Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Η δύναμή σου, είναι η θέλησή σου...

Γράφει η Κέλλυ Σεφέρου

Έχει τελικά δίκαιο ο Paulo Coelho στη φράση που υποστηρίζει πως αν θελήσεις κάτι όλο το σύμπαν θα συνωμοτήσει για να το αποκτήσεις; Η συγκεκριμένη φράση συζητήθηκε πολύ και αποτέλεσε μότο ζωής για πολλούς ανθρώπους. Η αλήθεια είναι πώς για τη δύναμη της θέλησης έχουν ειπωθεί πολλά. Ο Βίκτωρ Ουγκώ γράφει στη πρώτη σελίδα του βιβλίου του ”Οι Άθλιοι”: ”Οι άνθρωποι δε στερούνται δυνάμεως, αλλά θελήσεως”. Η αγγλική λαική μούσα έχει μια παροιμία που λέει: ”Όπου υπάρχει ένα θέλω υπάρχει και ένας δρόμος”. Λίγο πολύ όλοι κατά καιρούς έχουμε χρησιμοποιήσει τη φράση: ”Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω”. Τελικά όμως όλα αυτά για τη δύναμη της θέλησης ισχύουν; Η μήπως όχι;

H ENNOIA THΣ ΘΕΛΗΣΗΣ!

Η θέληση ως προς την χρησιμότητά της, επιτρέπει στο άτομο να θέτει στόχους και να αποφασίζει να τους πραγματοποιεί! Αποτελεί ένα χαρακτηριστικό που αναπτύσσεται και καλλιεργείται. Δεν υπάρχουν άνθρωποι που γεννήθηκαν με μεγάλη θέληση και άλλοι που γεννήθηκαν με μηδαμινή! Υπάρχουν όμως άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να αλλάξουν τη ζωή τους, διαλέγοντας το ”δύσκολο” δρόμο και υπάρχουν και άνθρωποι που συμβιβάζονται με αυτά που έχουν και δε χάνουν την ασφάλεια του ‘’εύκολου’’ δρόμου. Τα περισσότερα άτομα που ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία είναι σχεδόν βέβαιο πως κάποια στιγμή θα αναρωτηθούν πώς θα ήταν άραγε η ζωή τους άν όντως είχαν προσπαθήσει περισσότερο και αν τολμούσαν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα!

ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΣΟΥ!

Δημιούργησε αυτό που επιθυμείς! ‘Ολοι έχουμε αποτυχίες αλλά κάθε αποτυχία είναι ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία μας. Αν γονάτισες, ξανά σήκω! Μην σταματάς γιατί δεν ξέρεις ποτέ πόσο κοντά έχεις φτάσει. Πολλοί άνθρωποι σταμάτησαν και απογοητεύτηκαν κατά την διάρκεια της διαδρομής τους και ήταν τόσο κοντά, σχεδόν έτοιμοι για αυτό που πάντα ονειρεύονταν. Ποτέ δεν ξέρεις πόσο κοντά βρίσκεσαι. Ξεκίνα λοιπόν να δουλεύεις πάνω στον ενθουσιασμό σου, σαν να έχεις προετοιμαστεί από πάντα μόνο για αυτό. Όλα είναι πιθανά και μπορούν να γίνουν πράξη, αρκεί να το θέλεις πραγματικά! Δεν γίνεται αν δεν συνεχίσεις, να μην πετύχεις τον σκοπό σου. Όταν σου λένε πως δεν μπορείς να κάνεις κάτι, πείσμωσε μέχρι να δείς γιατί δεν θέλεις να το κάνεις και αργά ή γρήγορα θα δείς ότι μπορείς!

Μην τα παρατάς! Ζήσε τη στιγμή όπως θέλεις εσύ και αυτό θα σου δώσει την απάντηση που αναζητάς. Θα σου φτιάξει το μέλλον, γιατί το να αλλάξεις σε αυτό που θέλεις είναι η προτεραιότητα σου αλλά γίνεται μόνο μέσα από αυτό που είσαι τώρα! Ασπάσου λοιπόν αυτό που είσαι τώρα και δούλεψε πάνω σε αυτό. Δοκίμασε τον εαυτό σου και τις δυνατότητές σου. ‘Αλλωστε έχε πάντα κατά νού πως αυτό που πέτυχε, πρωτίστως δοκιμάστηκε για να θεωρηθεί μετέπειτα πετυχημένο!

AΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ!

Eίναι υποχρέωσή σου να αναζητήσεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, να την βρείς και να την αναπτύξεις, γιατί εκεί θα μιλήσει η ”εσωτερική” σου φωνή μέσα από εσένα! Και τι έγινε αν δεν πετύχεις τον στόχο σου; Και τι έγινε αν όλα τα παραπάνω βήματα ακολουθήσουν μια τελείως διαφορετική διαδρομή από αυτή που υπολόγιζες εξ αρχής; Αν δεν πετύχεις δεν έγινε απολύτως τίποτα! Ειλικρινά απολύτως τίποτα! Αν όμως πετύχεις, τότε αλλάζουν τα πάντα. ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ! Πάντα να θυμάσαι ποιός είσαι, από που προέρχεσαι αλλά και πως έφτασες έως εδώ. Χρωστάς ένα τεράστιο ευχαριστώ στον εαυτό σου. Όχι μόνο στους άλλους, αλλά κυρίως σε εσένα! Για όλα όσα έχεις περάσει έως τώρα. Τα όμορφα, τα άσχημα, τα εύκολα, τα δύσκολα. Όλα είναι μέρος της διαδρομής σου! Αυτά που πίστευες πως δεν θα άντεχες, μα άντεξες. Αυτά που πίστευες πως δεν θα περάσουν ποτέ, μα πέρασαν. Η μεγαλύτερη σου δύναμη δεν είναι όλα όσα είδαν και άκουσαν οι άλλοι για εσένα, ούτε και αυτή που δείχνεις στον περίγυρό σου. Η μεγαλύτερη σου δύναμη είναι οι καθημερινές ”μάχες” που εσύ κερδίζεις με τον ίδιο σου τον εαυτό και που οι λεγόμενοι ”άλλοι” δεν έμαθαν ποτέ για εσένα!

ΣΧΕΣΗ ΝΙΚΗΤΗ – ΧΑΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΝΟΙΑΣ!

Στη ζωή υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν αυτοί που είναι ”νικητές” και αυτοί που κάνοντας ανασκόπηση στη ζωή τους, διαπίστωσαν αργότερα πως βγήκαν λιγότερο κερδισμένοι. Κάπου στη μέση του ”νικητή” και του λιγότερο κερδισμένου, κρύβεται πάντα η άγνοια. Η άγνοια για το αν θα καταφέρεις ποτέ να γίνεις ότι ονειρεύεσαι, η άγνοια του τι σου επιφυλάσσει το μέλλον, η άγνοια του φόβου και της αποτυχίας. Για να μετατρέψεις λοιπόν την λεγόμενη αυτή άγνοια σε γνώση χρειάζεται ένα και μόνο βήμα, αυτό της θέλησης. Αληθινή και ατόφια θέληση! Μόνο με πίστη ότι μπορείς να τα καταφέρεις και με θέληση, θα έχεις την δυνατότητα να δώσεις όλη σου την ενέργεια σε καθετί καλό που κρύβεται μέσα σου. Πίστεψε σε εσένα! Πίστεψε και δεν υπάρχει κανένα λάθος γιατί δεν υπάρχει κανένα τέλος. Εσύ ορίζεις την δική σου προσωπική αρχή, τη μέση και το τέλος. Βρές τι είναι αυτό που σαμποτάρει τη ζωή σου και την καθημερινότητά σου και διώξε το μακρυά. Παραιτήσου από ότι σε εμποδίζει και ελευθέρωσε το μυαλό σου! ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ! Μπορείς να κάνεις οτιδήποτε θέλεις αρκεί να το θέλεις πραγματικά και με όλο σου το ”είναι”. Με όλο σου το είναι, ναι! Εκεί κρύβεται η δύναμη σου, μην το ξεχνάς!

– Αφιερωμένο σε όλους αυτούς που ότι ποθούν το κυνηγάνε, ότι αγαπούν το προστατεύουν και ότι τους ρήμαξε το γονατίζουν!

Πηγή
http://www.loveletters.gr