Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

8 ελαφριά, βραδινά σνάκ για τέλειο κορμί

Όλες μας πιάνει αυτή η σπαστική λιγούρα μία με δύο ώρες πριν πάμε για ύπνο. Συνήθως, ανοίγουμε το ψυγείο και τρώμε το πρώτο πράγμα που θα βρούμε μπροστά μας , που θα ικανοποιήσει τη λιγούρα μας. Τα βραδινά τσιμπολογήματα όμως, δημιουργούν κακό ύπνο και περιττές θερμίδες. Από την άλλη, δε μπορείς να πας στο κρεβάτι, αν το στομάχι σου γουργουρίζει. Σου έχουμε τη λύση! Διάλεξε ένα από τα παρακάτω υγιεινά σνακ για τις βραδινές σου λιγούρες και ύστερα μπορείς να κοιμηθείς καλά και χωρίς τυψεις.


1. Φάε ένα κομμάτι τυρί, κατά προτίμηση κίτρινο. Το τυρί περιέχει πρωτεϊνη και λιπαρά που θα σε χορτάσουν. Οι θερμίδες που θα σου δώσει, δεν είναι πάνω από 80, οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείς. Επίσης, περιέχει τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να νυστάξεις.

2. Ένα μπολ δημητριακά, είναι πάντα μια καλή λύση για τις βραδινές λιγούρες. Είναι εύκολα στη χώνεψη και θα σου δώσουν το περισσότερο 200 θερμίδες το μπολ. Συνόδεψέ τα με λίγο γάλα, που περιέχει πρωτεϊνη και τρυπτοφάνη. Θα χαλαρώσει τον οργανισμό σου και θα τον ετοιμάσει για ύπνο.

3. Αν έχεις στο ψυγείο σου άπαχο γιαουρτάκι, να το προτιμήσεις. Γιατί θα πάρεις μόνο 100 με 150 θερμίδες, ενώ θα σε χαλαρώσει λόγω της τρυπτοφάνης που περιέχει και είναι ένα σκακ πλούσιο σε πρωτεϊνη. Επιπλέον, το γιαούρτι κάνει καλό στο στομάχι και χωνεύεται πολύ εύκολα.

4. Δυο κομμάτια γαλοπούλα, θα σε βοηθήσουν επίσης να κάνεις έναν γαλήνιο ύπνο. Γιατί κι αυτά περιέχουν το αμινοξύ που σε χαλαρώνει, την τρυπτοφάνη. Πρόκειται για ένα σνακ χαμηλό σε λιπαρά και καλή πηγή πρωτεϊνης. Δε θα προσθέσει στον οργανισμό σου πάνω από 100 θερμίδες.

5. Αν θέλεις κάτι πιο γλυκό και δροσερό, φάε ένα μήλο με μια κουταλιά φυστικοβούτυρο. Η πρωτεϊνη που περιέχει το φυστικοβούτυρο θα ικανοποιήσει την πείνα σου και θα κοιμηθείς χορτάτη.

6. Αυτό είναι το αγαπημένο μου, μιας και συνήθως πριν πάω στο κρεβάτι, ζητάω κάτι γλυκό. Ετοίμασε ένα μικρό μπολάκι μους από σοκολάτα υγείας. Όχι μόνο θα το απολαύσεις και θα ικανοποιήσεις τη βραδινή σου λιγούρα, αλλά δε χρειάζεται να ανησυχείς για τις θερμίδες που θα πάρεις, γιατί δεν είναι πάνω από 90. Επίσης, η μαύρη σοκολάτα χωνεύεται εύκολα και δε θα σου πέσει βαριά στο στομάχι.

7. Τα καρότα είναι ακόμα μια καλή επιλογή, καθώς έχουν ελάχιστες θερμίδες, Αν μπορείς να ξεγελάσεις τη λιγούρα σου με ένα-δυο καρότα πριν πέσεις για ύπνο, τότε έχεις κάνει την καλύτερη και πιο υγιεινή επιλογή.

8. Μια μπανάνα, θα σου δώσει μόνο 100 θερμίδες, περίπου. Θα σε χορτάσει, θα σε χαλαρώσει και θα αφήσεις και την κουζίνα σου καθαρή, μιας και δε χρειάζεται καμιά προετοιμασία. Τι λες;

Πηγή
https://thedot.gr/healthy-living-ygeia/article/12800/8-elafria-vradina-snak-gia-teleio-kormi