Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Εκείνοι που ζητάνε λίγα αλλά αξίζουν τα πάντα...


Γράφει η Μαρίσα Παππά

Ξέρεις ποιοι αξίζουν τελικά, όλοι αυτοί που διεκδικούν το μέλλον τους χωρίς να ζητούν τίποτα από εσένα και κυρίως χωρίς να διαταράσσουν το δικό σου.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι παλιάς εποχής, που ακόμα πιστεύουν σε αξίες και ήθος, που δεν έμαθαν να ανεβαίνουν πατώντας σε ξένες πλάτες.

Όλοι αυτοί που κάθε πρωί που ξυπνούν, πέρα από την εξωτερική τους εμφάνιση φροντίζουν και την ψυχή τους, την περιποιούνται, δεν την αφήνουν υπνωτισμένη και σκοτεινιασμένη να γίνεται έρμαιο των σκέψεων τους.
Όλοι αυτοί που σου προσφέρουν απλόχερα, χωρίς να έχουν περίσσευμα, αλλά χωρίς να στερούνται και τίποτα, διότι είναι χορτάτοι απ΄ όλα.
Όλοι αυτοί που προετοιμάζουν την ψυχή τους να δεχτεί την αγάπη και την στοργή, δίχως να περιμένουν ανταπόδοση, το κάνουν γιατί πολύ απλά το γουστάρουν.

Όλοι αυτοί που αφουγκράζονται τους ανθρώπους που τους περιβάλουν , καταλαβαίνουν τις ανάγκες τους και πράττουν αναλόγως των δυνατοτήτων τους.

Όλοι αυτοί που έχουν μόρφωση αλλά δεν οδεύουν στην παραμόρφωση τους, που δεν είναι κυνικοί, ξερόλες και υπερόπτες.

Όλοι αυτοί που δεν υιοθετούν το υφάκι αφ΄ υψηλού και η μύτη τους δεν κοιτάει στο θεό.

Όλοι αυτοί που ξέρουν πως να γεμίζουν τα κενά τους και δεν κλείνονται πίσω από καλοσχηματισμένα καβούκια.

Όλοι αυτοί που είναι έτοιμοι να αναγνωρίσουν τα λάθη τους και να τα διορθώσουν.

Όλοι αυτοί που είναι συνειδητοποιημένοι πως η ζωή έχει ευκολίες και δυσκολίες, πως χρειάζεται αδιάκοπη προσπάθεια και αντιλαμβάνονται πως κανένας δεν έχει μαγικές ικανότητες.

Όλοι αυτοί που δεν φοβούνται να σταθούν απέναντι στα συναισθήματά τους, που κλαίνε, που γελούν δυνατά, που έχουν μάθει να ζουν και να εκτιμούν κάθε στιγμή που τους χαρίζεται και αφήνονται στην καθημερινότητά τους χωρίς να τους παρασύρει.

Όλοι αυτοί που δεν ξεχωρίζουν ανώτερους και κατώτερους γιατί όλοι είναι ίσοι, ο καθένας έχει τα χαρίσματά του και για όλους υπάρχει πάντα περιθώριο εξέλιξης.

Όλοι αυτοί που τους ενδιαφέρει το έξω έως ένα σημείο και τα έχουν βρει με τον χρόνο και την φυσική φθορά του σώματός τους.

Όλοι αυτοί που δεν ισχυρίζονται ότι είναι παντογνώστες και ταπεινά είναι δεκτικοί σε καθετί καινούργιο που εξελίσσει το πνεύμα τους.

Όλοι αυτοί που ζητούν λίγα και αξίζουν τα περισσότερα.
Σε αυτούς να επενδύσεις στη ζωή σου.

Πηγή
http://www.loveletters.gr/%CE%95%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AC%CE%BD%CE%B5-%CE%BB%CE%AF%CE%B3%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84/