Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Είναι και κάποιοι άνθρωποι...

Της Κικής Τσιντζόγλου.

Αυτοί οι άνθρωποι που έχουν το κεφάλι τους ψηλά.
Είναι και κάποιοι άνθρωποι που τους ζηλεύεις.
Είναι κιμπάρηδες και περήφανοι.

Αυτοί οι άνθρωποι εκπέμπουν σιγουριά για τον εαυτό τους. Έχουν μια εσωτερική δύναμη που γίνεται αντιληπτή από τους άλλους. Πιστεύουν στον εαυτό τους και στις δυνάμεις τους. Χρησιμοποιούν όλη τους την ενέργεια για να κάνουν τα επαγγελματικά και προσωπικά βήματα που επιθυμούν.

Προχωράνε αργά αλλά σταθερά. Δεν είναι όμορφοι αλλά είναι φοβερά ελκυστικοί. Όταν τους βλέπεις αδιαφορείς για τις ατέλειες τους. Δεν έχουν το τέλειο σώμα ούτε το τέλειο πρόσωπο. Όμως έχουν ένα βλέμμα που καθηλώνει όλη σου τη προσοχή. Το βλέμμα σου, χωρίς να το θες, έχει καρφωθεί στο πρόσωπο τους. Σε ελκύουν τα μάτια τους. Τα ξεχωρίζεις από το πλήθος. Δεν είναι το σχήμα τους ούτε το χρώμα τους. Αυτά τα μάτια όμως εκπέμπουν μια σαγηνευτική δύναμή που δεν σου περνάει απαρατήρητη. Αντιθέτως, αυτά τα μάτια σε καθηλώνουν.
Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι γελάνε δυνατά. Σε ελκύει το χαμόγελο τους. Δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα συναισθήματα τους. Δεν σου κρύβονται. Κάνουν πολύ φασαρία όταν θέλουν να γελάσουν αλλά και όταν θέλουν να κλάψουν. Όταν ντρέπονται το δείχνουν αλλά κα όταν δυσανασχετήσουν με τη συμπεριφορά σου θα σου το πουν. Θέλουν να εκφράζονται χωρίς να έχουν στο μυαλό τους τι εικόνα βγάζουν προς τα έξω.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι κόλακες αλλά είναι αυθεντικοί. Δεν κάνουν κομπλιμέντα για να κερδίσουν συμπάθειες ούτε προσέχουν τα λόγια τους όταν μιλάνε. Δεν τους ενδιαφέρει να τους συμπαθήσεις. Το μόνο που τους απασχολεί είναι να τους γνωρίσεις.

Αυτοί οι άνθρωποι όταν βρεθούν αντιμέτωποι με τα προβλήματα τους έχουν το κεφάλι τους ψηλά. Θέλουν να κοιτάνε τα προβλήματα τους και να μην τα προσπερνάνε με ψεύτικα κόλπα. Δεν τους ενδιαφέρει η ταχύτητα. Αντιθέτως, κάνουν αργά βήματα γιατί ξέρουν πως για να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό χρειάζεται απλά να προχωρήσουν με το δικό τους ρυθμό. Δεν ξαφνιάζονται όταν συναντήσουν εμπόδια στη διαδρομή τους αλλά δίνουν το καλύτερο τους εαυτό για να τα ξεπεράσουν. Δεν παγιδεύονται από τα συναισθήματα τους αλλά τα χρησιμοποιούν σαν πυξίδα για να ανακαλύψουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται σε κάθε βήμα που διανύουν.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν αντιμετωπίζουν τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν με γκρίνια και παράπονα. Σιχαίνονται τη μουρμούρα και τη λογική της ατυχίας. Δεν πιστεύουν ότι είναι άτυχοι ακόμα και εάν η ζωή τους έχει φερθεί άδικα. Δεν πιστεύουν στην τύχη. Ότι κάνουν το κάνουν για να ευχαριστήσουν τον εαυτό τους. Γνωρίζουν τα θέλω του και τα σέβονται . Αντιλαμβάνονται τις ανάγκες του και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να τις ικανοποιήσουν. Ξέρουν πως να συμπεριφερθούν στους άλλους αλλά κυρίως ξέρουν τις επιθυμίες που έχει ο ίδιος τους ο εαυτός.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν κοιτάνε με φθόνο τους άλλους ανθρώπους ούτε τους ζηλεύουν. Ο ανταγωνισμός για αυτούς τους ανθρώπους είναι χάσιμο χρόνου και ενέργειας. Δεν αναλώνουν το χρόνο τους στους άλλους αλλά στον εαυτό τους. Θέλουν να σπάσουν τα προσωπικά τους ρεκόρ. Δεν τους ενδιαφέρουν τα ρεκόρ των άλλων.

Αυτοί οι άνθρωποι σε γεμίζουν με ζωντάνια. Σου δίνουν δύναμη και ενέργεια για να ξεπεράσεις τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές της ζωής σου. Ενώ έχουν τόσες σκοτούρες στο μυαλό τους δεν θα σου το δείξουν. Θα σκύψουν για λίγο το κεφάλι τους για να σου δώσουν κουράγιο και ελπίδα. Ξέρουν τι χρειάζεσαι και σου δίνουν την πολύτιμη βοήθεια τους χωρίς να σου ζητήσουν ανταλλάγματα.

Αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν από λάθη. Έχουν κάνει πολλά κατά καιρούς. Έχουν πάρει επαγγελματικά και προσωπικά ρίσκα τα οποία δεν τους έδωσαν αυτά που περίμεναν. Έχουν σκοντάψει και έχουν πέσει πολλές φορές. Αλλά μετά από τέτοιες πτώσεις αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν να σηκώνουν ψηλά το κεφάλι τους και να προχωράνε με πείσμα και τσαγανό γιατί χουν βάλει στο μάτι το όνειρό τους και το θέλουν στα χέρια τους.

Πηγή
https://www.anapnoes.gr