Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Τί μπορείτε να πάθετε εάν χάσετε γρήγορα κιλά;

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να χάσουν γρήγορα κιλά. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα η καλύτερη ιδέα.

Μπορεί να χάσετε γρήγορα κιλά σε μερικές εβδομάδες μετά από διατροφή με πολύ λίγες θερμίδες αλλά υπάρχουν πιθανότητες να τα ξαναπάρετε-ακόμα και περισσότερα- μετά την ομαλοποίηση της διατροφής σε κάτι βιώσιμο.

Η μεγάλη αλλαγή στην πρόσληψη τροφής μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες στο πεπτικό και γρήγορη απώλεια βάρους θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο χολολιθίασης.

Μια παρενέργεια της γρήγορης απώλειας βάρους είναι ότι δεν χάνετε μόνο λίπος. Ο στόχος είναι να χάσετε το λίπος και να κρατήσετε την άλιπη σωματική μάζα.

Οι πρώτες εβδομάδες σημαντικής απώλειας βάρους συνήθως αφορούν το χάσιμο μείγματος νερού, σωματικού λίπους και άλιπης μάζας.
Γενικά, θέλετε να αποφύγετε την απώλεια άλιπης μάζας. Η διατήρησή της μπορεί να συμβάλλει στο να κρατάτε υψηλότερα τον μεταβολισμό.
Η οστική πυκνότητα μπορεί επίσης να μειωθεί με γρήγορη απώλεια βάρους. Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης.

Η γρήγορη απώλεια είναι συνήθης τις πρώτες εβδομάδες προγράμματος απώλειας βάρους. Ωστόσο η απώλεια βάρους θα πρέπει να ομαλοποιηθεί, σε μισό με ένα κιλό την εβδομάδα. Οποιοδήποτε νούμερο πάνω από αυτό, όπως 5 κιλά σε 2 εβδομάδες ή περισσότερο, θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερη απώλεια λίπους.
Τι μπορείτε να πάθετε εάν χάσετε γρήγορα κιλά

Αλλαγές στην πέψη

Μετά τη δίαιτα με πολύ λίγες θερμίδες η ακόμα και αυτήν με λίγες θερμίδες μπορεί να αλλάξει η ροή στο πεπτικό σας. Εάν χάσετε γρήγορα κιλά θα μπορούσατε να έχετε είτε δυσκοιλιότητα, είτε διάρροια, καθώς η ταχύτητα της πέψης αλλάζει εν μέρει, με βάση το είδος των τροφών που επιλέγετε.

Μετά από λίγες εβδομάδες, το πεπτικό σύστημα μπορεί ενδεχομένως να προσαρμοστεί μερικώς ή πλήρως στην αλλαγή της διατροφής.
Αν αποφεύγετε τα υγρά για γρήγορη απώλεια βάρους μπορεί επίσης ενδεχομένως να είστε αφυδατωμένοι και αυτό θα μπορούσε να αυξάνει τον κίνδυνο δυσκοιλιότητας.
Δεν συνιστάται να μειώσετε την πρόσληψη νερού για να χάσετε γρήγορα κιλά. Η μείωση των σακχαρούχων ροφημάτων συνιστάται για την υγεία και τη ρύθμιση του βάρους, αλλά τα επαρκή υγρά είναι σημαντικά για την υγεία.

Πονοκέφαλοι
Μπορεί να είναι συνήθης παρενέργεια από τη δίαιτα με λίγες ή πολύ λίγες θερμίδες. Αυτό, επειδή αυτές οι διατροφές μπορεί ενδεχομένως επίσης να είναι χαμηλές σε υδατάνθρακες και να προκαλέσουν εξάντληση γλυκογόνου στον οργανισμό.
Όταν συμβεί αυτό, ο οργανισμός θα διασπάσει μυϊκό ιστό και άλιπη σωματική μάζα για να απελευθερώσει αποθηκευμένη γλυκόζη για να στείλει στον εγκέφαλο. Ο εγκέφαλος μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο γλυκόζη ως καύσιμο. Αν αυτά τα αποθέματα εξαντληθούν, ο οργανισμός θα πάρει το αποθηκευμένο λίπος και θα το μετατρέψει σε κάτι όπως η γλυκόζη, που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο εγκέφαλος για πηγή καυσίμου. Όταν συμβεί αυτό, ο πονοκέφαλος μπορεί να εμφανιστεί ως παρενέργεια.

Κίνδυνος χολολιθίασης

Το να χάσετε γρήγορα κιλά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο δημιουργίας μικρών λίθων στη χολή. Οι πέτρες αυτές τελικά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μπλοκάρισμα που θα χρειαζόταν χειρουργική αφαίρεση της χολής.

Πιθανότητα επαναπρόσληψης χαμένων κιλών

Έρευνα υποδεικνύει ότι περίπου το 20% υπέρβαρων ανθρώπων έχουν επιτυχία με τη μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους -κρατούν το νέο βάρος για τουλάχιστον 1 χρόνο.

Το μυστικό
Η υιοθέτηση διατροφής που παρέχει λιγότερες από 800 θερμίδες την ημέρα θα σας βοηθήσει να χάσετε γρήγορα κιλά αλλά θα επιβραδύνει και τον μεταβολισμό σας. Μετά τον τερματισμό αυτού του διατροφικού πλάνου, ο μεταβολισμός θα είναι πιο αργός και η αύξηση του βάρους περισσότερο από πιθανή.

Πηγή
http://omorfamystika.gr