Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

5 Tips για να καθυστερήσεις την εμφάνιση ρυτίδων!

Από τη Maria P.

Η εμφάνιση ρυτίδων είναι κάτι που προκαλεί όσο να πεις ένα μικρό άγχος σε κάθε γυναίκα. Θες λίγο οι εκφράσεις του προσώπου μας που με τα χρόνια οι γραμμές μένουν; Θες λίγο το καυσαέριο; Ξέρεις ότι όσο μεγαλώνεις το πρόσωπο χάνει σιγά σιγά την ελαστικότητα του. Δε θα μείνουμε όμως άπραγες κορίτσια μου και θα κάνουμε τα αδύνατα, δυνατά για να καθυστερήσουμε όσο μπορούμε την εμφάνιση τους.

Το πρόσωπο μας είναι ο καμβάς μας- και το πρώτο που μαγνητίζει τον άλλον- και για αυτό καλό θα ήταν να το φροντίζουμε όσο μπορούμε. Έτσι κάθισα και συγκέντρωσα όλα τα βασικά tips που θα μας βοηθήσουν να μπορέσουμε να κρατήσουμε την επιδερμίδα μας αλαβάστρινη και χωρίς ρυτίδες. Ρίξε μια ματιά παρακάτω και θα δεις όλες τις συμβουλές.

Πως να προστατεύσεις το πρόσωπο σου από τις ρυτίδες


Κοιμήσου ανάσκελα



Η καλύτερη στάση για να κοιμηθείς και να μην «τσαλακώσεις» το δέρμα σου είναι να κοιμάσαι ανάσκελα. Το πρόσωπο σου δε θα ακουμπάει και δε θα τρίβεται με τα σεντόνια, οπότε και θα μειώσεις τις πιθανότητες να ξυπνήσεις και να δεις ξάφνου μια ρυτιδούλα να σε χαιρετά. Ενδεικτικά να ξέρεις πως αν κοιμάσαι μπρούμυτα τα σημεία που εμφανίζονται είναι στο μέτωπο- τα γνωστά ενοχλητικά αυλάκια- και αν κοιμάσαι στο πλάι εμφανίζονται γραμμές σε πηγούνι και μάγουλα.

Φόρα γυαλιά ηλίου



Συνήθως όταν βγαίνουμε χωρίς γυαλιά ηλίου, συνοφρυωνόμαστε προκειμένου να δούμε και να μην μας ενοχλεί ο ήλιος. Βέβαια, ξέρεις καλύτερα από εμένα ότι κάπως έτσι αυξάνεις κατά πολύ τις πιθανότητες για εμφάνιση ρυτίδων στην περιοχή των ματιών. Για αυτό φίλες μου, πριν βγείτε από το σπίτι τσεκάρετε ότι έχετε στην τσάντα σας τα γυαλιά ηλίου!

Φάε ψάρια όπως ο σολωμός



Πολύ υγιεινός και πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά ο σολωμός και οι ειδικοί τον συστήνουν ανεπιφύλακτα για την διατροφή μας. Τα ψάρια που είναι πλούσια σε ωμέγα -3 λιπαρά είναι ό,τι καλύτερο για την επιδερμίδα, μιας και βοηθούν να παραμένει φρέσκια και νεανική.

Μην πλένεις πολύ συχνά το πρόσωπο σου



Ξέρω ότι δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση από τη δροσιά του νερού στο πρόσωπο μας, ειδικά το καλοκαίρι. Καλό θα ήταν αυτή τη συνήθεια να την κόψουμε μιας και όσο πιο τακτικά πλένεις το πρόσωπο σου, τόσο περισσότερα από τα φυσικά έλαια του προσώπου σου απομακρύνεις. Κάπως έτσι η επιδερμίδα αφυδατώνεται και οι ρυτίδες μπορούν να βρουν το δρόμο προς την εμφάνιση τους ευκολότερα. Αν όμως δε μπορείς γιατί θέλεις να ξεπλύνεις τους ρύπους από πάνω σου, φρόντισε να χρησιμοποιήσεις ένα gel για τον καθαρισμό του προσώπου σου ή ένα σαπούνι με ενυδατικά στοιχεία.

Κρέμες προσώπου με βιταμίνη C



Έρευνες έχουν δείξει πως οι κρέμες με βιταμίνη C μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα- της ουσίας δηλαδή που κάνει το δέρμα ελαστικό και σφριγηλό. Επίσης, η βιταμίνη C παρέχει προστασίας εναντίον των UVA και UVB ακτίνων, μειώνοντας και την εμφάνιση σκούρων κηλίδων. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μπορείς να μην φοράς αντηλιακό. Το αντηλιακό χειμώνα καλοκαίρι είναι απαραίτητο!

Λίγες extra συμβουλές

Και επειδή δεν σου κρατώ μυστικά, σου έχω και λίγες ακόμα συμβουλές. Όπως είπα πάντα μα πάντα αντηλιακό είτε είναι χειμώνας, είτε καλοκαίρι. Επίσης, το κάπνισμα και το να ρουφάς από καλαμάκι βοηθούν στην εμφάνιση ρυτίδων γύρω από το στόμα. Τέλος, προστάτεψε την επιδερμίδα σου όσο μπορείς από τον ήλιο.

Πηγή
https://www.ediva.gr