Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Υπεύθυνη για την ακμή η γυμναστική;

Σύμφωνα με τη δερματολόγο Whitney Bowe όταν ασκείστε, η ροή του αίματος βελτιώνεται, τρέφοντας το δέρμα με ζωτικά θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο.

Η άσκηση όχι μόνο βελτιώνει τοv μεταβολισμό του δέρματoς, αλλά είναι επίσης επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι μπορεί ακόμη και να συμβάλλει στη μείωση των σημαδιών ορατής γήρανσης. Οι άνθρωποι που ασκούνται δεν αισθάνονται μόνο νεότεροι, αλλά δείχνουν και νεότεροι.

Ωστόσο, ενώ η εφίδρωση κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία είναι ευεργετική για την υγεία και τη λάμψη του δέρματος, ο ιδρώτας περιέχει αμμωνία και ουρία. Αυτό σημαίνει ότι εάν αφήσουμε ιδρώτα στο δέρμα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να προκληθεί ερεθισμός και φλεγμονή.

Υπάρχουν ορισμένοι τύποι άσκησης που ενεργοποιούν την ακμή; 
«Τα σπυράκια που προκαλούνται από την άσκηση γενικά απορρέουν από τη βρωμιά, τον ιδρώτα και το μακιγιάζ που έχουμε στο δέρμα μας ενώ γυμναζόμαστε. Το είδος της άσκησης είναι λιγότερο συναφές από το εάν ιδρώνετε και αν ξεκινάτε τη γυμναστική με καθαρό πρόσωπο και ολοκληρώνετε την προπόνηση καθαρίζοντας το πρόσωπό σας» αναφέρει η Bowe.

Συνεπώς είναι σημαντικό να κάνετε ένα ντους αμέσως μετά την σωματική σας άσκηση και να καθαρίζετε σχολαστικά το πρόσωπό σας. Αυτό θα βοηθήσει να ξεπλύνετε τη σκόνη και τα υπολείμματα ιδρώτα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας. Σε αντίθετη περίπτωση, τα προβλήματα ακμής μπορεί να επιδεινωθούν, καθώς τα υπολείμματα αυτά μπορεί να φράξουν τους πόρους.

Πηγή
onmed.gr

Πηγή
https://www.cretalive.gr