεία που υπάρχει ανάμεσα σε δύο άτομα με το που πρωτοσυναντηθούν και την ευκαιρία σου να τη δίνεις μόνο σε κάποιον που θα σου δημιουργούσε ένα διαφορετικό συναίσθημα απ’ την αρχή.
Σε κάποιον που θα ανυπομονούσες να δεις σε κάθε ραντεβού και θα το επιζητούσες κιόλας, όχι απλά γιατί δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις.

Υπάρχουν αρκετά πράγματα, εν τέλει, που μπορούν να σε κάνουν να μην επιζητάς ανούσιες συναντήσεις για να μη βαριέσαι -ακόμα κι αν είσαι μόνος. Πρώτα, όμως, πρέπει να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας και να γίνουμε εμείς οι ενδιαφέροντες τύποι που θέλουμε στη ζωή μας. 

Μετά σίγουρα δε θα περιμένουμε από κάποιον άλλο να μας κάνει την καθημερινότητα πιο ευχάριστη κι έτσι θα δώσουμε την ευκαιρία μόνο σε εκείνον που θα μας κάνει να μετράμε μέχρι και τα δευτερόλεπτα για να τον δούμε. Σε εκείνη τη γνωριμία που θα έρθει για να μας συναρπάσει.


Συντάκτης: Κυριακή
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Πηγή
http://www.pillowfights.gr/canvas-made-of-stars/oti-ksekinaei-me-ania-ginetai-aggareia/