Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Κάθε στιγμή, το μόνο που ζητάμε είναι μια αγκαλιά

Γράφει η Παρασκευή Χατζή

Υπάρχουν πολλών ειδών αγκαλιές, η κάθε μία κάτι έχει να δηλώσει, κάτι να προσφέρει και κάτι να δεχτεί ως αντάλλαγμα. Πρόκειται για μια κίνηση ευεργετική, που γεννά συναισθήματα πολλά. Είναι ικανή να αλλάξει την διάθεση ενός ανθρώπου αστραπιαία.

Η αγκαλιά της μάνας στο μικρό παιδί, όταν εκείνο έρχεται χτυπημένο με δάκρυα στα μάτια, γεμάτη στοργή γιατρεύει όλες τις πληγές και παίρνει τον πόνο μακριά. Η αγκαλιά δύο ανθρώπων που αγαπιούνται, όπου ο ένας συμπληρώνει τα κενά του άλλου. Οι μεγαλύτερες αλήθειες, κρύβονται πίσω από τις σιωπές δύο ανθρώπων που αγαπιούνται. Η αγκαλιά της παρηγοριάς, όταν θέλουμε να συμπαρασταθούμε σε κάποιον για όποιο κακό τον βρήκε, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος. Η αγκαλιά του αποχωρισμού, από τις πιο θλιβερές στιγμές. Βλέπετε, κάθε αντίο κρύβει κι έναν μικρό χαμό. Πάντα ήμουν επιρρεπής σε αυτές τις αγκαλιές. Ποτέ μου δεν τις άντεχα, τις απέφευγα ενστικτωδώς από έλλειψη θάρρους. Δεν μπορούσα να τις αντιμετωπίσω. Παρόλα αυτά, έζησα αρκετές.

Είναι αρκετές στιγμές στην ζωή του ανθρώπου που αποζητά μια αγκαλιά, δεν χωράνε σε λίγες γραμμές όλες αυτές οι στιγμές. Σημασία έχει πως όλοι μας την ζητάμε που και που. Σε όλους μας λείπει συχνά. Στεναχωριόμαστε όταν κάποιος μας ξεχνάει, χαιρόμαστε όταν μας θυμάται. Όταν βρίσκει λίγο χρόνο για εμάς, όταν μας δείχνει πως μας νοιάζεται.

Να αγκαλιάζετε τους ανθρώπους που έχετε δίπλα σας και σας χρειάζονται. Να τους αγκαλιάζετε προτού να είναι αργά. Γιατί ο καιρός περνάει και οι άνθρωποι φθείρονται. Στο τέλος, γεμίζουν απλά τους άδειους τοίχους. Γίνονται μια ανάμνηση.
Για μένα μην ρωτάτε, ποτέ μου δεν μπόρεσα να αρνηθώ μια αγκαλιά.
Πηγή
http://www.loveletters.gr/%CE%9A%CE%AC%CE%B8%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%AE-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AC%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B9/