Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Άνθρωποι ερωτικοί

Γράφει η Αθηνά Ιωάννου

Είναι αυτοί οι άνθρωποι που περνούν από μπροστά ή πλάι σου και χωρίς να τους έχει «τσακώσει» το βλέμμα σου, προκαλούν την κίνηση του αυχένα σου κατά πού πάνε, σαν ένα αόρατο νήμα που σε συνδέει ξαφνικά μ’ αυτούς.

Είναι αυτοί που κοιτώντας τους στα μάτια, βλέπεις ένα διάφανο σπιτικό, στο οποίο όμως πρέπει πάντα να χτυπήσεις την πόρτα για να μπεις. Διάφανα μάτια που διηγούνται λογής λογής ιστορίες κι άλλο τόσο σιωπούν..

Είναι ετούτοι..οι αλαφροϊσκιωτοι..αυτοί που θαρρείς ότι είναι απ’ αλλού φερμένοι, γιατί σε κάθε τους βήμα σκορπούν αστερόσκονη, γιατί όταν μιλούν κι όταν κουνούν τα χέρια, δακτυλουργούν κάτι μαγικό..Κάτι μαγευτικό.

Ερωτικοί είναι αυτοί οι άνρθωποι που νιώθεις ότι είναι πλήρεις, γεμάτοι από ιστορία, εμπειρίες, από γνώσεις, από συναισθήματα και αισθήσεις…Αυτοί που δεν θέλεις, δεν διανοείσαι να τους αντλήσεις, παρά μονάχα να τους φροντίζεις, πολύ απλά για να τους έχεις κοντά σου. Γιατί όταν είναι κοντά σου οι ερωτικοί άνθρωποι, χωρίς να κάνουν κάτι, σε γεμίζουν χαρά. Χαμόγελο κι ευγνωμοσύνη. Ανακούφιση από το φορτίο της ύπαρξής σου. Ελπίδα ότι η ζωή είναι εδώ. Συμβαίνει τώρα. Υπενθύμιση ότι πρέπει να κουνηθείς γιατί η σάρκα σου έχει αρχίσει να μυρίζει ψοφίμι.

Ερωτικοί είναι αυτοί οι άνθρωποι που δεν είναι άνδρες ή γυναίκες. Είναι μόνο πλάσματα. Πλάσματα τετραπέρατα. Προικισμένα από κούνια με αυθεντικότητα. Εκείνοι οι άνθρωποι είναι άστρα.

Εκείνοι που κάθε κύτταρό τους εκλύει ενέργεια επειδή στο μυαλό τους στρέφονται με ταχύτητα πλήθος γρανάζια..

Μην τους μπερδέψετε με τους σέξυ. Τους σεξουαλικούς. Είναι από άλλη στόφα.

Δεν χρειάζονται φτιασίδια για να φανούν.

Δεν έχουν ανάγκη να κραυγάσουν για να τους ακούσεις.

Να ανέβουν ψηλά για να τους δεις.

Να κάνουν ό,τι λάχει απλά για να τύχουν της προσοχής σου.

Ούτε μοιράζουν υποσχέσεις και τάματα από χιλιόμετρα..

Δεν προμηνύουν ..στάσεις. Αλλά στάση. Μία και μόνο.

Αυτή της ζωής. Αυτή της ερωτικότητας για τους ανθρώπους και το σύμπαν τους. Για τον κόσμο και τα συστατικά του.

Προστατέψτε τους ερωτικούς ανθρώπους.

Είναι είδος υπό εξαφάνιση.

Πηγή
http://metaximas.org