Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

5 βήματα για να χάσετε λίπος από τoυς μηρούς σε 30 ημέρες

Η απώλεια λίπους από τα πόδια βελτιώνει τόσο την εμφάνιση όσο και την υγεία. Το πολύ λίπος επιβραδύνει την κίνηση και αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και διαβήτη.
Ο στόχος απώλειας βάρους είναι 1-2 κιλά την εβδομάδα.
Αυτό μας κάνει 4-8 κιλά σε ένα μήνα, που είναι μία φυσιολογική απώλεια.
Η απώλεια λίπους από τoυς μηρούς, ειδικότερα, μέσα σε διάστημα ενός μηνός, απαιτεί ένα συνδυασμό υγιεινής διατροφής, καρδιαγγειακών ασκήσεων και ασκήσεων τόνωσης του ποδιού.

Βήμα 1
Ακολουθήστε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, χαμηλής σε θερμίδες. Η κατανάλωση περισσότερων θερμίδων από αυτές που χρειάζεται το σώμα σας, οδηγεί σε αύξηση του σωματικού λίπους. Κόψτε τις θερμίδες σας εξαλείφοντας σακχαρούχα και λιπαρά τρόφιμα από τη διατροφή σας. Μετρήστε το μέγεθος των μερίδων σας για να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής.

Βήμα 2
Εκτελέστε 30 έως 60 λεπτά καρδιαγγειακής άσκησης πέντε ημέρες την εβδομάδα κατά τη διάρκεια των 30 ημερών. Η καρδιαγγειακή άσκηση καίει το λίπος και επιταχύνει τη διαδικασία απώλειας λίπους περισσότερο απ’ ό,τι αν κάνατε μόνο τη δίαιτα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνετε ασκήσεις που στοχεύουν ειδικά στα πόδια, όπως τρέξιμο, πεζοπορία και ποδηλασία.

Βήμα 3

Κάντε βαθιά καθίσματα (squats) δύο με τρεις ημέρες την εβδομάδα στη διάρκεια του μήνα. Μαζί με αυτές κάντε και εκτάσεις ποδιών, καθώς ο συνδυασμός των δύο είναι οι καλύτερες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για τους μηρούς. Ξεκινήστε από όρθια με τα πόδια λίγο ανοιχτά. Λυγίστε τα γόνατά σας μετατοπίζοντας το βάρος σας προς τα πίσω σα να πρόκειται να καθίσετε. Μην αφήσετε τα γόνατά σας να εκτείνονται πάνω από τα δάχτυλα των ποδιών. Ισιώστε τα πόδια σας και επιστρέψτε στην αρχική θέση. Προσθέστε αντίσταση κρατώντας αλτήρες ή μια μπάρα.

Βήμα 4
Εκτελέστε εκτάσεις των ποδιών δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα για 30 ημέρες. Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά. Κάντε ένα βήμα εμπρός με το δεξί σας πόδι, λυγίζοντας το γόνατο σα να μετατοπίζετε το βάρος σας προς τα εμπρός. Κρατήστε το δεξί γόνατο πάνω από τον αστράγαλο. Σπρώξτε πίσω με το δεξί πόδι για να επιστρέψετε στην αρχική θέση. Κάντε το ίδιο και με το αριστερό πόδι. Εάν δεν έχετε δυνατά γόνατα κάντε ένα βήμα πίσω αντί για μπροστά. Προσθέστε αντίσταση κρατώντας ένα βαράκι σε κάθε χέρι. Εκτελέστε την έκταση στο πλάι για να στοχεύσετε τους προσαγωγούς και απαγωγούς μύες, εσωτερικό και εξωτερικό μέρος των μηρών.

Βήμα 5
Χρησιμοποιήστε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ ή τις κυλιόμενες κατά τη διάρκεια του ενός μήνα του προγράμματος. Χρησιμοποιώντας τις σκάλες καίτε το λίπος και τονώνετε τα πόδια. Μπορείτε επίσης να μειώσετε τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 15% σύμφωνα με μελέτες.

Συνεχίστε να τρώτε υγιεινά και να γυμνάζεστε και πέρα από τις 30 ημέρες για να διατηρήσετε την απώλεια βάρους που θα έχετε επιτύχει καθώς και τη φόρμα και την καλή υγεία σας.

Πηγή
http://www.medinova.gr/

Πηγή
http://www.ekriti.gr/gynaika-fitness/5-vimata-gia-na-hasete-lipos-apo-toys-miroys-se-30-imeres#sthash.X50fjHrx.CHMNsKx1.dpbs