Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Ξέρεις τι συμβολίζει το τατουάζ που θέλεις να κάνεις;

Από τη Σαρίνα Καρτάλη

ΤΟ "ΣΩΣΤΟ" ΤΑΤΟΥΑΖ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
Τα πραγματικά cool τατουάζ είναι αυτά που σε κάνουν να αναρωτιέσαι για ποιο λόγο βρίσκονται στο συγκεκριμένο σημείο, τι εκφράζουν, τι μπορεί να σημαίνουν, τι θέλει να πει ο ποιητής, γενικότερα… Ένα σημάδι που πρόκειται να μείνει επάνω στο σώμα σου για πάντα, καλό είναι να αντιπροσωπεύει κάτι από την προσωπικότητα, το χαρακτήρα, τις προσωπικές επιλογές σου και όχι να είναι ένα σχέδιο που λάνσαρε η Rihanna ή κάποιος άλλος celebrity. Εάν πάντως ψήνεσαι για κάτι πιο «παραδοσιακό», μπορείς να επιλέξεις κάποιο από τα ακόλουθα σχέδια που είναι τόσο κλασικά όσο η άγκυρα στο μπράτσο του Ποπάι.

Κινέζικα ιδεογράμματα



Μια καλή επιλογή εάν θέλεις να κάνεις ένα tattoo που να καλύπτει ελάχιστη επιφάνεια και να είναι όσο πιο διακριτικό γίνεται, αλλά ταυτόχρονα να έχει ένα νόημα. Τα κινέζικα σύμβολα είναι πάρα πολλά και θα πρέπει να τα μελετήσεις για καιρό πριν καταλήξεις σε εκείνο που σου ταιριάζει. Μην το επιλέξεις επειδή δείχνει σαν μια πρωτότυπη ζωγραφιά αλλά επειδή συμβολίζει κάτι (μια λέξη, μια ιδέα) που σε εκφράζει απόλυτα. Συνδύασε πολλά διαφορετικά γράμματα για να πεις μια ολόκληρη ιστορία ή να εκθέσεις τη φιλοσοφία της ζωής σου.

Πεταλούδα



Τα τατουάζ που απεικονίζουν πεταλούδες έχουν ένα πολύ βαθύ νόημα! Κάποιοι αρχαίοι πολιτισμοί πίστευαν ότι αυτά τα πανέμορφα όσο και εύθραυστα πλάσματα είναι τα μέσα που μεταφέρουν τις ψυχές από τη Γη στον Ουρανό και πάλι πίσω, ενώ η απίστευτη μεταμόρφωση που υφίστανται στη διάρκεια της ζωής τους και το εφήμερο της ύπαρξής τους συμβολίζει την ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Το μάτι του Ρα




Το συγκεκριμένο σύμβολο προέρχεται από την Αιγυπτιακή ιστορία και θεωρείται ότι φέρνει καλή τύχη και σοφία σε όποιον το επιλέγει, ενώ τον φυλάει από το «κακό» μάτι. Σε προσωπικό επίπεδο, το μάτι του Ρα μπορεί να συμβολίζει κάποιο πρόσωπο που νιώθεις ότι σε προσέχει πάντα, όπως η μητέρα σου, ή την δική σου εσωτερική δύναμη και το εσωτερικό σου «μάτι» που σε κάνει να ξεχωρίζεις τους αυθεντικούς ανθρώπους!

Κέλτικα σύμβολα




Οι σταυροί σε διάφορα μεγέθη και σχήματα συνδέονται σύμφωνα με την κέλτικη παράδοση με τη λατρεία του ήλιου και της σελήνης, ενώ οι καμπύλες γραμμές που τους διακοσμεί συμβολίζουν την αιωνιότητα. Όλο μαζί είναι μια απόπειρα να ενωθούν τα τέσσερα στοιχεία της φύσης (νερό, αέρας, γη και φωτιά) σε μια ένωση που με τη σειρά της συμβολίζει τη δύναμη και την ισορροπία.

Λουλούδια



Είναι τα σχέδια που προτιμούν κυρίως οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Είναι πολύ όμορφα και επιπλέον, δίνουν στον καλλιτέχνη τη δυνατότητα να τα χρωματίσει για ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ανάλογα με το λουλούδι που θα επιλέξεις, θα έχεις επάνω σου ένα διαφορετικό σύμβολο: ομορφιά, αγάπη και πολυτέλεια για την ορχιδέα, καθαρότητα και αγνότητα για το άνθος του λωτού, φιλία και ζεστασιά για εξωτικά άνθη. Εάν θέλεις ένα τατουάζ που να μην βάζει σε κίνδυνο τη θηλυκή, ευαίσθητη και κομψή πλευρά σου, ένα λουλούδι είναι η ιδανική επιλογή.

Νότες, κλειδιά και πεντάγραμμα



Είναι τα σχέδια που προτιμούν οι μουσικοί και όσοι λατρεύουν τη μουσική. Συμβολίζουν το ταλέντο, την αγάπη, την αφοσίωση, την Τέχνη ακόμα και την επίπονη προσπάθεια.

Σχέδια που αλληλοσυμπληρώνονται



Εσύ έχεις μια κλειδαριά κι εκείνος το κλειδί. Εσύ το στέμμα της βασίλισσας κι εκείνος του βασιλιά. Ή ο ένας το όνομα του άλλου στα πέταλα του ίδιου λουλουδιού… Ένα τατουάζ είναι ο πιο καλλιτεχνικός τρόπος να δείξεις στον κόσμο ότι αυτή η σχέση είναι τόσο δυνατή που δεν διστάζεις να το χαράξεις για πάντα στο δέρμα σου. Βέβαια, δεν αποκλείεται να έρθει κάποια στιγμή που θα το μετανιώσεις, γι’ αυτό αν θέλεις να κάνεις ένα σχέδιο που λειτουργίε συμπληρωματικά με κάποιου άλλου, είναι ίσως προτιμότερο να το κάνεις με την αδερφή σου ή την κολλητή σου.

Φτερά



Δεν είναι μόνο όμορφα αλλά έχουν και μια ιδιαίτερη σημασία, καθώς αντιπροσωπεύουν την απώλεια αλλά και τη γέννηση, την τύχη, την έκφραση μέσα από το λόγο και πολλά άλλα πράγματα, ανάλογα με το είδος του πουλιού από το οποίο προέρχεται το φτερό! Και επειδή αυτή η σημασία δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, οι άλλοι θα βλέπουν απλά ένα όμορφο σχέδιο, ενώ εσύ θα ξέρεις ότι πρόκειται για πολύ περισσότερα!

Φάσεις της σελήνης



Η σελήνη είναι ένα κεντρικό σύμβολο σε πολλές κουλτούρες και θρησκείες και έχει κάθε φορά διαφορετικό νόημα. Μπορεί να συνδέεται με το ζώδιό σου ή με κάποια συγκεκριμένη περίοδο της ζωής σου (η οποία, όπως και η σελήνη, έχει τις δικές της φάσεις).

Πηγή
http://y-olo.gr/post/1662/ta-pio-cool-sxedia-gia-tattoo-kai-ti-shmainoyn