Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Να είσαι πάντα ο ξεχωριστός υπέροχος εαυτός σου

Ο καθένας μας σε αυτόν τον κόσμο έχει γεννηθεί για να είναι κάτι διαφορετικό. Ο καθένας μας γεννήθηκε για να έχει τις δικές του πεποιθήσεις, τα δικά του γούστα, τα δικά του όνειρα, τις δικές του εμπειρίες, με λίγα λόγια τη δική του μοναδική προσωπικότητα. Σημείωσε αυτές τις δύο λέξεις. «Μοναδική» και «προσωπικότητα». Γιατί πολύ απλά είναι δύο λέξεις που έχουν άμεση σχέση, μη αυθαίρετη, λέξεις γεμάτες αυθεντία.
Ναι, εσύ άνθρωπε, έχεις ιδιαίτερα ψυχικά και πνευματικά χαρακτηριστικά. Όπως κι εγώ. Έχεις χαρακτηριστικά που διαφέρουν απ’ τα δικά μου, από αυτόν που κάθεται δίπλα σου κι απ’ τον ταχυδρόμο που συνάντησες το πρωί έξω απ’ το σπίτι σου. Αυτά τα χαρακτηριστικά, λοιπόν, αγαπημένε μου άνθρωπε, είναι αυτά που συμβάλλουν στη μοναδικότητά σου και στη διαφορά σου με κάθε άλλον.

Βλέπεις τα πάντα που συμβαίνουν γύρω σου με διαφορετική ματιά, με ένα τρόπο σκέψης αλλόκοτο κι ολόδικό σου κι έχεις μια ιδιοσυγκρασία που μπορεί να αποτελέσει την ταυτότητά σου, ένα ταμπεραμέντο ξεχωριστό. Κι όλα αυτά μαζί αποτελούν μια αρμονία.

Όταν αντιληφθείς αυτό, τότε όλα αυτά που σε βασανίζουν σχετικά με αυτό το «τέλειο» που κυνηγάς θα πάψουν να σε βασανίζουν. Όταν αντιληφθείς πως πρέπει να βασίζεσαι σε σένα και στο δικό σου προσωπικό γούστο, τότε θα πάψεις να θέλεις να πηγαίνεις με το ρεύμα. Τότε θα πάψεις να θέλεις να μοιάσεις, να θέλεις να γίνεις κάτι που δε σε αντιπροσωπεύει, να θέλεις να είσαι τέλειος.

Δεν υπάρχει τέλειο, καρδιά μου. Τέλειο είναι αυτό που είσαι, ένα σύνολο ατελειών, που περιμένει από σένα και μόνο να το λατρέψεις. Να το αγκαλιάσεις και να το αποδεχτείς, να αποδεχτείς πως αυτό το σύνολο είναι εσύ και πως ο πρώτος κι ίσως μοναδικός που πρέπει οπωσδήποτε να το αγαπήσει είσαι εσύ. Δικό σου είναι, εξάλλου, αν δεν το αγαπήσεις εσύ, τότε ποιος άλλος θα το κάνει;
Σταμάτα να κυνηγάς την τέλεια εμφάνιση βασισμένος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά βασίσου στο δικό σου γούστο και σε τι αρέσει πραγματικά σε σένα. Σταμάτα να ανησυχείς καθημερινά για την εικόνα που περιμένεις να έχει το σώμα σου και το πρόσωπό σου και σταμάτα να είσαι ανασφαλής. Σταμάτα να αδικείς τον εαυτό σου, μην έχεις προσδοκίες που υπερβαίνουν τα όρια και σταμάτα να περιγράφεις τον εαυτό σου ως μέτριο.

Δε σου επιβάλλει κανείς πως πρέπει να «χωρέσεις» σε συγκεκριμένα πρότυπα ομορφιάς, ούτε πως πρέπει να υιοθετήσεις κάποια συγκεκριμένη εμφάνιση. Κι όχι, η νέα τάση στο διαδίκτυο που είδες εδώ και λίγες μέρες να κυκλοφορεί και να κάνει μπαμ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δε θα σου προσφέρει μια πιο ωραία εμφάνιση, αλλά αντίθετα θα σε προκαλέσει να πιέσεις ακόμη περισσότερο τον εαυτό σου να προσαρμοστεί σε αυτήν, έτσι ώστε να ταιριάζεις με το υπόλοιπο ρεύμα.

Το να πλήττεσαι καθημερινά απ’ το άγχος για λεπτομέρειες επιφανειακές σε οδηγεί στο να έχεις λιγότερη αυτοπεποίθηση και σε φέρνει σε μια κόντρα με τον εαυτό σου και το ποιος πραγματικά είσαι, εμποδίζοντάς σε έτσι να αντιληφθείς τις πραγματικές σου δυνατότητες, ψυχικές και πνευματικές. Να ξέρεις πως πρέπει να εκτιμάσαι για αυτό που είσαι, για το θάρρος σου, για τις απόψεις σου, τα ταλέντα σου και τα δικά σου χαρακτηριστικά.

Είσαι υπέροχος. Είσαι υπέροχος για τα πάθη σου, είσαι υπέροχος για τα λάθη σου, για τις δυνατότητες, αλλά και τις αδυναμίες σου. Είσαι υπέροχος για το τι πετυχαίνεις, είσαι υπέροχος για το τι μαθαίνεις. Είσαι υπέροχος για το τι πιστεύεις, για το τι υποστηρίζεις και για το τι αγαπάς. Είσαι υπέροχος για τον κόσμο σου τον εσωτερικό, αυτόν που κρύβεις, που δεν μπορεί να τον δει οποιοσδήποτε, γι’ αυτά που ορίζουν τον πραγματικό σου εαυτό και που είτε θέλεις είτε όχι, δεν μπορείς να απαλλαχθείς από αυτά.

Είσαι υπέροχος για το πόσο καταπληκτικός άνθρωπος είσαι.


Συντάκτης: Έλενα Παπαγεωργίου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Πηγή
http://www.pillowfights.gr/change-your-fate/na-eisai-panta-o-ksexoristos-yperoxos-eaytos-soy/