Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Οι 10 καλύτερες τροφές για αδυνάτισμα!

Από τη Chryssa V 

Οι περισσότερες γυναίκες έχουμε μία συνεχόμενη μάχη με τα κιλά μας. Πολλά συστήματα διατροφής λένε να μετράμε τις θερμίδες όμως δεν είναι όλες οι θερμίδες ίδιες για τον οργανισμό μας. Διαφορετικά φαγητά πάνε σε διαφορετικούς μεταβολικούς δρόμους στο σώμα. Έτσι υπάρχουν τροφές για αδυνάτισμα που πραγματικά παίζουν ρόλο στο χάσιμο κιλών.

Οι τροφές αυτές έχουν πολλά αποτελέσματα στο σώμα. Ρυθμίζουν την πείνα, τις ορμόνες και τον αριθμό θερμίδων που καίμε. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν εδώ και δεκαετίες τις συγκεκριμένες τροφές και έτσι δεν πρόκειται για τρόφιμα που είναι στην μόδα για λίγο καιρό.

Οι πιο αποτελεσματικές τροφές για αδυνάτισμα


Τα αυγά



Μία από τις καλύτερες επιλογές για χάσιμο κιλών είναι τα αυγά. Ρυθμίζουν την πείνα και περιέχουν πρωτεΐνη και χαμηλά λιπαρά. Επίσης τα ασπράδια αυγών χρησιμοποιούνται σε πολλές διαιτητικές συνταγές που μπορείς να αναζητήσεις.

Τα πράσινα λαχανικά



Τα πράσινα λαχανικά έχουν ελάχιστες θερμίδες και πολλές φυτικές ίνες, και αυτό τα κάνει ιδανικά για δίαιτα. Μάλιστα μία συνοδευτική σαλάτα με κάθε γεύμα θα προκαλέσει αίσθημα κορεσμού χωρίς επιπλέον θερμίδες.

Ο σολομός



Ένα γεύμα με σολομό βοηθά πολύ τις λειτουργίες του θυρεοειδή και είναι πολύ σημαντικό για έναν καλό μεταβολισμό. Είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 και πρωτεΐνη και έχει λίγες θερμίδες.

Το μπρόκολο



Το μπρόκολο είναι βόμβα υγείας, έχει χαμηλές θερμίδες και πολλές φυτικές ίνες. Επίσης περιέχει πρωτεΐνη. Είναι σίγουρα στις τροφές για αδυνάτισμα που πρέπει να περιέχει η διατροφή σου.

Το στήθος κοτόπουλου



Μία τροφή εξαιρετική για το αδυνάτισμα είναι το κρέας και μάλιστα το άπαχο κρέας όπως είναι το στήθος κοτόπουλου. Είναι υπερτροφή για την λήψη πρωτεΐνης και είναι εύκολο να μαγειρευτεί. Επιπλέον μπορεί να μπει στις πράσινες σαλάτες για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

Οι βραστές πατάτες



Η πατάτα είναι ένα παρεξηγημένο λαχανικό. Ναι μεν όταν γίνεται τηγανητή και μάλιστα με κάποιο λάδι εκτός του ελαιόλαδου, είναι κακή για την υγεία, όταν όμως γίνεται βραστή είναι ιδανική για δίαιτα. Μάλιστα αν τις αφήσεις να κρυώσουν μετά το βράσιμο παράγουν μία ουσία όμοια με τις φυτικές ίνες που έρευνες έδειξαν ότι προκαλεί χάσιμο κιλών. Αν φοβάσαι την κλασσική πατάτα μπορείς να δοκιμάσεις την γλυκοπατάτα που είναι επίσης εξαιρετική.

Ο τόνος



Ο τόνος είναι ανάμεσα στις τροφές για αδυνάτισμα που πρέπει να βάλεις στην διατροφή σου. Έχει χαμηλά λιπαρά. πρωτεΐνες και είναι η επιλογή των Bodybuilder και των μοντέλων fitness που όλες θαυμάζουμε.

Το τυρί cottage



Το τυρί αυτό είναι η ιδανική επιλογή για να αντικαταστήσεις κάποιο άλλο τυρί στο διαιτολόγιο σου. Έχει λίγους υδατάνθρακες, ελάχιστες θερμίδες. αρκετή πρωτεΐνη και ελάχιστα λιπαρά. Επίσης περιέχει πολύ ασβέστιο που βοηθάει την καύση λίπους.

Το γιαούρτι



Το κλασσικό ελληνικό γιαούρτι με τα προβιοτικά που περιέχει ρυθμίζει τις λειτουργίες του εντέρου. Έτσι βοηθάει την λεπτίνη να λειτουργεί σωστά για την αποφυγή παχυσαρκίας. Είναι σίγουρα ανάμεσα στις τροφές για αδυνάτισμα που πρέπει να τρως.

Τα μήλα



Η πεπτίνη των μήλων είναι η φυτική ίνα που ρυθμίζει την αίσθηση πείνας. Επιπλέον τα μήλα είναι κατά 85% νερό και πολύ χαμηλά σε θερμίδες. Τα μήλα γίνονται εξαιρετικά smoothie αλλά και ένα υγιεινό σνακ για δεκατιανό και απογευματινό.

Πηγή
https://www.ediva.gr