Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Γιατί το φθηνό μακιγιάζ είναι ο χειρότερος εχθρός σας

Για πολλές γυναίκες το μακιγιάζ είναι σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς τους για έναν καλό λόγο: ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους και δίνει νεανική, ελκυστική εμφάνιση, που διαρκεί όλη μέρα.

Παρόλα αυτά, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα αρώματα, τα ρούχα και με οποιοδήποτε άλλο προϊόν της αγοράς, μπορείτε να επιλέξετε φθηνά προϊόντα μακιγιάζ ή να επενδύσετε σε ακριβά.

Παρακάτω θα βρείτε έξι ισχυρούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει η επένδυσή σας να γίνει σε ακριβά προϊόντα:

1. Tα φθηνά προϊόντα δεν είναι κατάλληλα σχεδιασμένα να ταιριάζουν με το δέρμα σας

Είναι σημαντικό να επιλέξετε προϊόντα μακιγιάζ που να ταιριάζουν με τον τόνο του δέρματός σας, τον τύπο και την κατάστασή σας. Θα είναι απίθανο να βρείτε πολύ φθηνά προϊόντα που να είναι ειδικά σχεδιασμένα για το ευαίσθητο δέρμα. Τα πιο ακριβά απ’ αυτά έχουν διαφορετικές φόρμουλες για ξηρό, λιπαρό, ευαίσθητο, ερεθισμένο δέρμα κ.ο.κ. Αυτά τα προϊόντα μακιγιάζ όχι μόνο καταφέρνουν να κρύψουν τις ατέλειες και να σας προσφέρουν φρεσκάδα, αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη θεραπεία ή τουλάχιστον στη διαχείριση μιας κατάστασης του δέρματος. Για παράδειγμα, αν έχετε πολύ ξηρό δέρμα, επιλέγοντας μια ενυδατική κρέμα θα μπορέσει να κρατήσει το πρόσωπό σας ενυδατωμένο και να καθυστερήσει την εμφάνιση ρυτίδων, αφού ως γνωστόν το ξηρό δέρμα είναι επιρρεπές σε πρόωρη γήρανση.

2. Τα ακριβά προϊόντα μακιγιάζ διαρκούν περισσότερο

Σήμερα μπορείτε να βρείτε εύκολα ένα φον ντε τεν που διαρκεί 24 έως 36 ώρες και φαίνεται άψογο, ενώ το ίδιο ισχύει και για αδιάβροχη μάσκαρα ή eyeliner. Για παράδειγμα, κάθε γνώστης του μακιγιάζ γνωρίζει πως τα φτηνά eyeliners μπορούν να κάνουν μουτζούρες και να σας κάνουν να δείχνετε κουρασμένη, ενώ τα ακριβά eyeliners θα παραμείνουν στη θέση τους μέχρι εσείς να τα αφαιρέσετε με τα ειδικά μαντιλάκια του μακιγιάζ. Το ίδιο ισχύει και για τη μάσκαρα. Η αδιάβροχη μάσκαρα δεν είναι φτηνή και αν βρείτε κάποια σε χαμηλότερη τιμή, συνήθως δεν είναι πολύ ανθεκτική.

3. Απουσιάζει η ποιότητα στα συστατικά

Σήμερα, πολλοί κατασκευαστές μακιγιάζ έχουν αρχίσει να στρέφονται από τα συνθετικά στα φυσικά συστατικά που δεν είναι μόνο καλύτερα, αλλά είναι και πιο υγιεινά. Τα οργανικά συστατικά μακιγιάζ είναι εξίσου καλά όσο και τα τεχνητά συστατικά και είναι επίσης πιο φιλικά με το δέρμα. Εκτός αυτού αποτελούν μια καλή επιλογή για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα και είναι αλλεργικοί στα παραδοσιακά προϊόντα μακιγιάζ. Η ποιότητα ποτέ δεν είναι φθηνή κι αυτό είναι γνωστό. Η τιμή του μακιγιάζ είναι συνήθως και ενδεικτική της ποιότητάς του. Επιπρόσθετα, τα μεγάλα εμπορικά σήματα θα πρέπει εκτός των άλλων να προστατέψουν και τη φήμη τους γι’ αυτό και δεν καταστρέφουν την εικόνα τους με χαμηλής ποιότητας συστατικά, ως εκ τούτου και η τιμή των προϊόντων τους παραμένει υψηλή.

4. Τα φθηνότερα προϊόντα ρίχνουν την γενικότερη ποιότητα

Το ακριβό μακιγιάζ φαίνεται πολύ καλύτερο στο δέρμα από τα φθηνότερα προϊόντα, καθώς το φθηνότερο μακιγιάζ έχει μικρότερη αντοχή και λιγότερες αποχρώσεις. Τα ακριβά μακιγιάζ έρχονται σε μια πληθώρα διαφορετικών χρωμάτων και αποχρώσεων, που επιτρέπουν να πειραματιστείτε με διάφορες χρωματικές εντάσεις. Η πτυχή αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους πολύ δημιουργικούς καλλιτέχνες του μακιγιάζ, αν και άνθρωποι χωρίς ειδική εκπαίδευση μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τα προϊόντα αυτά. Η ποιότητα είναι κάτι σημαντικό, για κάποιες μοναδικές εκδηλώσεις, όπου δεν υπάρχει η πολυτέλεια να πάει κάτι στραβά, όπως για παράδειγμα η ημέρα του γάμου.

5. Διαφορετικές συσκευασίες


Είναι γεγονός ότι η ποιότητα του μακιγιάζ είναι πολύ πιο σημαντική από τη συσκευασία του προϊόντος, ωστόσο και η τελευταία μπορεί να διαδραματίσει τον δικό της σημαντικό ρόλο αν είστε πάντα εν κινήσει και θέλετε το μακιγιάζ σας να είναι άψογο. Τα ακριβά μακιγιάζ συνήθως είναι πιο συμπαγή και εύκολα στη μεταφορά, ενώ παράλληλα έρχονται σε μια φιλική προς το χρήστη συσκευασία.

6. Τα ακριβά μακιγιάζ συνήθως ακολουθούν πολιτική επιστροφής

Ενα άλλο μεγάλο θέμα είναι πως τα σχετικά ακριβά μακιγιάζ προσφέρουν συνήθως δωρεάν δείγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε, ώστε να βρείτε κάποιο που να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας. Δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο και με τα φθηνότερα μακιγιάζ που συνήθως δεν επιστρέφονται αν προκαλέσουν ερυθρότητα ή ερεθισμό. Με άλλα λόγια αν έχετε επενδύσει σε ένα ακριβό μακιγιάζ και διαπιστώσετε ότι δεν είναι συμβατό με το δέρμα σας μπορείτε να το επιστρέψετε κι έτσι δεν θα μείνετε με ένα προϊόν που δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε βάθος χρόνου.

Πηγή
https://inspireyourlife.gr