Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Οι ματιές των ερωτευμένων μιλούν δίχως κουβέντες

Γράφει η ψυχολόγος Άρτεμις Βαμβουνάκη.

Τα μάτια των ερωτευμένων λαμποκοπούν από αγάπη και έρωτα. Μιλάνε δίχως να ξεστομίσουν λόγια, αποκαλύπτουν όμορφα συναισθήματα χωρίς να ανταλλάσουν κουβέντες τα στόματα, δίχως να φιληθούν τα χείλη τους.

Οι ερωτευμένοι κοιτάζονται μέσα στα μάτια και ταυτόχρονα επικοινωνούν οι ψυχές τους, μιλάνε βαθιά μες στο μυαλό του άλλου, εκείνου του ξεχωριστού, του έρωτα της ζωής τους. Θα αποκαλύψουν όλα εκείνα τα κρυμμένα μυστικά που κρύβει η καρδιά τους. Θα εξιστορήσουν τον έρωτά τους, την ατελείωτη αγάπη που καίει το κορμί και τη καρδιά τους, το πάθος και τους κρυφούς τους πόθους. Δε χρειάζεται να πουν λέξη , να ανταλλάξουν κουβέντες, για όλα αυτά. Γιατί το ταίρι τους θα τα αισθανθεί. Θα νιώσει την αύρα τους γιατί είναι κομμάτι πια δικό τους. Είναι δυο ξεχωριστές οντότητες , δυο καρδιές που ενώθηκαν μα που ερωτεύτηκαν παράφορα.

Οι ματιές των ερωτευμένων μιλάνε και ανταλλάσουν ανείπωτα λόγια, όλα όσα δε τόλμησαν ποτέ τους να εκμυστηρευτούν. Τα μάτια του έρωτα ποτέ δεν ψεύδονται, δεν κρύβουν την αγάπη που τα πλημμυρίζει. 

Φεγγοβολούν καθώς ξεπροβάλλει στο διάβα τους η μορφή του έρωτά τους. Ξαφνικά ο χρόνος σταματάει εκεί, παγώνει τα πάντα.
Οι ματιές των ερωτευμένων μιλάνε δίχως να ανταλλάσουν κουβέντες. Θα πουν αλήθειες γιατί τα μάτια δεν πληγώνουν ποτέ, όπως τα στόματα. Δε χορταίνουν να κοιτάζονται ξανά και ξανά, καθώς οι ματιές τους συναντιούνται. Ο έρωτας δεν κρύβεται, μα αποκαλύπτεται, ξεπροβάλλει καμαρωτός σαν θεός που τους έχει ολοκληρωτικά κυριεύσει .

Τα μάτια των ερωτευμένων μιλάνε βαθιά καθώς αντικρίζονται. Εκεί σιγοψιθυρίζουν τα δικά τους ερωτικά τραγούδια γιατί τα μάτια τους καθρεπτίζουν τις ερωτευμένες ψυχές τους.
Πηγή
https://www.anapnoes.gr