Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Πώς να αντιμετωπίσετε τη λιπαρή ζώνη Τ

Όταν η λιπαρότητα και η ξηρότητα μάχονται ταυτόχρονα στο ίδιο πρόσωπο, τότε ξέρετε ότι πρέπει να πολεμήσετε το λαδωμένο μέτωπο, το γυαλιστερό πηγούνι και τα ξηρά μάγουλα. Δείτε πώς να αντιμετωπίσετε τη λιπαρή ζώνη Τ.

Που βρίσκεται η ζώνη Τ

Έχετε ακούσει τόσα για τη ζώνη Τ: εκεί όπου το μέτωπο διασταυρώνεται με τη μύτη και με το πηγούνι σας, σχηματίζοντας το γράμμα Τ. Σε αυτό ακριβώς το σημείο, συσσωρεύεται πολύ συχνά λιπαρότητα στην επιδερμίδα γιατί είναι η περιοχή του προσώπου με τους περισσότερους σμηγματογόνους αδένες. Μαζί με τα ίχνη λιπαρότητας, συχνά εμφανίζονται και μαύρα στίγματα και σε ορισμένες περιπτώσεις σημάδια ακμής.

Μη χρησιμοποιείτε σαπούνι

Όσο δελεαστικό και αποτελεσματικό κι αν φαίνεται το να πιάσετε μία πλάκα από κοινό σαπούνι και να αρχίσετε να τρίβετε με μανία το πρόσωπό σας, στην πραγματικότητα μόνο ζημιά κάνει στη λιπαρή επιδερμίδα. Κι αυτό γιατί έτσι, αφαιρείτε την υγρασία σε τέτοιο βαθμό που αναγκάζετε το δέρμα να καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να επαναφέρει τα σωστά επίπεδα ενυδάτωσης και καταλήγει να παράγει πολλή περισσότερη λιπαρότητα. Αφήστε λοιπόν στην άκρη τα κοινά αλκαλικά σαπούνια και επιλέξτε ένα απαλό καθαριστικό.

Βάλτε μία μάσκα
Αν η επιδερμίδα σας στην περιοχή του Τ δεν είναι απλώς λιπαρή αλλά παρουσιάζει και τάση ακμής, μία μάσκα μία φορά την εβδομάδα επιβάλλεται για να καθαρίσετε τους φραγμένους πόρους και να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα.

Προσοχή στα έλαια

Λιπαρή ζώνη Τ με συμπτώματα ακμής και επιλογή serum που περιέχει έλαια είναι συνδυασμός καταστροφικός αφού λιπαρότητα συν λιπαρότητα ίσον… ανεξέλεγκτη λιπαρότητα. Προσοχή όμως, να μην φτάσετε στο άλλο άκρο. Αν και λιπαρή και με τάσεις ακμής, η επιδερμίδα σας στη ζώνη του Τ εξακολουθεί να χρειάζεται ενυδάτωση. Το μυστικό είναι να την ενυδατώσει το σωστό προϊόν.

Πηγή
http://omorfamystika.gr