Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

8 πράγματα που κάνεις και καταστρέφεις τα μαλλιά σου (χωρίς να το θες!)

Το ξέρω οτι κάνεις ότι καλύτερο και φροντίζεις όσο μπορείς τα μαλλιά σου. Όμως, θες η καθημερινότητα, θες το τρέξιμο πολλές φορές με κάποιους τρόπους καταστρέφεις τα μαλλιά σου, χωρίς στην πραγματικότητα να το ξέρεις αλλά και να το θες.
Παρακάτω θα μάθεις με ποιους τρόπους καταστρέφεις τα μαλλιά σου (no more δικαιολογίες) :

1. Όταν κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά :

Tα νωπά μαλλιά είναι αρκετά εύθραστα και σπάνε πολύ εύκολα. Σε συνδυασμό με τον άστατο ύπνο και τον ξηρό αέρα, μόνο κακά αποτελέσματα μπορούν να φέρουν στην τρίχα σου.



2. Όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου, ενώ είναι πολύ βρεγμένα :

Άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν λίγο φυσικά και στην συνέχεια χρησιμοποίησε μπιστολάκι. Αυτός ο τρόπος είναι προτιμότερος από το να στεγνώσεις απο την αρχή τα πολύ βρεγμένα σου μαλλιά. Όσο λιγότερο τα εκθέτεις στην ζέστη, τόσο το καλύτερο!



3. Όταν ισιώνεις τα μαλλιά σου με το σίδερο, με επιθετικό τρόπο :

O συνδυασμός της θερμότητας με το συνεχές τράβηγμα, δεν είναι ότι καλύτερο για την υγεία των μαλλιών σου. Όταν ισιώνεις τα μαλλιά σου με το σίδερο, κάντο απαλά και ήρεμα.



4. Όταν βουρτσίζεις τα μαλλιά σου από την κορυφή :


Μπορεί να νομίζεις ότι είναι σωστό, αλλά όταν βουρτσίζεις συνεχώς τα μαλλιά σου από την κορυφή ως τις άκρες, κάποια στιγμή θα καταλάβεις ότι τους κάνεις κακό. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βουρτσίζεις ανά σημεία και στην συνέχεια να ανακατεύεις με τα δάχτυλά σου τις τούφες των μαλλιών σου.



5. Όταν μαζεύεις τα μαλλιά σου πολύ συχνά ψηλά :

Aν ανήκεις στα κορίτσια που συνεχώς με την πρώτη ευκαιρία μαζεύεις τα μαλλιά σου ψηλά, όσο μπορείς ελάττωσε το για το καλό των μαλλιών σου.



6. Όταν χρησιμοποιείς τα λάθος αξεσουάρ μαλλιών :

Aν αγαπάς τους κότσους, τότε οφείλεις να είσαι προσεχτική. Όσο μπορείς, απόφυγε τα λαστιχάκια που σπάνε τις τρίχες και προτίμησε τα τσιμπιδάκια.



7. 'Οταν χρησιμοποιείς χωρίς μέτρο ξηρό σαμπουάν :

To ξέρουμε ότι το αγαπάς και σου είναι πολύ χρήσιμο, αλλά όλα τα ωραία έχουν και ένα μέτρο. Ξεκούρασε την τρίχα σου από το συγκεκριμένο σαμπουάν και άσε τα μαλλιά σου να αναπνεύσουν για λίγο.



8. Όταν χρησιμοποιείς το λάθος conditioner (τη λάθος στιγμή) :

Καλό θα ήταν να γνωρίζεις ότι όλα τα conditioner δεν είναι ίδια. Άλλα στοχεύουν στην ενδυνάμωση και άλλα στην προστασία. Διάλεξε εκείνο που σου ταιριάζει και χρησιμοποίησε το με μέτρο!

Πηγή
http://thedot.gr/omorfia/mallia/article/21202/8-pragmata-poy-kaneis-kai-katastrefeis-ta-mallia-soy-horis-na-thes