Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Γιατί να βάλεις τα προϊόντα ολικής άλεσης στη διατροφή σου;

Έχουμε ακούσει όλοι κατά καιρούς πως είναι καλύτερο να καταναλώνουμε προϊόντα ολικής άλεσης. Για ποιους λόγους όμως συγκεκριμένα είναι ωφέλιμα για την υγεία, την σιλουέτα μας και είναι προτιμότερο να καταναλώνουμε σε σχέση με τα επεξεργασμένα προϊόντα;

Είναι πλούσια σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.
Τα προϊόντα ολικής άλεσης είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες Β, η βιταμίνη Ε και ανόργανα συστατικά όπως το μαγνήσιο, ο χαλκός, το σελήνιο και ο ψευδάργυρος. Η διαδικασία άλεσης των επεξεργασμένων προϊόντων, αφαιρεί πολλά θρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι πολύτιμα για τον οργανισμό.

Για αυτόν τον λόγο είναι καλύτερο να προτιμάτε ρύζι, ψωμί ή μακαρόνια ολικής άλεσης που είναι πιο πλούσια σε πρωτεΐνες, ίνες, πολλές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.

Καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα.

Καθώς τα προϊόντα ολικής άλεσης περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες από τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι κατάλληλα για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα δυσκοιλιότητας.

Οι ίνες που μπορεί να προέρχονται από τα προϊόντα ολικής άλεσης, τα φρούτα ή τα λαχανικά είναι γνωστό πως βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου.

Εντείνουν το αίσθημα κορεσμού.

Εάν και συγκριτικά με τα επεξεργασμένα τρόφιμα, οι τροφές ολικής άλεσης σας χαρίζουν την ίδια περίπου θερμιδική αξία, είναι ιδανικές για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, που στοχεύει στην απώλεια βάρους.

Δεδομένου ότι οι τροφές ολική άλεσης, σας παρέχουν ενέργεια που έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, περισσότερες φυτικές ίνες, περισσότερα θρεπτικά συστατικά και ενισχύουν το αίσθημα κορεσμού, είναι οι ιδανικοί σύμμαχοι στην προσπάθειά σας να αδυνατίσετε και να είστε υγιείς.

Βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης.


Μία μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν 2-3 μερίδες προϊόντων ολικής άλεσης καθημερινά ήταν 30% λιγότερο πιθανό να υποστούν καρδιακή προσβολή ή να πεθάνουν από καρδιακές παθήσεις σε σύγκριση με τις γυναίκες που έτρωγαν λιγότερο από μία μερίδα την εβδομάδα.

Οι τροφές ολικής άλεσης έχει αποδειχθεί πως αφενός βοηθούν το σώμα σας να απορροφήσει την «κακή» χοληστερόλη και αφετέρου μπορούν να μειώσουν τα τριγλυκερίδια, που είναι υπεύθυνα για τις καρδιακές παθήσεις.

Πηγή
stogiatro.gr

Πηγή
http://www.cretalive.gr/health/giati-na-baleis-ta-proionta-olikhs-aleshs-sth-diatrofh-soy