Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Ποιο πλεκτό σου ταιριάζει ανάλογα με το σωματότυπό σου

Από τη Λυδία Παππά

Ο καιρός απαιτεί ζεστό ντύσιμο κι όταν λέμε ζεστό ντύσιμο όλων ο νους πηγαίνει στο πουλόβερ. Όμως, πρέπει να ξέρεις ότι δεν κάνουν όλα τα πουλόβερ για όλα τα σώματα -αν θέλεις δηλαδή το ντύσιμό σου να σε κολακεύει και να αναδεικνύει τα θετικά στοιχεία της σιλουέτας σου. 
Για να δείχνεις, λοιπόν, σαν να έριξες πάνω σου την κουβέρτα σου για να βγεις στο δρόμο, ακολούθησε τις συμβουλές μας για να ανακαλύψεις το στυλ που σου ταιριάζει περισσότερο:

Αν είσαι ψηλή

Δοκίμασε ένα ζιβάγκο με χαλαρό λαιμό. Η γραμμή ζιβάγκο δεν είναι μόνο πολύ ζεστή -ιδανική για όταν πονάει ο λαιμός σου- είναι και πολύ της μόδας φέτος! Διάλεξε ένα με χαλαρό λαιμό που δείχνεί τόσο ανεπιτήδευτα cool!



Αν είσαι πολύ λεπτή

Επίλεξε ένα εφαρμοστό χοντρό πουλόβερ με chunky σχέδια. Γιατί; Επειδή είσαι η μόνη που μπορείς να το φορέσεις! Το ιδανικό μήκος φτάνει μέχρι να αγγίζει τους γοφούς.



Αν έχεις σωματότυπο-μήλο

Εάν τα σημεία που θέλεις να καλύψεις βρίσκονται στην περιοχή της κοιλιάς προτίμησε αντί για πουλόβερ να φορέσεις μια μακριά πλεκτή ζακέτα με ζώνη πάνω από ένα πουκάμισο ή ένα μπλουζάκι. Μπορείς να τη φορέσεις είτε ανοιχτή είτε με τη ζώνη δεμένη... Και τα δύο στυλ σε κολακεύουν.



Αν έχεις σωματότυπο αχλάδι

Σ' αυτή την περίπτωση δοκίμασε να τραβήξεις το βλέμμα προς το μπούστο που είναι το πιο λεπτοκαμωμένο σημείο της σιλουέτας σου. Μην το αφήσει να κρυφτεί πίσω από ένα oversized πουλόβερ, αλλά τόνισέ το με ένα εφαρμοστό cropped πλεκτό σε έντονο χρώμα. Συνδύασέ το με σκούρα μονόχρωμα ρούχα.



Aν έχεις μικρό στήθος


Ένα πουλόβερ με μεγάλη λαιμόκοψη σε σχήμα V δίνει την εντύπωση ενός πιο... πολλά υποσχόμενου μπούστου.



Αν έχεις μεγάλο στήθος
















Δοκίμασε ένα πλεκτό με αρκετά μεγάλο ντεκολτέ -ο γενικός κανόνας είναι ότι όσο περισσότερο δέρμα αφήνεις να φανεί πάνω από το στήθος τόσο πιο μικρό δείχνει το μπούστο σου. Ιδανικά για σένα είναι και τα off shoulder πλεκτά που αφήνουν ακάλυπτο τον έναν ή και τους δύο ώμους και είναι πολύ στη μόδα!

Πηγή
http://y-olo.gr/post/5102/poio-plekto-soy-tairiazei-analoga-me-to-swmatotypo-soy