Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Πιο ευτυχισμένος από όταν είσαι ερωτευμένος δε θα γίνεις ποτέ

Είναι η στιγμή εκείνη που η ερώτηση στον καθρέφτη έχει μία και μόνο, καταφατική απάντηση. Τότε που λάμπεις από ευτυχία, που το χαμόγελό σου φτάνει μέχρι τ’ αυτιά, τότε που η καρδιά σου χτυπά τόσο δυνατά που νομίζεις ότι θα πεταχτεί έξω απ’ το σώμα!

Καμιά πετυχημένη δίαιτα ή συστηματική εκγύμναση, κανένα πανάκριβο ρούχο ή αξεσουάρ, καμιά περιποίηση προσώπου, αλλά και κανένα εντυπωσιακό χτένισμα ή κούρεμα δε σε κάνει τόσο όμορφο όσο όταν ακτινοβολείς αληθινή ευτυχία.

Γιατί εκείνη τη στιγμή, η πραγματική ευτυχία βρίσκεται μέσα σου κι είναι τόσο δυνατή, ώστε ν’ αντανακλάται και στην εξωτερική εμφάνισή σου. Είναι ακριβώς τότε, που ένα τυπικό κλείσιμο ματιού, αρκεί για να σου φτιάξει τη μέρα, ένα νεύμα, ένα χαμόγελο ή μια χειρονομία σε γεμίζουν προσδοκίες, ένα φιλί ή μια αγκαλιά σε ανεβάζουν στον έβδομο ουρανό, μια κουβέντα ή μια υπόσχεση σου χαρίζουν τόση αγάπη, που είσαι ικανός να την ανταποδώσεις στον υπερδιπλάσιο βαθμό.
Έχει βρεθεί ένας άνθρωπος στο δρόμο σου, που όπως όλα δείχνουν είναι το άλλο σου μισό, κάνοντάς σε να πετάς από χαρά, να νιώθεις συναισθήματα πρωτόγνωρα, να νομίζεις ότι ζεις ένα παραμύθι. Υπέρμετρος ρομαντισμός ε; Το ωραίο με τα παραμύθια δεν είναι μόνο ότι έχουν καλό τέλος. Είναι ότι μας διδάσκουν πως ακόμη κι όταν υπάρχουν δράκοι, μπορούν να σκοτωθούν. Αυτό να κρατήσεις.

Αυτές οι στιγμές που περιμένεις σαν τρελός να χτυπήσει το τηλέφωνο ν’ ακούσεις τη φωνή της, που ετοιμάζεσαι δυο ώρες πριν το ραντεβού σας κι αδημονείς να σου χτυπήσει το κουδούνι, που σχεδιάζετε το επόμενό σας ταξίδι με ασυγκράτητη ανυπομονησία, που ξυπνάτε και παίρνετε πρωινό μαζί στο κρεβάτι, που βρίσκεστε για πολύ λίγη ώρα, αλλά σας μοιάζει αιωνιότητα, αυτές οι στιγμές είναι ανεκτίμητες. Μικρές, ενέσιμης μορφής, δόσεις ευτυχίας είναι αρκετές μέσα στην καθημερινότητα μ’ έναν άνθρωπο για να διαπιστώσεις ότι σε ολοκληρώνει.

Θα το καταλάβεις, λογικά, σχετικά γρήγορα ότι αυτός είναι ο άνθρωπός σου, ο δεύτερός σου εαυτός, η δίδυμη ψυχή σου, το άτομο που άξιζε να περιμένεις να εμφανιστεί στη ζωή σου. Μ’ ένα τρόπο μαγικό, το ένστικτό σου, αλάνθαστα, θα σου επιβεβαιώσει ότι αυτός ο άνθρωπος ήρθε για να μείνει, λες κι ο προορισμός του στη Γη ήταν ανέκαθεν η αγκαλιά σου.

Μπορεί να σου έχει ξανασυμβεί, θα μου πεις, και πολύ σύντομα, να μεταμορφώθηκε σε βάτραχο ή κολοκύθα, οπότε τρέμεις να μη βρεθείς στο ίδιο έργο θεατής. Τότε που πάλι δενόταν το στομάχι σου κόμπος σε κάθε σας συνάντηση, που έβλεπες κόκκινες, πράσινες και μπλε νεράιδες παντού τριγύρω, σε κάθε σας βόλτα, που ζούσες ένα όνειρο σαν σκηνή βγαλμένη από ρομαντική ταινία. Κι αυτό σημαίνει ότι στο εξής θα φρενάρεις κάθε προσπάθεια του εαυτού σου ή και των άλλων να σε κάνουν αληθινά ευτυχισμένο; Το γεγονός ότι κάτι, κάπως, κάποτε, με κάποιον δε δούλεψε, αποτελεί ένα πολύ καλό μάθημα ζωής, ανήκει στο μακρινό παρελθόν και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εμποδίζει τα συναισθήματά σου να ξεχυθούν και να βρουν εκ νέου αντίκρισμα κι έκφραση.

Μη φοβηθείς να το ζήσεις. Μη σε τρομάξουν οι πεταλούδες, οι καρδούλες, τα συννεφάκια κι όλα τα συναφή που ξαφνικά σε κύκλωσαν κι επιμένουν να σε συνοδεύουν. Αυτή τη φορά δεν είναι το ίδιο. Το ξέρεις, το βλέπεις με τα μάτια της ψυχής σου, το διαισθάνεσαι. Εφόσον η καρδιά έχει αποφασίσει, μην προβάλεις αντιστάσεις και μη φέρνεις αντίλογο. Έτσι κι αλλιώς, όταν η καρδιά επιλέγει, δε σου αφήνει περιθώρια αντίρρησης κι όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Συντάκτης: Κάτια Σκίτσου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Πηγή
https://www.pillowfights.gr/aylaia-kai-pame/pio-eytixismenos-apo-otan-eisai-eroteymenos-de-tha-gineis-pote/