Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Φροντίδα επιδερμίδας το καλοκαίρι

Συντάκτης: Βαρβάρα Παραστατίδου

Η φροντίδα της επιδερμίδας είναι ένα θέμα που απασχολεί πολύ κόσμο όλο το χρόνο, αλλά το καλοκαίρι ίσως να μας απασχολεί μια ιδέα παραπάνω. Τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί η τάση για πιο φυσικές επιλογές όσων αφορά την περιποίηση του δέρματος, οι οποίες όντως φαίνονται να είναι οι πιο αποτελεσματικές. Όχι μόνο δεν περιέχουν χημικά που μπορεί να βλάψουν το δέρμα σας, αλλά στο 99% των περιπτώσεων είναι και πιο φιλικά προς το πορτοφόλι σας.

Και ποιος δεν θέλει να αγοράζει ποιότητα σε προσιτές τιμές; 

Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με τα δέκα top tips για πιο όμορφη επιδερμίδα.


Λάδι Καρύδας

Ένα από τα πιο διαδεδομένα λαδάκια στον κόσμο της καλλυντικής περιποίησης είναι το λάδι καρύδας. Όχι μόνο έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που το καθιστούν ιδανικό για επιδερμίδες με τάση για σπυράκια, αλλά παράλληλα έχει καταπραϋντικές ιδιότητες που βοηθάνε στο κάψιμο από τον ήλιο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το ντεμακιγιάζ. Απλώστε μια μικρή ποσότητα στις παλάμες σας και τρίψτε το πρόσωπό σας για να διώξετε το μακιγιάζ. Στη συνέχεια ξεπλυθείτε με νερό και ένα ελαφρύ σαπούνι για το πρόσωπο. Παράλληλα, είναι εξαιρετικό και για να το χρησιμοποιήσετε στη φροντίδα των μαλλιών σας.

Πολλά πορτοκάλια και φράουλες

Είναι γνωστό πως η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών βοηθάει να αποκτήσεις μια πιο όμορφη επιδερμίδα γενικότερα. Τα συγκεκριμένα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Η κατανάλωσή τους βοηθάει σε ένα πιο ομοιόμορφο χρωματικό τόνο, χωρίς δυσχρωμίες και σε λιγότερα σπυράκια.

Ποτέ μην πηγαίνεις για ύπνο βαμμένη

Είναι απίστευτο πόσες γυναίκες επιλέγουν να αγνοούν τη συγκεκριμένη συμβουλή. Όχι επειδή δεν την ξέρουν στη θεωρία, αλλά επειδή όταν γυρνάνε σπίτι είναι κουρασμένες, βαριούνται, νυστάζουν κτλ. Φυσικά όλες μας έχουμε σκεφτεί «Αχ, Θέε μου, να γινόταν να βρεθώ κατευθείαν καθαρή στο κρεβατάκι μου» και «Ποιος ξεβάφεται τώρα..», όμως εκεί ακριβώς πρέπει να μένουμε: στη σκέψη. Ποτέ μην πάτε στο κρεβάτι χωρίς προηγουμένως να έχετε ξεβαφτεί. Όλο το make up, καθώς και οι ρύποι κι ο ιδρώτας της ημέρας θα φράξουν τους πόρους σας, οδηγώντας σε σπυράκια, κουρασμένη και θαμπή όψη.

Μην παραμελείς την απολέπιση

Κάθε τρεις με τέσσερις μέρες καλό είναι να κάνετε απολέπιση, όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά σε ολόκληρο το σώμα. Μάλιστα, το σπιτικό σκραμπ με ελαιόλαδο και ζάχαρηείναι από τα πιο αποτελεσματικά και μπορείτε να το βρείτε στα… ντουλάπια της κουζίνας σας. Ως αποτέλεσμα θα έχτε απαλό δέρμα, έτοιμο για την ενυδατική σας κρέμα μετά το μπάνιο! Η απολέπιση ξεφορτώνεται τα νεκρά κύτταρα που στοιβάζονται στην επιδερμίδα και την κάνουν τραχιά και θαμπή, κι αποκαλύπτει το νέο υγιές δέρμα από κάτω. Extra tip: όταν κάνετε απολέπιση στο ντουζ, αφού ξεπλυθείτε, χρησιμοποιήστε και μια λούφα ή σφουγγάρι με το αφρόλουτρο για να ξεπλύνετε ό,τι κατάλοιπο έχει μείνει από το λάδι, για έξτρα απαλό δέρμα.


Μην βάφεσαι υπερβολικά

Αφήστε το δέρμα σας να αναπνεύσει. Μην το βαραίνετε. Μια καλή εναλλακτική για το make up είναι η χρήση μιας κρέμας BB ή ένα αντηλιακό με χρώμα το καλοκαίρι. Γενικά, αν δεν είναι βραδινή έξοδος ή κάποια ιδιαίτερη περίσταση ή αν δεν υπάρχει κάποιος ερεθισμός που να χρειάζεται κάλυψη, αποφύγετε το make up.

Αντηλιακό
Ναι, το μαύρισμα είναι στη μόδα. Ναι, το μαύρισμα είναι σημάδι ότι πήγατε διακοπές. Αλλά η έκθεση στον ήλιο δεν είναι καθόλου καλή για την επιδερμίδα μας, καθώς προκαλεί πρόωρη γήρανση, λεκέδες ή πανάδες και ξηρότητα. Για αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η χρήση αντηλιακού.

Γυμναστική

Με τη γυμναστική, πέρα από τα προφανή οφέλη που έχει για το σώμα, το δέρμα μας επωφελείται επίσης. Με τον ιδρώτα οι πόροι καθαρίζουν κι αποβάλλουν τις τοξίνες, φτάνει μόνο να μην παραλείπετε μετά το πλύσιμο.

Οχτώ ώρες ύπνου

Κάτι ακόμα που πολλοί υποτιμάμε. Το να κοιμάσαι λίγες ώρες κάθε βράδυ έχει πολλά αρνητικά, ξεκινώντας με την κούραση και την έλλειψη ενέργειας κι αντοχής μέσα στη μέρα και καταλήγοντας σε μαύρους κύκλους, θαμπή επιδερμίδα και τραβηγμένα χαρακτηριστικά. Δεν είναι πάντοτε εύκολο να κοιμόμαστε τις απαιτούμενες ώρες, ειδικά αν δουλεύουμε και έχουμε απαιτητικά ή περίεργα ωράρια, ωστόσο καλό είναι να προσπαθούμε να κοιμόμαστε τουλάχιστον εφτά ώρες κάθε βράδυ, καθώς αυτές είναι οι ώρες που η επιδερμίδα μας ανανεώνεται.

Πολύ νερό

Το καλοκαίρι χρειαζόμαστε το λιγότερο δύο λίτρα νερό την ημέρα. Ενυδατώνεται έτσι το σώμα μας από μέσα και ο οργανισμός αποβάλλει τις τοξίνες ευκολότερα.

Μην ξεχνάς να αλλάζεις την μαξιλαροθήκη σου

Φτάνει μόνο να σκεφτείτε πόσα νεκρά κύτταρα παράγει ο ανθρώπινος οργανισμός κάθε μέρα και πόσα καυσαέρια ή σκόνη κάθονται στα μαλλιά μας. Και εμείς ξαπλώνουμε κάθε βράδυ και κοιμόμαστε ανυποψίαστοι για το τί αφήνουμε πάνω στο μαξιλάρι μας, στο οποίο στριφογυρνάμε και ακουμπάμε το πρόσωπό μας από όλες τις πλευρές. Το λιγότερο λοιπόν μία φορά την εβδομάδα τα σεντόνια μας χρειάζονται αλλαγή, μπορεί και παραπάνω αν το κρίνετε απαραίτητο· αν για παράδειγμα έχετε βγει το βράδυ σε κλαμπ με καπνούς και όλα τα σχετικά, τότε το επόμενο πρωί καλό είναι να αλλάξετε τα σεντόνια στα οποία κοιμηθήκατε.

Πηγή
https://www.flowmagazine.gr