Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Κάντε την επιδερμίδα σας να λάμψει με 5 μπαχαρικά!

Εκτός από τις κρέμες και τα καλλυντικά που υπόσχονται να μας χαρίσουν μια ανανεωμένη, πιο νεανική και λαμπερή επιδερμίδα και μαλλιά, υπάρχουν και φυσικά προϊόντα, μπαχαρικά και μυρωδικά που χάρη στα συστατικά τους μπορούν να γίνουν σύμμαχοί μας στην προσπάθειά μας να γίνουμε πιο όμορφες.

Κανέλα

Η κανέλα είναι ένα αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό που βοηθάει στην αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από τον ήλιο και το περιβάλλον στην επιδερμίδα μας. Προσθέστε ένα κουταλάκι κανέλα στον καφέ σας ή στα δημητριακά σας για να αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος και την αναζωογόνηση του δέρματος.

Σκόρδο σε σκόνη

Το σκόρδο είναι πλούσιο σε κυστεΐνη, ένα αμινοξύ που χαρίζει δύναμη στα μαλλιά ενώ σύμφωνα με έρευνες μπορεί να βοηθήσει προληπτικά κατά της τριχόπτωσης. Χρησιμοποιήστε μια μάσκα για τα μαλλιά αναμειγνύοντας ¼ κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη με 55 γραμμάρια ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας. Βάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων γα 30 δευτερόλεπτα και κάντε με τη μάσκα μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Αφήστε για 20 λεπτά και ξεβγάλετε με νερό.

Πιπέρι

Το τσίλι, η πάπρικα και το πιπέρι καγιέν είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και C και είναι ιδανικά για την αντιμετώπιση των ελευθέρων ριζών. Προσπαθήστε να προσθέτετε πιπέρι στα γεύματά σας ή κάντε απολέπιση με πιπέρι καγιέν μαζί με αλάτι στο σώμα.

Κουρκουμάς


Ο κουρκουμάς μπορεί να χαρίσει λάμψη στην επιδερμίδα χάρη στα θρεπτικά συστατικά του. Αναμείξτε ένα κουταλάκι από αυτό το ινδικό μπαχαρικό μαζί με 3 κουταλιές γάλα, 2 κουταλιές αλεύρι και λίγες σταγόνες μέλι. Χρησιμοποιήστε γιαούρτι αντί για γάλα για προβλήματα ακμής.

Μαραθόσπορος

Οι ειδικοί συνιστούν την καθημερινή κατανάλωση 4 γραμμαρίων μαραθόσπορου για την αντιμετώπιση της ευαίσθητης επιδερμίδας. Για τα μαλλιά πολτοποιήστε μαραθόσπορο και βάλτε σε βραστό νερό για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας και την ενδυνάμωση της τρίχας.

Πηγή: Γυναίκα