Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Για ό,τι δεν τόλμησες και για ό,τι δεν ρίσκαρες, γι’αυτά να μετανιώνεις...

Γράφει η Δέσποινα Χατζάκη

Μη μετανιώνεις ποτέ για όσα έκανες. Ακούς; Τα πιο όμορφα πράγματα ήταν αυτά που τόλμησες κι ας ήταν όλα λάθος. Είναι προτιμότερο κάποιες κινήσεις μας να είναι υπερβολικές παρά ανύπαρκτες. Ζήσε και ρίσκαρε. Κάνε την υπέρβασή σου.



Μη φοβάσαι για το αποτέλεσμα. Μην κάνεις πίσω όταν σου δίνεται η ευκαιρία. Άρπαξέ την. Δοκίμασε. Όχι απάθεια, υποχώρηση, μιζέρια. Θα φορτώσεις τη ζωή σου με απωθημένα. Τόλμησε και ό,τι γίνει. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Μόνο μαθήματα ζωής και εμπειρίες θα γεμίσεις. Η ζωή δεν περιμένει.

Κάνε πράγματα για σένα πριν να είναι αργά. Άσε τι λέει ο ένας κι ο άλλος. Ενδιαφέρσου για τη δική σου ευτυχία. Μην απολογείσαι, μην ψάχνεις το τι και το πώς. Δικά σου τα λάθη, δικά σου και τα πάθη! Ταξίδεψε, ξεκίνα γυμναστήριο, χορό, τρέξιμο. Κάνε ό,τι σου φάνταζε μέχρι χθες τρελό! 

Γέλασε, παίξε, ερωτεύσου, εκδήλωσε συναισθήματα που δεν τολμούσες μέχρι τώρα. Κάνε οτιδήποτε μπορεί να συμπληρώσει το παζλ των δικών σου “θέλω”. Βάλε πάθος, ένταση, ψυχή.
Δεν αργεί να έρθει ο καιρός που θα αναρωτιέσαι γιατί δεν τόλμησες όταν μπορούσες. Δε θα καταλάβεις πότε τα 20 έγιναν 40 και 50…. Γι’αυτό τόλμα κι ας είναι λάθος! Πήγαινε κι ας βγει και σε κακό!