Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Δοκιμάσαμε 6 “περιέργες” συμβουλές ομορφιάς. Ποια είναι τα αποτελέσματα;

Η δημοσιογράφος Φίλια Μήτρομαρα μπήκε στην κουζίνα και δοκίμασε αυτές τις “περίεργες” συνταγές και συμβουλές ομορφιάς που βρήκε στο διαδίκτυο για να διαπιστώσει αν όντως έχουν αποτέλεσμα. Δείτε τί ισχύει.

1. Συνταγή: Για να αποφύγετε τα πασαλείμματα με τη μάσκαρα το μυστικό βρίσκεται στο να κρατάτε ένα πλαστικό κουτάλι (με την καμπύλη προς τα έξω) πάνω από το βλέφαρο όταν την βάζετε ώστε εάν κάνετε κάποιο λάθος στη διάρκεια της εφαρμογής να λερωθεί το κουτάλι και όχι εσείς.

Αποτέλεσμα: Χρειάζεται μεγάλη επιδεξιότητα να κρατάτε και το κουτάλι με το ένα χέρι και να απλώνετε τη μάσκαρα με το άλλο χέρι. Συνήθως αυτή την τακτική την εφαρμόζουν στα μοντέλα στις πασαρέλες οι make up artists αλλά μόνες σας θα δυσκολευτείτε. Αλλά εάν τα καταφέρετε να μην μουτζουρώσετε τα μάτια σας με αυτήν την τακτική μπορείτε και χωρίς κουτάλι!

2.Συνταγή: Για να απαλλαγείτε από τα πρησμένα μάτια, κόψτε μια ωμή πατάτα σε φλούδες και τοποθετήστε τες επάνω στα μάτια σας για 10 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο τα μάτια θα δροσιστούν και οποιοδήποτε πρήξιμο θα μειωθεί.

Αποτέλεσμα: Εάν το πρήξιμο οφείλεται σε κατακράτηση υγρών μάλλον δεν θα τα καταφέρετε όσες πατάτες κι αν κόψετε. Είναι προτιμότερο να κόψετε τους παράγοντες που προκαλούν οίδημα στα μάτια όπως το κάπνισμα, τα αλμυρά φαγητά κ.λπ.

3. Συνταγή: Εάν θέλετε να μειώσετε τη κυτταρίτιδα η λύση είναι να χρησιμοποιήσετε κόκκους καφέ σαν body scrub. Έτσι θα ξεφορτωθείτε τα νεκρά κύτταρα και η επιδερμίδα σας θα αποκτήσει άλλη όψη.

Αποτέλεσμα: Η αλήθεια είναι ότι δεν θα απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα ακόμη κι αν χρησιμοποιήσετε ολόκληρη φυτεία καφέ! Το μόνο ίσως που θα παρατηρήσετε μετά από πολλές εφαρμογές είναι πιο απαλή επιδερμίδα.

4. Συνταγή: Εάν αυτό που χρειάζονται τα μαλλιά σας είναι μια καλή ενυδάτωση, τότε χρησιμοποιήστε τη μαγιονέζα που έχετε στο ψυγείο και βάλτε την στα μαλλιά σας για περίπου 20 λεπτά. Για μεγαλύτερα αποτελέσματα στεγνώστε τα με το πιστολάκι ώστε η θερμότητα να ενεργοποιήσει σε μεγαλύτερο βαθμό τη δράση της μαγιονέζας.

Αποτέλεσμα: Σε καμία περίπτωση! Όχι απλώς δεν θα τα ενυδατώσει αλλά τα μαλλιά θα μυρίζουν άσχημα από την μαγιονέζα που θα χρειαστεί να τα λούσετε τουλάχιστον 4 φορές για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά! Εάν μάλιστα επιχειρήσετε να τα στεγνώσετε με το πιστολάκι το αποτέλεσμα θα είναι να στεγνώσει η μαγιονέζα και να την αφαιρέσετε με μεγαλύτερη δυσκολία. Προτιμήστε ενυδατικά προιόντα για την περιποίηση των μαλλιών σας και αφήστε τη μαγιονέζα για τη σαλάτα σας.

5. Συνταγή: Εάν τα μανό σας έχουν στεγνώσει και την ώρα της εφαρμογής δημιουργούνται φυσαλίδες ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι το μέρος που τα φυλάσσετε έχει υψηλότερη θερμοκρασία από την κανονική. Γι’ αυτό προτιμήστε να τα διατηρείτε σε δροσερό μέρος, όπως στο ψυγείο.

Αποτέλεσμα: Εάν βάλετε στο ψυγείο τα μανό σας θα χρειαστεί αρκετή ώρα για να ζεσταθούν και να απλώνονται πιο σωστά στα νύχια σας. Καλύτερα βάλτε τα σε ένα ντουλαπάκι.

6. Συνταγή: Εάν κάθε φορά που φοράτε ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια τα πόδια σας γεμίζουν φουσκάλες τότε χρησιμοποιήστε σε αυτά τα σημεία βαζελίνη και θα δείτε ότι μετά από μερικές ώρες θα έχουν επαναλεθεί.

Αποτέλεσμα: Η βαζελίνη μπορεί να μειώσει την τριβή που δημιουργούν τα στενά παπούτσια αλλά μη τα βάλετε γυμνά στα παπούτσια σας. Φορέστε οπωσδήποτε ένα καλτσάκι.

Το μυστικό

Τα μάνο με glitter σας δυσκολεύουν κατά την αφαίρεσή τους; Πάρτε ένα κομμάτι βαμβάκι νοτισμένο με ασετόν, τοποθετήστε το στα νύχια σας και τυλίξτε τα με αλουμινόχαρτο για περίπου 5 λεπτά. Θα δείτε ότι τα κομμάτια glitter θα φύγουν αμέσως δίχως να δυσκολευτείτε καθόλου. Αυτό έχει αποτέλεσμα!

Πηγή
http://omorfamystika.gr