Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Μυστικά για να μην πεινάτε συνέχεια ...

Φάγατε πριν λίγη ώρα και πάλι πεινάτε; Πιστέψτε μας, συμβαίνει σε όλες μας.

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να περιορίσετε αποτελεσματικά την πείνα σας και να αποκτήσετε το κορμί των ονείρων σας.

Πάμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί:


1. Πιείτε πολύ νερό

Πολλές φορές νομίζετε ότι πεινάτε, ενώ στην πραγματικότητα έχει αφυδατωθεί ο οργανισμός σας. Φροντίστε να είστε συνεχώς ενυδατωμένη, έχοντας πάντα ανά χείρας ένα μπουκαλάκι νερό. Άλλωστε, το νερό έχει την ιδιότητα να κόβει την όρεξη και να ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.

2. Φάτε πρωινό

Είναι γνωστό το ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Ωστόσο, αν θέλετε να χάσετε βάρος, τα κρουασάν βουτύρου και το μπέικον δεν έχουν θέση στο πιάτο σας. Προτιμήστε ένα πρωινό πλούσιο φυτικές ίνες, όπως είναι ένα μπολ με βρώμη, γάλα αμυγδάλου και ξηρούς καρπούς. Οι φυτικές ίνες θα σας κρατήσουν χορτάτη μέχρι την ώρα του μεσημεριανού, χωρίς καν να έχετε σκεφτεί το φαγητό.

3. Καταναλώστε ροφήματα


Όχι, δεν εννοούμε ζεστή σοκολάτα και καφέ με σιρόπι καραμέλας, αλλά πράσινο τσάι ή μέντα, χωρίς ζάχαρη. Έτσι, ο οργανισμός σας θα αποτοξινωθεί και η όρεξή σας θα περιοριστεί!

4. Καταναλώστε σνακ


Όταν μένετε για ώρες νηστική, είναι πολύ πιθανό να πεινάσετε και να καταλήξετε να τρώτε με μανία το επόμενο γεύμα σας. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας ένα υγιεινό σνακ. Οι ανάλατοι ξηροί καρποί αποτελούν μια ιδανική λύση, αφού μεταφέρονται εύκολα και σας τροφοδοτούν με ενέργεια. Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι εξίσου καλές επιλογές, που θα σας δώσουν ελάχιστες θερμίδες.

5. Αποφύγετε τις τροφές που ανοίγουν την όρεξη


Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, όπως αυτοί που βρίσκονται στο λευκό ψωμί και τα λευκά μακαρόνια, μπορεί να σας προσφέρουν στιγμιαία απόλαυση, αλλά χωνεύονται πολύ γρήγορα και προκαλούν αύξηση του σακχάρου σας, με αποτέλεσμα λίγο μετά την κατανάλωσή τους να πεινάτε. Αποφύγετε, λοιπόν, τέτοιες τροφές και προτιμήστε τρόφιμα με φυτικές ίνες και πρωτεΐνη.

Πηγή
http://www.cretalive.gr/health/mystika-gia-na-mhn-peinate-synecheia