Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου

Βρες ένα ήρεμο μέρος. Κάπου που να νιώθεις άνετα. Μπορεί να είναι στο σπίτι σου ή κάπου έξω. Φρόντισε να έχει ησυχία ώστε να μη σε αποσπούν διάφοροι θόρυβοι. Καλό είναι να κλείσεις ή να βάλεις στο αθόρυβο το κινητό σου. Μπορείς αν θες να βάλεις λίγη απαλή μουσική και να ανάψεις ένα αρωματικό κερί με ωραίο, αναζωογονητικό άρωμα. Κλείσε τα μάτια σου και άφησε το μυαλό σου ελεύθερο.



Στην αρχή θα έρθουν πολλές και ανάκατες σκέψεις. Άστες να κάνουν τον κύκλο τους μέσα στο κεφάλι σου. Μην προσπαθήσεις να τις διώξεις. Όσο θα προσπαθείς, τόσο θα δυναμώνουν. Αφέσου στην γαλήνη της στιγμής. Άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο. Η ένταση που νιώθεις στο σώμα σου, στο κορμί σου, πρέπει να φύγει. Οι μύες σου να χαλαρώσουν.
Οι έγνοιες και τα προβλήματα είναι πολλά. Εσύ όμως δεν θα επικεντρωθείς σε αυτά. Αυτά είναι παρόντα μέσα σου και έξω σου κάθε στιγμή της ημέρας. Εσύ όμως τώρα είσαι στο άβατό σου. Ουδεμία αρνητική σκέψη ή ενέργεια δεν επιτρέπεται να εισέλθει στον προσωπικό σου χώρο. Στο μικρό σου και προσωπικό σου τελετουργικό.
Η αναπνοή παίζει σημαντικό ρόλο. Όταν αναπνέεις σωστά, λειτουργείς και σωστά. Και πνευματικά και σωματικά. Να εισπνέεις βαθιά, αργά, ήρεμα. Να εκπνέεις με τον ίδιο τρόπο.
Όσο κάνεις αυτό, εστίασε σε ό,τι θετικό σου συνέβη σήμερα ή το τελευταίο διάστημα. Πώς σε κάνουν να νιώθεις όλα τα όμορφα που σου συνέβησαν τις τελευταίες μέρες; 
Δεν είναι υπέροχο σε αυτόν τον παράλογο και σκληρό κόσμο που ζούμε, να γίνονται και ωραία πράγματα; Πράγματα που σε γεμίζουν με ενέργεια, αισιοδοξία και σου δίνουν δύναμη; 
Δεν σπάνε λίγο τη μονοτονία της μαυρίλας; 
Δεν είναι σπουδαίο ότι τις περισσότερες φορές η συμβολή σου σε αυτά τα όμορφα πράγματα και τις καταστάσεις είναι καίρια; 
Δεν είναι υπέροχη η σκέψη ότι συμβάλλεις με τον δικό σου τρόπο ώστε να γίνεται η ζωή σου και η ζωή των άλλων λίγο καλύτερη; 
Αφού γίνεται αυτό και τα χεις καταφέρει αρκετές φορές μέχρι σήμερα, τότε βάλ’ το στόχο να συνεχίσεις να κάνεις τη ζωή ακόμα πιο όμορφη και φρόντισε όλα εκείνα τα ωραία πράγματα που δημιουργείς, να έχουν διάρκεια και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Για αναλογίσου λίγο. Ποιοι είναι οι στόχοι σου; Πέτυχες αυτούς που είχες βάλει; Τι είναι αυτό που θες στη ζωή σου; Το κυνηγάς; Είσαι ικανοποιημένος/η με τον εαυτό σου; Αν όχι, γιατί; Έχεις την πρωτοβουλία των κινήσεων στη ζωή σου ή έχεις αφεθεί έρμαιο των συγκυριών, των καταστάσεων, των άλλων; Τι σε ηρεμεί; Τι σε γαληνεύει; Τι θα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο; Πιο ευτυχισμένο; Τι θέλεις; Τι πραγματικά θέλεις;
Μερικές σκέψεις μπορούν να σε μπλοκάρουν. Να σε αγχώσουν. Σκοπός δεν είναι να αγχωθείς. Σκοπός δεν είναι να βραχυκυκλώσεις. Σκοπός σου είναι να νιώσεις καλά. Να μπεις μέσα σου. Στο Είναι σου. Να κάνεις τα βήματα που θα σε οδηγήσουν στην ευημερία και στην ευδαιμονία. Να γίνεις ένα με το κέντρο σου. Να συντονιστείς με τον εαυτό σου και τον κόσμο,να συντονιστείς με το Σύμπαν, να στείλεις και να λάβεις θετική ενέργεια. Να γίνεις το κομμάτι ενός κύκλου που θα συμπληρώνεις και θα συμπληρώνεσαι.
Όμως αυτό απαιτεί δύναμη. Ειλικρίνεια. Ηρεμία και καθαρό μυαλό. Δε θέλει βιασύνη. Δε θέλει άγχος. Δε σε κυνηγάει κανένας. Προσπάθησε να το σκέφτεσαι αυτό. Είσαι μόνος/η σου. Εσύ και ο Εαυτός σου. Κανείς άλλος. Δε χρειάζεται να πετύχεις κάτι. Δε χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα. Δε χρειάζεται να νιώθεις τύψεις, ούτε να νιώθεις πίεση. Αυτή τη στιγμή φροντίζεις για σένα. Ξεκουράζεις την ψυχή σου. Νοιάζεσαι και ενδιαφέρεσαι. Κάνεις κάτι που πολύ λίγοι άνθρωποι κάνουν. Βάζεις τις βάσεις για κάτι καλύτερο. Σέβεσαι τον εαυτό σου.
Δεν είναι απαραίτητο να καταλήξεις σε κάποιο συμπέρασμα ή να έχεις κάποιο αποτέλεσμα. Φτάνει που έδωσες λίγο χρόνο στον εαυτό σου και ηρέμησες. Φτάνει που προστατεύτηκες έστω και για λίγο από τις τοξικές σκέψεις και συναισθήματα. Από τον αρνητικό περίγυρό σου. Ίσως και από τον αρνητικό εαυτό σου. 

Σιγά σιγά όσο θα επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία, για λίγο, κάθε μέρα ή όποτε μπορείς και βρίσκεις λίγο χρόνο, θα βλέπεις ότι θα αρχίζει να αλλάζει το σκεπτικό σου. Να αλλάζει η ζωή σου. Να συνειδητοποιείς πράγματα που πρωτύτερα δε μπορούσες να συνειδητοποιήσεις. Θα νιώθεις καλύτερα μέσα σου, ξαλαφρωμένος/η και με περισσότερη δύναμη και ενέργεια για να ανταπεξέλθεις στις καθημερινές σου υποχρεώσεις και τις καθημερινές προκλήσεις. 

Αρκεί να δίνεις χρόνο στον εαυτό σου. Να τον σέβεσαι. Και να είσαι ειλικρινής. Ποτέ δεν είναι αργά. Για οτιδήποτε.
Πάρε μια ανάσα. Άνοιξε τα μάτια σου. Η ζωή σε προσκαλεί στα μυστήρια της. Αγκάλιασέ την..,
Πηγή
http://skepseissofwn.blogspot.com/2017/01/blog-post_45.html#more